Dodaj firmu

AC Aleksa Cars Čišćenje katalizatora

Auto servis u Beogradu sa uslugama servisiranja svih modela vozila, kroz veliki i mali servis, auto-elektriku, automehaniku i auto-dijagnostiku.
Pročitaj više

Slanacki put 51
Palilula, Beograd

Čišćenje katalizatora TURBO LINE BOŽIĆ

Čišćenje DPF filtera i servis turbine u Zemunu na Altini za sva putnička, poluteretna i teretna vozila.
Pročitaj više

Dobanovački put 3 deo 4a
Zemun, Beograd

Čišćenje katalizatora AS Kunić

Kada Vam zatreba profesionalna usluga remonta turbokompresora za putnička i teretna vozila, građevinske mašine ili brodove, servis AS Kunić je prava adresa. U našem modernom servisu na Banjici dostupne su i kompletne usluge iz oblasti mehan...
Pročitaj više

Paunova 14/b
Voždovac, Beograd

Čišćenje katalizatora DPF servis Mihajlović

DPF Servis Mihajlović nalazi se u Beogradu. Osnovna delatnost je najkvalitetniji servis DPF filtera i čišćenje katalizatora
Pročitaj više

27. marta 15a, Umčari
Grocka, Beograd

Čišćenje katalizatora Selp Turbo Servis

Selp Turbo Servis nalazi se na opštini Zvezdara u Beogradu i vrši remont i servis turbine, tj remont i servis turbo kompresora
Pročitaj više

Svetozara Radojčića 16, "Medaković"
Zvezdara, Beograd

U ovom tekstu saznajte više o tome kako se radi čišćenje katalizatora, šta je to uopšte katalizator, koja je cena za ovu uslugu, kao i druge korisne i zanimljive informacije. Nastavite da nas čitate.

Šta je i čemu služi katalizator?

Najkraća definicija katalizatora bi bila da je to deo koji čisti izduvne gasove. Automobili kojima je skinut katalizator, uskoro neće moći da prođu tehnički pregled koji je obavezan. Ipak, moguće je pretpostaviti da je katalizator skinut sa velikog broja vozila, jer postoji dosta starih automobila, a sam uređaj se koristi više od trideset godina unazad.

Čišćenje katalizatora cena

Cena čišćenja katalizatora može da bude od trideset do četrdeset evra, a postoje situacije kada je ta cena i preko 150 evra. Naravno, o ovim detaljima najbolje je da se raspitate lično, za svoj konkretan slučaj, kod odabranog automehaničara.

Na ovom stranici na kojoj čitate tekst, imate oglašene majstore kod kojih možete da završite ovu uslugu, povoljno, kvalitetno i brzo.

Katalizator čišćenje

Katalizator imaju i benzinci i dizelaši. Interesantno je da kod ova dva tipa vozila, katalizator nije isti, i da postoje izvesne razlike.

Čišćenje katalizatora kod benzinaca

Postavlja se pitanje, kako da znamo da je katalizator oštećen? Prvi znaci su fizički i vi ćete čuti zveckanje, a takođe moguće je da ćete videti da je upaljena lampica check engine, jer katalizator ima i senzore. Vaš motor će povremeno gubiti snagu, počeće da trza ili da radi veoma nepravilno.

Čišćenje katalizatora kod dizela

Isto tako, uočićete da trošite više goriva nego što je to uobičajeno, pa vas to baca u nepotrebni veći trošak, što je isto tako dobar znak da što pre treba da posetite automehaničara da utvrdi u čemu je tačno problem.

Čišćenje katalizatora kod benzinskih motora

Ono što je posebno zabrinjavajuće, to je da katalizator može potpuno da strada, a da vi ne primetite ni jedan jedini simptom. To može da zavisi od mnogo faktora, kao što je generacija automobila, senzora koji prate katalizator, vrste katalizatora, samog stanja ovog uređaja i mnogo toga još.

Neki ljudi žele da urade sve sami, ali se zaista ne preporučuje da se katalizator čisti po principu uradi sam. Za ovo će vam ipak biti potreban majstor, jer ako koristite alat koji nije profesionalan, kao što su puška sa vodom koja je pod visokim pritiskokom ili razne kiseline, velike su šanse da na kraju, od vašeg katalizatora neće ostati ništa jer ćete ga do te mere uništiti ili oštetiti.

Isto tako, nekome može da prsne ta kiselina u oko, pa da se napravi i zdravstveni problem, a sve u želji da uštedimo novac i da auto ne odvezemo kod mehaničara, nego hoćemo sami da rešimo problem za koji, očigledno, nismo dovoljno kvalifikovani.

Kada se auto doveze kod automehaničara, on može da ga očisti a da ga i ne skida, dok je dodatna prednost što se čiste i svi drugi delovi koji se nalaze u okolini.

*Za sve dodatne i preciznije informacije, predlažemo da kontaktirata oglašivače koji se nalaze na stranicfi koju upravo čitate na našem portalu.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane