Dodaj firmu

Auto servis Boza i Dejan remont lamele

Auto servis u Kumodražu nudi sve mehaničarske usluge, auto dijagnostiku, auto elektriku, auto elektroniku i druge usluga za putnička i teretna vozila.
Pročitaj više

Letnja 3
Voždovac, Beograd

Auto servis Portugalac remont lamele

Upoznajte Auto servis Portugalac - vaš pouzdani partner za sve vaše potrebe vezane za automobile! Profesionalno pružamo širok spektar usluga popravke automobila, koje obuhvataju automehaniku, autoelektriku i preciznu dijagnostiku.
Pročitaj više

Jeremije Stanojevica 54, Zemun polje
Zemun, Beograd

AC Aleksa Cars Remont lamele

Auto servis u Beogradu sa uslugama servisiranja svih modela vozila, kroz veliki i mali servis, auto-elektriku, automehaniku i auto-dijagnostiku.
Pročitaj više

Slanacki put 51
Palilula, Beograd

Remont lamele SZR Fića

SZR Fića je radionica za remont kvačila, lamela i zamajaca sa tradicijom dugom skoro četvrt veka. Nalazimo se na Ostružnici, na opštini Čukarica. Uverite se u profesionalnost i kvalitet naših usluga
Pročitaj više

Milorada Pantića 7
Čukarica, Beograd

Remont lamele BOSKE LLN

Auto servis Boske LLN nalazi se na Čukarici, u Železniku. Radi servis i dijagnostiku svih vrsta vozila.
Pročitaj više

Petra Drapšina 58k, Železnik
Čukarica, Beograd

Auto Hertz BGD auto servis

Auto Herz BGD auto servis nalazi se u Rakovici. Auto Herz BGD je servis za sve tipove vozila i radi usluge elektrike, dijagnostike, servis auto klime, centriranje trapa.
Pročitaj više

Patrijarha Dimitrija 55
Rakovica, Beograd

Remont lamele NS auto centar

NS auto centar nalazi se na Voždovcu. Nudi kompletne usluge koje su Vam potrebne da bi Vaš ljubimac na 4 točka radio kako treba. Mehanika, elektronika, mali I veliki servis, dijagnostika, elektrika, klima.
Pročitaj više

Tekeriška 50
Voždovac, Beograd

Svoj auto vozite svakoga dana, i u nekom trenutku će se potrošiti lamele. U našem tekstu saznajte mnoge korisne i zanimljive informacije o usluzi remont lamele.

Reparacija lamele

Prvo ćemo se upoznati sa time kako funkcioniše jedan motor. U cilindru postoji smeša goriva i vazduha. Nju zapali varnica sa svećice. Ova smeša sagoreva jako brzo i gurne klip na dole. Klip će gurnuti klipnjaču, a ona će okrenuti kolenasto vratilo. Ono se drugačije naziva i radilica.

Plivajući zamajac postoji kao teg, odnosno, on ima ulogu da ublaži udare klipova, i da ih “ispegla“. Dakle, na plivajući zamajac se naslanja – lamela. To je jedan frikcioni disk, a taj izraz bi značio trenje ili trljanje.

Zamena lamele

Jedna lamela ima spoljašnji deo, ili prsten, i možemo da ga nazovemo trljajućim ili frikcionim delom, i on uvek ima pun kontakt sa plivajućim zamajcem. To bi značilo da su stalno u dodiru, i to bez razlike da li je menjač u neutralnom položaju ili se nalazi u nekom stepenu prenosa.

Lamela i zamajac se okreću identičnom brzinom, u stalnom su i punom kontaktu, sve dok motor radi. Oni će se razdvojiti kada pritisnemo papučicu kvačila, i na taj način prestaje fizička veza između motora i menjača. U trenutku kada se otpusti papučica kvačila, lamela i zamajac dolaze ponovo u kontakt. Iznova se spajaju menjač i motor, pa se snaga motora prenosi na točkove preko menjača.

Servis i popravka lamela

Drugi deo lamele čini jedan manji deo koji se nalazi u sredini, i ima otvor sa zupcima, i kroz taj otvor prolazi osovina koja ulazi u menjač. Korisno je da znate, da lamela neće da otkaže iznenada, što bi značilo da postoje znaci da nešto nije kako treba.

Loša lamela ima razne simptome, kao što je proklizavanje. Što više proklizava, lamela se više troši i pregreva, pa onda proklizava još više, i na taj način samu sebe uništava.

Lamela je za remont ako uočite:

  • da auto ne vuče kao što bi to trebalo;
  • motor „zaurliče“ kada oštro dodate gas;
  • ručicu menjača teže premeštate u željenu brzinu;
  • pedala kvačila hvata suviše nisko ili suviše visoko;
  • javlja se trzanje kod kretanja;
  • čuje se šuštanje, struganje, zujanje, i kada je kvačilo pritisnuto i kada je otpušteno...

Potrebno je da izbegavate oštre startove, kako biste produžili vek lameli, kao i plivajućem zamajcu, ali isto tako i drugim sklopovima i delovima. Lamela može da traje čak i do 150 000 kilometara, ali može i 50 000 km. To zavisi od dva faktora:

  • kvaliteta lamele;
  • vašeg stila vožnje.

Remont lamele – cena:

Cena remonta lamele zavisi od više faktora. Zbog toga predlažemo da odvezete auto u odabrani mehaničarski servis, gde ćete saznati tačnu informaciju o ceni.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane