Dodaj firmu

Boza i Dejan servis manuelnih menjača

Auto servis u Kumodražu nudi sve mehaničarske usluge, auto dijagnostiku, auto elektriku, auto elektroniku i druge usluga za putnička i teretna vozila.
Pročitaj više

Letnja 3
Voždovac, Beograd

Portugalac servis manuelnih menjača

Upoznajte Auto servis Portugalac - vaš pouzdani partner za sve vaše potrebe vezane za automobile! Profesionalno pružamo širok spektar usluga popravke automobila, koje obuhvataju automehaniku, autoelektriku i preciznu dijagnostiku.
Pročitaj više

Jeremije Stanojevica 54, Zemun polje
Zemun, Beograd

AC Aleksa Cars Servis manuelnih menjača

Auto servis u Beogradu sa uslugama servisiranja svih modela vozila, kroz veliki i mali servis, auto-elektriku, automehaniku i auto-dijagnostiku.
Pročitaj više

Slanacki put 51
Palilula, Beograd

Servis manuelnih menjača BOSKE LLN

Auto servis Boske LLN nalazi se na Čukarici, u Železniku. Radi servis i dijagnostiku svih vrsta vozila.
Pročitaj više

Petra Drapšina 58k, Železnik
Čukarica, Beograd

Servis manuelnih menjača NS auto centar

NS auto centar nalazi se na Voždovcu. Nudi kompletne usluge koje su Vam potrebne da bi Vaš ljubimac na 4 točka radio kako treba. Mehanika, elektronika, mali I veliki servis, dijagnostika, elektrika, klima.
Pročitaj više

Tekeriška 50
Voždovac, Beograd

Servis manuelnih menjača Proffesional Car Clinic

Efikasno i stručno otklanjamo svaki mogući kvar na automobilima, lakim teretnim vozilima i kamionima. Rešavamo sve mahničke, limarske, električne i elektronske probleme.
Pročitaj više

Sutjeska ulica 1. 22A
Palilula, Beograd

Servis manuelnih menjača Dača i Dubonac

Profesionalno i kvalitetno održavamo i popravljamo sve modele putničkih automobila, kombi vozila i druga laka teretna vozila.
Pročitaj više

Vinogradska 35
Novi Beograd, Beograd

Servis manuelnih menjača Auto Deki

Auto Deki auto servis nudi servis automehanike, autolimarije, autoelektrike, farbanje automobila, popravku branika i punjenje klime
Pročitaj više

Svete Milutinovića 2
Čukarica, Beograd

Servis manuelnih menjača Mirković

Auto servis Mirković nudi Vam kompletno servisiranje vozila vodećih proizvođača, uz upotrebu najsavremenijih alata i opreme. Princip rada servisa je takav da se uvek maksimalno angažujemo u rešavanju problema na Vašem vozilu.
Pročitaj više

Đorđa Radaka 8a, Železnik
Čukarica, Beograd

Servis manuelnih menjača Delić

Auto mehaničar Delić uspešno otklanja sve vrste mehaničarskih kvarova na vozilma vodećih proizvođača: Audi, Volkvagen, Mercedes, BMW, Opel, Škoda i Seat. Osim toga, u našem servisu vršimo i remont tubina, manuelnih menjača, kao i krpljenje a...
Pročitaj više

Kralja Vladimira 69
Voždovac, Beograd

Servis manuelnih menjača Rašuo

Za proveru ispravnosti vozila ili popravku trapa odaberite pravog majstora. Auto servis Rašuo nalazi se u ulici Braće Jerković i nudi Vam svoje usluge.
Pročitaj više

Brace Jerkovic 201e
Voždovac, Beograd

Svakome pre ili kasnije zatreba servis manuelnih menjača. Na početku našeg teksta, hajde da se pobliže upoznamo sa funkcijom menjača, kao i sa time kako da znate da je došlo vreme da servisirate ili zamenite menjač.

Popravka manuelnih menjača

Postoji dosta kvarova koji mogu da zadese vaš manuelni menjač, ali je dobra vest da se svi oni mogu prepoznati na vreme i isto tako popraviti.

Krenimo redom – šta je zapravo menjač? Radi se o delu koji prenosi snagu motora na točkove. U tom poslu mu pomaže spojnica, ili kako bi naš narod rekao – kuplung, lamela, kvačilo... Verovatno vas zanima kako se odvija taj prenos snage? Vratilo i zupčanici koji su različitih veličina potpomažu tom procesu, pa vaš auto radi normalno.

Da li ste se nekada zapitali, šta bi se desilo kada vaš limeni ljubimac ne bi imao menjač? U tom slučaju bi kretanje automobila bilo znatno otežano, brzina bi bila dosta manja i ograničena, a naročito teško biste se kretali unazad.

U takvom scenariju vi ne biste imali auto, već bi se svaki četvorotočkaš vozio sa jednom brzinom, kao karting.

Pošto smo videli iz dosadašnjeg teksta koliko je menjač zapravo važan deo našeg auta, upoznajmo se i sa njegovim kvarovima.

Naime, kvarovi menjača nisu retka pojava, i dešavaju se ponajviše iz jednog razloga – vozači najčešće ne obrate pažnju i ignorišu prve simptome kvara, a to mogu biti na primer, teže ubacivanje u brzine, raznorazno zujanje, lupkanje, određene vibracije...

Ako ste sve ovo čuli i osetili, i pri tome ste nastavili da vozite, rizikujete da dođe do ozbiljnijeg kvara koji kasnije iziskuje veću svotu novca za popravku, nego da ste se blagovremeno obratili svom automehaničaru koji bi ranom dijagnostikom popravio kvar i uštedeo vam novac.

Remont manuelnih menjača

Kao što vidimo, najbolje je stalno obraćati pažnju na to kako automobil funkcioniše, jer ukoliko nešto nije u redu, a mi to ostavimo tako kako jeste, stanje se pogoršava; mi zbog toga više nismo bezbedni u saobraćaju, i dolazimo u situaciju gde posledice mogu da budu veoma opasne.

Takve popravke su po pravilu veoma skupe, pa ukoliko sumnjate da nešto nije u redu sa vašim menjačem, a ne znate šta je, najbolje je da to ne ignorišete, već da dovezete auto u servis da ga pogleda majstor.

Servisi imaju svoje stručne timove, koji će pregledati automobil i utvrditi šta je tačno potrebno učiniti da bi vaš ljubimac radio besprekorno. Pri tome, možete dobiti razne korisne savete kao što su da bi bilo potrebno na svakih pređenih četrdeset hiljada kilometara obaviti potpunu zamenu ulja u menjaču. Kada to uradite, znate da ste obezbedli da menjač radi “bez greške“.

Što se tiče samog ulja koje se upotrebljava u ovu svrhu, auto servisi imaju potrebne gradacije menjačkog ulja, koje se koriste za različite namene podmazivanja, a sve u zavisnosti od vrste vašeg vozila.

Ipak, korisno je znati, da kako vozite, tako ulje gubi na svojoj gradaciji, pa ga je potrebno zameniti čime se eliminišu prerana habanja, kao i razna oštećenja prenosnih mehanizama.

Servis manuelnih menjača – cena:

Koliko ćete platiti za servis manuelnih menjača zavisi od više faktora, kao što je model automobila, godina proizvodnje, kakav kvar je u pitanju i slično.

U tom smislu, raspon cena je u proseku od 6000 din. pa sve do 10000 dinara i naviše.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate auto servise koji su oglašeni ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane