Servis farova Beograd

Adresa: Miloja Pavlovića 2
Beograd
Adresa: Sutjeska ulica 3. 22A
Beograd
Adresa: Zrenjaninski put 167
Beograd
Adresa: Borska 94d
Beograd
Adresa: Borska 94d
Beograd

Servis farova Novi Sad

Adresa: Vršačka 52
Novi Sad
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Servis farova
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Servis farova

Farovi su oči vašeg automobila. Ukoliko oni ne rade dobro, ili ne rade uopšte, osim što možete dobiti kaznu, vi time ugrožavate sopstvenu bezbednost, ali i sigurnost svih drugih učesnika u saobraćaju. 
 
 
Vožnja noću, po slabo osvetljenim putevima, ili po magli, veoma je opasna, ako vam farovi ne rade kako treba. Ponekad neiskusni vozači pomisle kako sami ne vide dobro, ali je štos zapravo u farovima. Njima je potreban redovan servis.

Štelovanje farova

Ovde govorimo o podešavanju usmerenosti farova. Pravilno podešena svetla, omogućavaju vam dobar pregled puta noću. Važno je i da vi vidite ali i da drugi vide vas. Ako su farovi visoko podešeni, oni će ometati druge vozače. 
Postoje znaci koji govore da su vaši farovi nepravilno štelovani, a to su da možete da vidite unutrašnjost automobila koji pratite, ili ne možete da vidite dalje od svoje haube. 
Štelovanje farova u vašem servisu trebalo bi da radite najmanje dva puta godišnje. Ukoliko primetite da je put nepravilno osvetljen, to je znak da bi trebalo svog četvorotočkaša da odmah dovezete u servis. 
Štelovanje se obavlja uz pomoć najsavremenijih uređaja za merenje i podešavanje intenziteta i usmerenosti farova.

Popravka farova

To je skoro isto, kao da su vama zamaglile naočare, i sada ne vidite dobro ili ne vidite jasno uopšte. Dakle, vreme je za servis i popravku farova. Nije uvek najbolje rešenje da jednostavno kupite novi far. To može i da sačeka, a za to vreme vi možete polirati farove vašeg ljubimca ili izvršiti kompletnu restauraciju farova, naravno, sve u vašem omiljenom auto servisu.
Poliranjem i čišćenjem reflektujućih površina, čišćenjem sočiva, majstor omogućava automobilu da njegova svetla „biju bez smetnji“, pa je samim tim vidljivost bolja.
Takođe, rešavanje problema sa kondenzovanjem, oštećenim ili propalim hromiranim površinama, omogućava bolju vidljivost, izbegava se često pregorevanje sijalica, kao i opasnost oštećenja same instalacije.
Sređivanjem farova, imate mogućnost nekih izmena, poput bojenja u crno svih dozvoljenih površina, odnosno, površina koje ne utiču na samo svetlo. 

Restauracija farova

Sama restauracija farova podrazumeva više radnji i postupaka, kao što su pomenuto poliranje farova, i to spolja i iznutra, što se sve postiže otvaranjem farova; nanošenje zaštite na spoljašnju površinu fara u komori; poliranje i sređivanje reflektujućih površina i sočiva; po potrebi ponovno hromiranje oštećenih površina; rešavanje problema kondenzovanja unutar fara. 
 
 
Reparacija farova je postupak hemijskog i mehaničkog tretiranja, odnosno poliranja, plastičnih ili staklenih površina na farovima, čime se faru vašeg mezimca vraća prozirnost i sjaj.
Na kraju, veoma je važno naglasiti da zamagljeni, izgrebani i požuteli farovi pored estetskog, imaju i negativan funkcionalni učinak, što je mnogo važnije. Ukoliko su svi elementi fara funkcionalni, nije vam potrebna nabavka novih farova, već samo njihova restauracija.

Servis farova – cena:

Za poliranje jednog fara, potrebno je izdvojiti u proseku 1200 dinara za jedan far.
Kada govorimo o štelovanju farova, cena je u proseku 800 dinara.
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate servise ispod našeg teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Nenad Pavlovic
Po pitanju kvalitenog servisa farova situacija je malo specificna. Mislim da vecina dobrih majstora to ume da uradi ali da u velikoj meri kvalitet posla zavisi od raspolozenja i toga koliko mu platite.
Petar Jankulovski
Nije ovaj servis ni bas tako jeftin kao sto se mozda na prvi pogled cini.
Ivana Petrovic
Sto se tice servisa faravoa, u svakom slucaju je bolje da strogo vodite racuna o kvalitetu.
Stojance Ristovski
Nije svaki servis u pogledu farova nesto posebno slican. Postoji tu drasticna razlika u kvalitetu.
Marina Zivkovic
pre ili kasnije svima dodje na red da servisiraju farove.
Milen Jovanovic
Naravno da je sto se ovog servisa tice, kvaltiet veoma vazan. Sve drugo je cisto gubljenje vremena.
Jovana Milinkovic
Sto se tice servisa farova, to je nesto sto vam pre ili kansije nikako ne gine.
Filip Milutinovic
U svakom slucaju je kako god da okrenete ovo poseban vrsta servisa. Pri tome, zaista ne biste trebali da se pokajete.
Lea Stankovic
Koliko mi se samo cini, osnovna stvar kod servisa farova je njihovo poliranje. To zapravo nije ni malo lak posao.
Mihajlo Nastasovic
Koliko samo mogu da vidim, ovo je posebna vrsta servisa u koju po mom misljenju mozete da imate puno poverenje
Simona Vucinic
Mogu samo da kazem da je moje licno misljenje da po pitanju ove vrste servisa, samo treba da se opredelite za kvalitet i da je to zapravo jedino i normalno resenje.
Todor Markovic
Ako vec polirate auto onda u svakom slucaju taj neko treba da vam i servisira farova. Tu pre svega mislim na njihovo poliranje.
Marta Dencevic
Zaista kada bih bila u situaciji da moram da radim servis farova, zaisat ne bih tacno znala kome da ukazem svoje poverenje.
Janko Zivanovic
Po pitanju servisa farova, samo treba da znate da treba da se opredelite za neko provereno mesto u ciji kvalitet zaista ne treba da sumnjate.
Ljubinka Sreckovic
Ako vam je vec potreban kvalitetan servis farova, samo treba da posetite servis Gudalovici vise po tom pitanju ne biste trebali da se pokajate.
Nikolina Pantelic
Po pitanju servisa farova, samo treba da posetite servis Formu i vise nista po tom pitanju nemate da brinete.
Jana Stankovic
Po pitanju servis farova, ubedljivo je najbolje resenje da posetite auto servis Auto USA, takodje se to odnosi i na automatske menjace.
Biljana Brankovic
Servis farova je ipak nesto u sta mozete da imate puno poverenje. Najbolje je da se po tom pitnaju posavetujete sa servisom Miki Curcic koji je zaista i vise nego prevazidjen.
Petar Jankovic
Upravo u tome i jeste problem zbog toga sto vecuna majstora mrzi da se zamajava sa farovima.
Ivan Stojanovic
Najbolje je da se po ovom pitanju posavetujete sa nekim koga poznajete a ko je vec imao taj problem.
Marko Petrovic
Licno sam i vise nego zadovoljna po pitanju servisa farora sa auto servisom Djole. To je auto servis u koij mozete imati puno poverenje. To je takodje i auto servis u ciji se kvalitet narocito mozete uvariti ukoliko ga posetite tokom radnog vremena.
Dusan Markovic
P pitanju kvalitenog servisa farova situacija je malo specificna. Mislim da vecina dobrih majstora to ume da uradi ali da u velikoj meri kvalitet posla zavisi od raspolozenja i toga koliko mu platite.
Petar Jankulovski
Koliko puta mi se samo desilo da mi se iz nedelju u nedelju kvare farovi, odnosno pregorevaju sijalice. Onda sam otisao kod majstora koji je ustanovio da imam neki problem sa farovima u smislu kablova.