Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Servis farova
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Servis farova

Farovi su oči vašeg automobila. Ukoliko oni ne rade dobro, ili ne rade uopšte, osim što možete dobiti kaznu, vi time ugrožavate sopstvenu bezbednost, ali i sigurnost svih drugih učesnika u saobraćaju. 

 

 

Vožnja noću, po slabo osvetljenim putevima, ili po magli, veoma je opasna, ako vam farovi ne rade kako treba. Ponekad neiskusni vozači pomisle kako sami ne vide dobro, ali je štos zapravo u farovima. Njima je potreban redovan servis.

Štelovanje farova

Ovde govorimo o podešavanju usmerenosti farova. Pravilno podešena svetla, omogućavaju vam dobar pregled puta noću. Važno je i da vi vidite ali i da drugi vide vas. Ako su farovi visoko podešeni, oni će ometati druge vozače. 

Postoje znaci koji govore da su vaši farovi nepravilno štelovani, a to su da možete da vidite unutrašnjost automobila koji pratite, ili ne možete da vidite dalje od svoje haube. 

Štelovanje farova u vašem servisu trebalo bi da radite najmanje dva puta godišnje. Ukoliko primetite da je put nepravilno osvetljen, to je znak da bi trebalo svog četvorotočkaša da odmah dovezete u servis. 

Štelovanje se obavlja uz pomoć najsavremenijih uređaja za merenje i podešavanje intenziteta i usmerenosti farova.

Popravka farova

To je skoro isto, kao da su vama zamaglile naočare, i sada ne vidite dobro ili ne vidite jasno uopšte. Dakle, vreme je za servis i popravku farova. Nije uvek najbolje rešenje da jednostavno kupite novi far. To može i da sačeka, a za to vreme vi možete polirati farove vašeg ljubimca ili izvršiti kompletnu restauraciju farova, naravno, sve u vašem omiljenom auto servisu.

Poliranjem i čišćenjem reflektujućih površina, čišćenjem sočiva, majstor omogućava automobilu da njegova svetla „biju bez smetnji“, pa je samim tim vidljivost bolja.

Takođe, rešavanje problema sa kondenzovanjem, oštećenim ili propalim hromiranim površinama, omogućava bolju vidljivost, izbegava se često pregorevanje sijalica, kao i opasnost oštećenja same instalacije.

Sređivanjem farova, imate mogućnost nekih izmena, poput bojenja u crno svih dozvoljenih površina, odnosno, površina koje ne utiču na samo svetlo. 

Restauracija farova

Sama restauracija farova podrazumeva više radnji i postupaka, kao što su pomenuto poliranje farova, i to spolja i iznutra, što se sve postiže otvaranjem farova; nanošenje zaštite na spoljašnju površinu fara u komori; poliranje i sređivanje reflektujućih površina i sočiva; po potrebi ponovno hromiranje oštećenih površina; rešavanje problema kondenzovanja unutar fara. 

 

 

Reparacija farova je postupak hemijskog i mehaničkog tretiranja, odnosno poliranja, plastičnih ili staklenih površina na farovima, čime se faru vašeg mezimca vraća prozirnost i sjaj.

Na kraju, veoma je važno naglasiti da zamagljeni, izgrebani i požuteli farovi pored estetskog, imaju i negativan funkcionalni učinak, što je mnogo važnije. Ukoliko su svi elementi fara funkcionalni, nije vam potrebna nabavka novih farova, već samo njihova restauracija.

Servis farova – cena:

Za poliranje jednog fara, potrebno je izdvojiti u proseku 1200 dinara za jedan far.

Kada govorimo o štelovanju farova, cena je u proseku 800 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate servise ispod našeg teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

06.04.2020
Goran Tomić

Urasio servis farova u Mutata auto na Bulevaru i za svaku preporuku i dalju saradnju. Moje iskustvo do sada sa njima je za cistu 10, sta god da sam radio ili kupovao kod njih

25.10.2018
Nenad Pavlovic

Po pitanju kvalitenog servisa farova situacija je malo specificna. Mislim da vecina dobrih majstora to ume da uradi ali da u velikoj meri kvalitet posla zavisi od raspolozenja i toga koliko mu platite.

24.04.2017
Petar Jankulovski

Nije ovaj servis ni bas tako jeftin kao sto se mozda na prvi pogled cini.

10.03.2017
Ivana Petrovic

Sto se tice servisa faravoa, u svakom slucaju je bolje da strogo vodite racuna o kvalitetu.

09.03.2017
Stojance Ristovski

Nije svaki servis u pogledu farova nesto posebno slican. Postoji tu drasticna razlika u kvalitetu.

06.03.2017
Marina Zivkovic

pre ili kasnije svima dodje na red da servisiraju farove.

05.03.2017
Milen Jovanovic

Naravno da je sto se ovog servisa tice, kvaltiet veoma vazan. Sve drugo je cisto gubljenje vremena.

15.02.2017
Jovana Milinkovic

Sto se tice servisa farova, to je nesto sto vam pre ili kansije nikako ne gine.

15.02.2017
Filip Milutinovic

U svakom slucaju je kako god da okrenete ovo poseban vrsta servisa. Pri tome, zaista ne biste trebali da se pokajete.

01.02.2017
Lea Stankovic

Koliko mi se samo cini, osnovna stvar kod servisa farova je njihovo poliranje. To zapravo nije ni malo lak posao.

19.01.2017
Mihajlo Nastasovic

Koliko samo mogu da vidim, ovo je posebna vrsta servisa u koju po mom misljenju mozete da imate puno poverenje

19.01.2017
Simona Vucinic

Mogu samo da kazem da je moje licno misljenje da po pitanju ove vrste servisa, samo treba da se opredelite za kvalitet i da je to zapravo jedino i normalno resenje.

30.12.2016
Todor Markovic

Ako vec polirate auto onda u svakom slucaju taj neko treba da vam i servisira farova. Tu pre svega mislim na njihovo poliranje.

14.12.2016
Marta Dencevic

Zaista kada bih bila u situaciji da moram da radim servis farova, zaisat ne bih tacno znala kome da ukazem svoje poverenje.

13.12.2016
Janko Zivanovic

Po pitanju servisa farova, samo treba da znate da treba da se opredelite za neko provereno mesto u ciji kvalitet zaista ne treba da sumnjate.

28.11.2016
Ljubinka Sreckovic

Ako vam je vec potreban kvalitetan servis farova, samo treba da posetite servis Gudalovici vise po tom pitanju ne biste trebali da se pokajate.

25.11.2016
Nikolina Pantelic

Po pitanju servisa farova, samo treba da posetite servis Formu i vise nista po tom pitanju nemate da brinete.

09.11.2016
Jana Stankovic

Po pitanju servis farova, ubedljivo je najbolje resenje da posetite auto servis Auto USA, takodje se to odnosi i na automatske menjace.

08.11.2016
Biljana Brankovic

Servis farova je ipak nesto u sta mozete da imate puno poverenje. Najbolje je da se po tom pitnaju posavetujete sa servisom Miki Curcic koji je zaista i vise nego prevazidjen.

20.09.2016
Petar Jankovic

Upravo u tome i jeste problem zbog toga sto vecuna majstora mrzi da se zamajava sa farovima.

19.09.2016
Ivan Stojanovic

Najbolje je da se po ovom pitanju posavetujete sa nekim koga poznajete a ko je vec imao taj problem.

17.08.2016
Marko Petrovic

Licno sam i vise nego zadovoljna po pitanju servisa farora sa auto servisom Djole. To je auto servis u koij mozete imati puno poverenje. To je takodje i auto servis u ciji se kvalitet narocito mozete uvariti ukoliko ga posetite tokom radnog vremena.

16.08.2016
Dusan Markovic

P pitanju kvalitenog servisa farova situacija je malo specificna. Mislim da vecina dobrih majstora to ume da uradi ali da u velikoj meri kvalitet posla zavisi od raspolozenja i toga koliko mu platite.

14.07.2016
Petar Jankulovski

Koliko puta mi se samo desilo da mi se iz nedelju u nedelju kvare farovi, odnosno pregorevaju sijalice. Onda sam otisao kod majstora koji je ustanovio da imam neki problem sa farovima u smislu kablova.