Svakom vozacu povremeno zatreba servis farova. Farovi su oči vašeg automobila. Ukoliko oni ne rade dobro, ili ne rade uopšte, osim što možete dobiti kaznu, vi time ugrožavate sopstvenu bezbednost, ali i sigurnost svih drugih učesnika u saobraćaju. Vožnja noću, po slabo osvetljenim putevima, ili po magli, veoma je opasna, ako vam farovi ne rade kako treba. Ponekad neiskusni vozači pomisle kako sami ne vide dobro, ali je štos zapravo u farovima. Njima je potreban redovan servis.

Štelovanje farova

Pročitaj više

Izaberite neki od auto servisa gde mozete raditi SERVIS FAROVA

Beograd

Auto Corona poliranje auta i car detailing
Auto Corona poliranje auta i car detailing
Miloja Pavlovića 2
Voždovac Pozovi

Obezbedite kraljevski tretman za Vaš automobil, izaberite poliranje vozila Auto Corona. Naša usluga radi se mašinski upotrebom moderne opreme i pasti sa keramičkom zaštitom vodećih proizvođača. Pored poliranja vozila i farova, vršimo i maši...
Pročitaj više

M&E MANOJLOVIĆ Auto servis
M&E MANOJLOVIĆ Auto servis
Zenička 15a
Palilula Pozovi

M&E MANOJLOVIĆ Auto servis nalazi se na Paliluli. Auto servis je namenjen svim modelima automobila za sve vrste automehaničarskih usluga, auto elektronike i auto dijagnostike....
Pročitaj više

Koprom as auto servis
Koprom as auto servis
Surčinska 5b
Novi Beograd Pozovi

KOPROM AS AUTO CENTAR nalazi se na Novom Beogradu. Bavi se redovnim servisom vašeg Renault vozila kao i kompletnom mehanikom i dijagnostikom....
Pročitaj više

BOSKE LLN AUTO SERVIS
BOSKE LLN AUTO SERVIS
Petra Drapšina 58k, Železnik
Čukarica Pozovi

Auto servis Boske LLN nalazi se na Čukarici, u Železniku. Radi servis i dijagnostiku svih vrsta vozila....
Pročitaj više

Auto Hertz BGD auto servis
Auto Hertz BGD auto servis
Patrijarha Dimitrija 55
Rakovica

Auto Herz BGD auto servis nalazi se u Rakovici. Auto Herz BGD je servis za sve tipove vozila i radi usluge elektrike, dijagnostike, servis auto klime, centriranje trapa....

Mutata Auto Bulevar
Mutata Auto Bulevar
Bulevar kralja Aleksandra 501
Zvezdara

Mutata Auto Bulevar Vam omogućava da na jednom mestu obavite sve potrebne popravke i servise na Vašem putničkom ili teretnom vozilu. Posedujemo najsavremenije mašine i alate kako bismo Vam osigurali brzu i kvalitetnu uslugu koja Vam je potreb...

Proffesional Car Clinic
Proffesional Car Clinic
Sutjeska ulica 1. 22A
Palilula

Efikasno i stručno otklanjamo svaki mogući kvar na automobilima, lakim teretnim vozilima i kamionima. Rešavamo sve mahničke, limarske, električne i elektronske probleme....

Auto servis Luka i Deda
Auto servis Luka i Deda
Zrenjaninski put 167
Borča

Auto servis Luka i Deda nudi široku paletu usluga za sve tipove vozila: mehanika, dijagnostika, remont turbina, limarija i farbanje vozila. Pored toga, u našoj ponudi očekuju Vas kvalitetni polovni rezervni delovi, a vršimo i izradu svih vr...

Novi Sad

Auto servis VM Motors
Auto servis VM Motors
Vršačka 52

Dobar i pouzdan serviser Vašeg omiljenog četvorotočkaša važniji je i od kuma na slavi, ili starog svata na venčanju - jer, on Vam čuva glavu, a često i novčanik. Zato, ne dozvolite da o Vašem automobilu brine bilo ko već poverite stvar iskl...

Svakom vozacu povremeno zatreba servis farova. Farovi su oči vašeg automobila. Ukoliko oni ne rade dobro, ili ne rade uopšte, osim što možete dobiti kaznu, vi time ugrožavate sopstvenu bezbednost, ali i sigurnost svih drugih učesnika u saobraćaju. Vožnja noću, po slabo osvetljenim putevima, ili po magli, veoma je opasna, ako vam farovi ne rade kako treba. Ponekad neiskusni vozači pomisle kako sami ne vide dobro, ali je štos zapravo u farovima. Njima je potreban redovan servis.

Štelovanje farova

Ovde govorimo o podešavanju usmerenosti farova. Pravilno podešena svetla, omogućavaju vam dobar pregled puta noću. Važno je i da vi vidite ali i da drugi vide vas. Ako su farovi visoko podešeni, oni će ometati druge vozače. Postoje znaci koji govore da su vaši farovi nepravilno štelovani, a to su da možete da vidite unutrašnjost automobila koji pratite, ili ne možete da vidite dalje od svoje haube. Štelovanje farova u vašem servisu trebalo bi da radite najmanje dva puta godišnje. Ukoliko primetite da je put nepravilno osvetljen, to je znak da bi trebalo svog četvorotočkaša da odmah dovezete u servis. Štelovanje se obavlja uz pomoć najsavremenijih uređaja za merenje i podešavanje intenziteta i usmerenosti farova.

Popravka farova

To je skoro isto, kao da su vama zamaglile naočare, i sada ne vidite dobro ili ne vidite jasno uopšte. Dakle, vreme je za servis i popravku farova. Nije uvek najbolje rešenje da jednostavno kupite novi far. To može i da sačeka, a za to vreme vi možete polirati farove vašeg ljubimca ili izvršiti kompletnu restauraciju farova, naravno, sve u vašem omiljenom auto servisu.Poliranjem i čišćenjem reflektujućih površina, čišćenjem sočiva, majstor omogućava automobilu da njegova svetla „biju bez smetnji“, pa je samim tim vidljivost bolja.Takođe, rešavanje problema sa kondenzovanjem, oštećenim ili propalim hromiranim površinama, omogućava bolju vidljivost, izbegava se često pregorevanje sijalica, kao i opasnost oštećenja same instalacije.Sređivanjem farova, imate mogućnost nekih izmena, poput bojenja u crno svih dozvoljenih površina, odnosno, površina koje ne utiču na samo svetlo.

Restauracija farova

Sama restauracija farova podrazumeva više radnji i postupaka, kao što su pomenuto poliranje farova, i to spolja i iznutra, što se sve postiže otvaranjem farova; nanošenje zaštite na spoljašnju površinu fara u komori; poliranje i sređivanje reflektujućih površina i sočiva; po potrebi ponovno hromiranje oštećenih površina; rešavanje problema kondenzovanja unutar fara. Reparacija farova je postupak hemijskog i mehaničkog tretiranja, odnosno poliranja, plastičnih ili staklenih površina na farovima, čime se faru vašeg mezimca vraća prozirnost i sjaj.Na kraju, veoma je važno naglasiti da zamagljeni, izgrebani i požuteli farovi pored estetskog, imaju i negativan funkcionalni učinak, što je mnogo važnije. Ukoliko su svi elementi fara funkcionalni, nije vam potrebna nabavka novih farova, već samo njihova restauracija.

Servis farova – cena:

Za poliranje jednog fara, potrebno je izdvojiti u proseku 1200 dinara za jedan far.Kada govorimo o štelovanju farova, cena je u proseku 800 dinara.*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate servise ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Goran Tomić
  06.04.2020 17:24

  Urasio servis farova u Mutata auto na Bulevaru i za svaku preporuku i dalju saradnju. Moje iskustvo do sada sa njima je za cistu 10, sta god da sam radio ili kupovao kod njih

  Nenad Pavlovic
  25.10.2018 03:51

  Po pitanju kvalitenog servisa farova situacija je malo specificna. Mislim da vecina dobrih majstora to ume da uradi ali da u velikoj meri kvalitet posla zavisi od raspolozenja i toga koliko mu platite.

  Petar Jankulovski
  24.04.2017 06:57

  Nije ovaj servis ni bas tako jeftin kao sto se mozda na prvi pogled cini.

  Ivana Petrovic
  10.03.2017 07:18

  Sto se tice servisa faravoa, u svakom slucaju je bolje da strogo vodite racuna o kvalitetu.

  Stojance Ristovski
  09.03.2017 11:02

  Nije svaki servis u pogledu farova nesto posebno slican. Postoji tu drasticna razlika u kvalitetu.

  Marina Zivkovic
  06.03.2017 05:10

  pre ili kasnije svima dodje na red da servisiraju farove.

  Milen Jovanovic
  05.03.2017 08:05

  Naravno da je sto se ovog servisa tice, kvaltiet veoma vazan. Sve drugo je cisto gubljenje vremena.

  Jovana Milinkovic
  15.02.2017 08:46

  Sto se tice servisa farova, to je nesto sto vam pre ili kansije nikako ne gine.

  Filip Milutinovic
  15.02.2017 06:55

  U svakom slucaju je kako god da okrenete ovo poseban vrsta servisa. Pri tome, zaista ne biste trebali da se pokajete.

  Lea Stankovic
  01.02.2017 10:14

  Koliko mi se samo cini, osnovna stvar kod servisa farova je njihovo poliranje. To zapravo nije ni malo lak posao.

  Mihajlo Nastasovic
  19.01.2017 05:51

  Koliko samo mogu da vidim, ovo je posebna vrsta servisa u koju po mom misljenju mozete da imate puno poverenje

  Simona Vucinic
  19.01.2017 02:16

  Mogu samo da kazem da je moje licno misljenje da po pitanju ove vrste servisa, samo treba da se opredelite za kvalitet i da je to zapravo jedino i normalno resenje.

  Todor Markovic
  30.12.2016 06:59

  Ako vec polirate auto onda u svakom slucaju taj neko treba da vam i servisira farova. Tu pre svega mislim na njihovo poliranje.

  Marta Dencevic
  14.12.2016 04:54

  Zaista kada bih bila u situaciji da moram da radim servis farova, zaisat ne bih tacno znala kome da ukazem svoje poverenje.

  Janko Zivanovic
  13.12.2016 10:43

  Po pitanju servisa farova, samo treba da znate da treba da se opredelite za neko provereno mesto u ciji kvalitet zaista ne treba da sumnjate.

  Ljubinka Sreckovic
  28.11.2016 11:50

  Ako vam je vec potreban kvalitetan servis farova, samo treba da posetite servis Gudalovici vise po tom pitanju ne biste trebali da se pokajate.

  Nikolina Pantelic
  25.11.2016 04:37

  Po pitanju servisa farova, samo treba da posetite servis Formu i vise nista po tom pitanju nemate da brinete.

  Jana Stankovic
  09.11.2016 11:39

  Po pitanju servis farova, ubedljivo je najbolje resenje da posetite auto servis Auto USA, takodje se to odnosi i na automatske menjace.

  Biljana Brankovic
  08.11.2016 12:44

  Servis farova je ipak nesto u sta mozete da imate puno poverenje. Najbolje je da se po tom pitnaju posavetujete sa servisom Miki Curcic koji je zaista i vise nego prevazidjen.

  Petar Jankovic
  20.09.2016 09:10

  Upravo u tome i jeste problem zbog toga sto vecuna majstora mrzi da se zamajava sa farovima.

  Ivan Stojanovic
  19.09.2016 09:58

  Najbolje je da se po ovom pitanju posavetujete sa nekim koga poznajete a ko je vec imao taj problem.

  Marko Petrovic
  17.08.2016 08:44

  Licno sam i vise nego zadovoljna po pitanju servisa farora sa auto servisom Djole. To je auto servis u koij mozete imati puno poverenje. To je takodje i auto servis u ciji se kvalitet narocito mozete uvariti ukoliko ga posetite tokom radnog vremena.

  Dusan Markovic
  16.08.2016 09:23

  P pitanju kvalitenog servisa farova situacija je malo specificna. Mislim da vecina dobrih majstora to ume da uradi ali da u velikoj meri kvalitet posla zavisi od raspolozenja i toga koliko mu platite.

  Petar Jankulovski
  14.07.2016 12:15

  Koliko puta mi se samo desilo da mi se iz nedelju u nedelju kvare farovi, odnosno pregorevaju sijalice. Onda sam otisao kod majstora koji je ustanovio da imam neki problem sa farovima u smislu kablova.