Plivajući zamajac među vozačima nije toliko popularan, iz razloga što zamena ili remont plivajućeg zamajca može da dodje sa dosta visokom cenom, a takođe i zbog toga što se ponekad brzo pokvari.

Pročitaj više

Izaberite neki od auto servisa gde možete raditi uslugu REMONTA PLIVAJUĆEG ZAMAJCA

Beograd

Veselić auto servis
Bulevar JNA 51
Voždovac Pozovi

Auto servis Veselić nalazi se u mestu Jajinci. Kvalitetan mali i veliki servis, kompletna popravka i mehanika za sve vrste vozila....
Pročitaj više

Pre 6 h poslednji put pozvana firma
Oli Auto mehaničarska radionica
Justina Popovića 33, Altina
Zemun Pozovi

Oli auto servis nalazi se u Beogradu. Bavi se automehaničarskim uslugama na svim tipovima vozila, kao što je veliki i mali servis, zamena kočnica, centriranje trapa, čišćenje dizni i drugo....
Pročitaj više

Pre 17 min poslednji put pozvana firma
Oli Auto servis
Justina Popovića 33, Altina
Zemun Pozovi

Oli auto servis nalazi se u Zemunu. Auto servis za sve vrste vozila, dijagnostika, mehanika, prodaja i montaža guma....
Pročitaj više

Pre 1 d poslednji put pozvana firma
Koprom as auto servis
Surčinska 5b
Novi Beograd Pozovi

KOPROM AS AUTO CENTAR nalazi se na Novom Beogradu. Bavi se redovnim servisom vašeg Renault vozila kao i kompletnom mehanikom i dijagnostikom....
Pročitaj više

Pre 1 d poslednji put pozvana firma

AKCIJE koje možete iskoristiti za POPUST na REMONT PLIVAJUĆEG ZAMAJCA

Tehnički pregled za teretna vozila (džipovi, kombi vozila, 4x4 vozila)
5000 4000
Tehnički pregled za teretna vozila (džipovi, kombi vozila, 4x4 vozila) AKCIJA ističe za 2d 14h 54m 1s Pročitaj više
Tehnički pregled za putnička vozila
4500 3600
Tehnički pregled za putnička vozila AKCIJA ističe za 7d 14h 48m 45s Pročitaj više
Pogledajte sve kupone (2)
BOSKE LLN AUTO SERVIS
Petra Drapšina 58k, Železnik
Čukarica

Auto servis Boske LLN nalazi se na Čukarici, u Železniku. Radi servis i dijagnostiku svih vrsta vozila....

Auto Hertz BGD auto servis
Patrijarha Dimitrija 55
Rakovica

Auto Herz BGD auto servis nalazi se u Rakovici. Auto Herz BGD je servis za sve tipove vozila i radi usluge elektrike, dijagnostike, servis auto klime, centriranje trapa....

Auto mehanicar - Mutata Auto Bulevar
Bulevar kralja Aleksandra 501
Zvezdara

Mutata Auto Bulevar poseduje automehaničarsku radionicu koja je opremljena najsavremenijom dijagnostičkom opremom i alatima. Kod nas možete izvršiti zamenu ulja i filtera, seta kvačila, pločica i diskova, izvršiti kontrolu upravljačkog sistem...

Mutata Auto Bulevar
Bulevar kralja Aleksandra 501
Zvezdara

Mutata Auto Bulevar Vam omogućava da na jednom mestu obavite sve potrebne popravke i servise na Vašem putničkom ili teretnom vozilu. Posedujemo najsavremenije mašine i alate kako bismo Vam osigurali brzu i kvalitetnu uslugu koja Vam je potreb...

Goran Auto servis
Vjekoslava Kovača 1a
Zvezdara

Auto servis Goran nalazi se na Zvezdari. Bavi se se automehaničarskim uslugama za francuska vozila kao što su Peugeot i Citroen ali i sva ostala vozila....

Plivajući zamajac među vozačima nije toliko popularan, iz razloga što zamena ili remont plivajućeg zamajca može da dodje sa dosta visokom cenom, a takođe i zbog toga što se ponekad brzo pokvari.

Plivajući zamajac simptomi

U ovom delu teksta ćemo objasniti šta je plivajući zamajac, čemu on služi, na koji način radi... Vozače posebno zanima zbog čega se ovaj deo kvari i zašto je tako skupo promeniti ga?

U jednom vozilu, moraju da rade svi klipovi. U cilindru eksplodira smeša goriva i vazduha, i gurne klip na dole. Ovaj klip će gurnuti klipnjaču, a ona okreće kolenasto vratilo, koje se još zove i radilica. Radilica radi tako, što je ne pokreće neka konstantna sila, već prima udare od eksplozije u cilindru, pa se iz tog razloga javlja nemiran rad motora i dešava se vibriranje.

Zamajac ima tu ulogu, da obezbedi ravnomeran rad radilice, odnosno, on ublažava udare klipova.

Plivajući zamajac remont

Njegova funkcija je kao da je neka vrsta tega, koji zahvaljujući svojoj težini neće dozvoliti neke nagle promene kod brzine kojom se radilica okreće. Logično, što je plivajući zamajac sa većom težinom, to će bolje raditi svoj posao, međutim, postoji drugi problem – ako bi zamajac bio previše težak, to ne bi bilo dobro jer bi se tada motor dosta mučio prilikom ubrzavanja.

Reparacija plivajućeg zamajca

Lamela ili frikcioni disk se oslanja na zamajac, gde njen spoljašnji prsten konstantno ostvaruje pun kontakt sa zamajcem. Kada se pritisne kvačilo, tada se razdavajaju lamela i zamajac, a kada se papučica kvačila otpusti, dolazi do njihovog ponovnog kontakta.

Reparacija zamajca

Kod savremenih turbo dizel motora, motori mogu da vrlo brzo razviju obrtni moment i to pri malom broju okretaja, i stoga se javila potreba da se obuzda navala takvog obrtnog momenta. Usled toga, dolazi do opterećenja delova, kod sistema prenosa snage sa motora na točkove.

Remont zamajca

Glavni deo plivajućeg zamajca je veliki disk koji ima zupce na spoljašnjem delu. Kružni kanali se nalaze sa unutrašnje strane diska i tu su smeštene i dve opruge. Kupci automobila imaju potrebu za što mirnijim i tišim vozilima, pa se stalno radi na unapređenju delova plivajućeg zamajca.

Plivajući zamajac simptomi kvara

Na trajnost plivajućeg zamajca utiče više faktora, kao što je nepravilan rad motora, usled čega zamajac trpi veće opterećenje. Kada krećete iz mesta, i usled nenamernog gašenja motora, zamajac dobija veoma snažne udarce.

Glavni simptomi pokvarenog plivajućeg zamajca su:

lupanje i trzanje kod dodavanja gasa;udari prilikom startovanja motora;lupanje u leru, zveckanje i pojačane vibracije.

Postoje i takozvani lažni simptomi, a to može da bude pokvareni nosač motora. Savet je da ne odlažete zamenu kada dođe do kvara plivajućeg zamajca, jer ako je ovaj deo neispravan, to će negativno uticati i na ostale delove u automobilu, dok u najgorem slučaju može da vam pukne radilica.

Remont plivajućeg zamajca - cena:

Remont plivajućeg zamajca košta uvek mnogo manje nego kupovina novog i originalnog dela. Prosečna cena remonta je oko 220 evra.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Ostavite komentar
Ocenite tekst