Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Avio karte Beograd – Čikago
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Avio karte Beograd – Čikago

Ako volite flipere, rolere i house muziku, onda morate posetiti Čikago! To je mlad grad, koji ima manje od 200 godina, ali je postao jedan od najznačajnijih svetskih gradova. 

 

 

Kada stupite na tlo Čikaga, prvo što će vam proći kroz glavu to je da je on veličanstven! Vrlo je teško odabrati reči koje bi ga opisale, pa iz tog razloga, jednostavno ga morate uživo videti.

Zašto bi trebalo da posetite Čikago?

U Čikagu ćete zateći najmodernije građevine i visoke nebodere. Sam centar Čikaga ima ime „The Loop“, što bi u prevodu značilo „petlja“, a razlog je što je oko tog dela grada izgrađena nadzemna železnica. Na taj način, ulice izgledaju kao da su stepenovane, odnosno, u prizemlju su automobili, a na spratu vozovi, dakle metro. 

Čikago nazivaju „Vetroviti grad“ ili „Grad vetrova“. Milenium park, nalazi se između Loop-a i jezera Mičigen, i predstavlja zanimljivu sintezu zelenila i modernizma, u duhu čega je izgrađen i čitav grad.

Šetajući kroz Čikago, naići ćete na Šed, akvarijum, Fild, muzej, Muzej astronomije i Adlerov planetarijum. Sirs Tauer je dugo vremena važila za najvišu zgradu na svetu. 

Severno u odnosu na Petlju, pronaći ćete Zlatnu Obalu i Linkoln Park. Kao pandan njujorške Pete avenije, ovde ćemo zateći modernu Mičigen aveniju, koja je po mnogima, najlepša ulica u Čikagu. 

Grad ima reku koja se isto tako zove, Čikago, dok vam jezero Mičigen pruža utisak kao da ste na moru, peščana plaža i galebovi, upotpunjavaju taj utisak. Ako pogled usmerite na suprotnu stranu, od Mičigena prema gradu, bićete jednako fascinirani.

Nejvi Pir je odlično mesto za decu, koji poseduje i ogroman panoramski točak, sa koga puca pogled na ceo grad i jezero.

Čikago je grad koji je spoj laganog ritma ali i užurbanosti, koja je svojstvena svakoj velikoj metropoli. To je zabavno mesto sa mnoštvom aktivnosti, a pošto se Čikago nalazi u centru Amerike, imaćete utisak da su svi ostali gradovi jako blizu, pa možda dobijete želju da posetite i njih.

Koliko traje let između Beograda i Čikaga?

Iz Beograda, do Čikaga, moraćete da presedate, a na pitanje koliko će ukupno trajati vaše putovanje, odgovorićemo da to zavisi od toga koliko čekate na drugi let. Takođe, bitno je i koju avio kompaniju odaberete, pa ćete sa nekima putovati 12 časova i 30 minuta, a sa drugima 16 časova i pet minuta. 

 

Koliko su udaljeni Beograd i Čikago?

Dva grada deli 8030 kilometara, stoga se uvek preporučuje avionski prevoz kao najudobniji, najbrži i najekonomičniji. 

Kolika je vremenska razlika između Beograda i Čikaga?

Kada sletite na čikaški aerodrom, biće potrebno da vratite vreme za 7 časova unazad, jer je toliko Beograd vremenski ispred grada na obali Mičigena.

Aerodrom u Čikagu – Chicago O’ Hare

Ovo je ogroman aerodrom i nebo je konstantno puno aviona, i skoro svake sekunde postoji neko uzletanje ili sletanje. Tu je i aerodrom koji se naziva Midway, koji je manji i služi za low cost letove. 

Sa aerodroma do Čikaga, prevešćete se autobusom ili vozom. Šatl busevi polaze na svakih deset do petnaest minuta, i rade na principu „od vrata do vrata“. Vožnja je dosta komforna, pa ako pristižete sa drugog kontinenta i imate dosta prtljaga, ovo će biti dobar izbor.

Cena avio karata Beograd – Čikago:

Cene van sezone slove za povoljnije, dok su između avio kompanija, one dosta ujednačene. Tako se cene povratnih avio karata do Čikaga kreću od 906 do 977 evra. 

Ako letite za Čikago u jednom smeru, platićete od 653 do 1054 evra. Kao što vidite, ne postoji prevelika razlika između povratne i karte za Čikago u jednom smeru. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije za prodaju avio karata koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

06.11.2018
Zeljana Jeremic
Amerika je lepa zemlja nema sta. Medjutim, ono sto moze da generalno bude problem je odlazak tamo. Odnosno, on moze da bude jako skup. Zbog toga je potrebno da na vreme isplanirate troskove, kako biste u ta sredstva mogli da uklopite i avio kartu Beograd-Cikago.
01.09.2017
Milen Jovanovic
Najvaznije je da karte za Cikago budu dovoljno pristupacne i da se prema tome dovoljno na vreme odlucite da ih rezervisete. Ostale stvari mozda i ne bi morale da budu bas toliko vazne. Sto se cena tice, one su svuda iste.
17.05.2017
Jovana Milinkovic
Sto se mene licno tice naravno da treba da se odlucite za kvalitet. Druge stvari nisu bas toliko vazne.
03.05.2017
Filip Milutinovic
Po mnogo cemu je on i vise nego skupo resenje za putovanje.
19.04.2017
Lea Stankovic
U svakom slucaju je ovo odlican grad ukoliko planirate da pronadjete nesto sto je kvalitetno.
06.04.2017
Mihajlo Nastasovic
Po pravilu, sto se ovog grada tice, sigurno cete moci da pronadjete neki kvalitet. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
03.04.2017
Simona Vucinic
Po pravilu, sto se njega tice, sigurno je samo to da ove avio karte i nisu bas nesto posebno jeftine.
20.03.2017
Todor Markovic
Ukoliko nesto bas zelite, onda svakako to nije nesto previse skupo.
28.02.2017
Marta Dencevic
Moje licno misljenje je da svako bar jednom u zivotu treba da vidi Cikago. To je jedan zaisat lep grad.
10.02.2017
Janko Zivanovic
Sto se putovanja na ovoj relaciji tice, zaista ima sta da se vidi. Mada, jedina je stvar u tome da mora dosta da se plati.
30.01.2017
Ljubinka Sreckovic
Sto se tice ovih avio karata, samo treba da znate da je veoma bitno da pronadjete neko provereno mesto.
16.01.2017
Petar Jankovic
Koliko se samo meni cini, ovo je jedna odlicna destinacija. Ako se bas uza nju opredelite, samo treba da se odlucite za kvalitet. U suprotom se sigurno necete pokajati.
26.12.2016
Nikolina Pantelic
Cikago je jedan bas onako lep grad. Ako se bas za njega budete odlucili, sigurno se necete pokajati.
08.12.2016
Ivan Stojanovic
Cikago je inace veoma lep grad ali generaln nije ni malo pozeljno da u njega putujete sa onako bas malo para.
22.11.2016
Jana Stankovic
Po pitanju mogucnosti putovanja za Cikago, ubedljivo je najbolje resenje kada biste posetili mesto koje se zove Avioteam. To je mesto koje zaisat poseduje veoma kvalitetne informacije.
03.11.2016
Biljana Brankovic
Cikago je zaista jedan prelep grad, iako tamo zapravo nikada nisam bila. Samo sam ga gledala na filmovima.Ako bih se vec odlucila da ga posetim, onda bih avio karte kupila u agenciji First Class. Kazu mi ljudi da su bas povoljni.
12.09.2016
Marko Petrovic
Sto se tice mogucnosti kupovine avio karata na destinaciji Beograd - Cikago, mislim da je ubedljivo najbolje da se po ovom pitnjau posavetujete sa nekim strucnim licem u koje mozete da imate punoi poverenje.
08.08.2016
Dusan Markovic
Amerika je lepa zemlja nema sta. Medjutim, ono sto moze da generalno bude problem je odlazak tamo. Odnosno, on moze da bude jako skup. Zbog toga je potrebno da na vreme isplanirate troskove, kako biste u ta sredstva mogli da uklopite i avio kartu Beograd-Cikago.