Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Avio karte Beograd – Geteborg
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Avio karte Beograd – Geteborg

Na Skandinavskom poluostrvu nalazi se drugi švedski grad po veličini, ali i po značaju. Naravno, reč je o Geteborgu, a veoma zanimljiva činjenica jeste da je smešten na raskrsnici tri glavna grada – Kopenhagena, Osla i Stokholma.

 

Znamenitosti Geteborga

Grad Geteborg se ugnezdio na jugozapadnoj obali Švedske, na ušću reke Jeta Olv u Severno more. Pored epiteta da predstavlja najveću luku Skandinavije, Geteborg se može pohvaliti veoma bogatom istorijom, ali i atraktivnošću, što privlači ljude iz celog sveta da svoj odmor provedu u njemu.

Spomenimo da su iz Geteborga potekli Volvo, SAAB i Ericsson. Ako dođete u toku najtoplijeg dela godine, temperatura neće prelaziti prijatnih dvadeset jedan stepen, dok je najhladnija zima od decembra do februara, mada zime u Geteborgu važe za blage.

Dakle, šta posetiti u Geteborgu, da biste mogli reći da ste ovaj grad doživeli na pravi način? 

Najpre ćete naići na niz malih ostrva, koja su kamenita i u neposrednoj blizini grada. 

Ipak, stari deo grada privlači najviše pažnje turista iz celog sveta. 1654. godine je izgrađena Kraljevska palata, pa tako predstavlja najstarije zdanje u gradu. Riblja pijaca je jedan od simbola ovog švedskog grada, a na listi must-see nalazi se i Gradska saborna crkva. 

Nemojte propustiti da vidite Operu, Glavnu železničku stanicu, ali i Geteborški univerzitet. Ulevi predstavlja najveći skandinavski stadion.

Kao što je za Beograd srce grada Trg republike, tako je i za Geteborg – Trg Gusva Adolfa. Glavna ulica prestonice Srbije – Knez Mihailova, a glavna ulica Geteborga – Kungsportvenin. Tvrđava Skansen Kronan, je nezaobilazna (kao naš Kalemegdan), a takođe i boemska ulica Langatan (kao beogradska Skadarlija). 

Ako volite umetnost, morate videti Gradski, Muzej umetnosti i Muzej svetske kulture. Ako ipak više volite prirodu, a u Geteborgu ste u proleće, pođite u Botaničku baštu. 

Ukoliko želite da okusite najbolji kebab, na raspolaganju vam stoji više restorana, picerija, dok lepo uređeni i moderni tržni centri obećavaju nezaboravan šoping.

 

Koliko traje let od Beograda do Geteborga?

Da biste stigli do Švedske, to jest do Geteborga, biće vam potrebno najmanje pet časova i dvadeset minuta, pa sve do jedanaest časova i pedeset pet minuta, u najdužoj varijanti. Koliko ćete vremena provesti u avionu, odnosno čekajući na aerodromu, zavisi od avio kompanije za koju se odlučite.

Koliko su udaljeni Beograd i Geteborg?

Dva grada deli 1981 kilometar. Neki ljudi pomisle da je ovo rastojanje koje se može preći automobilom, međutim, imajte u vidu da ćete aktivno voziti barem dvadeset časova, pri čemu imate izdatke za gorivo kao i putarine. To bi samo značilo da je avio prevoz isplativija varijanta, a da ne pominjemo udobnost i komfor, kao i brzinu stizanja na odredište.

Kolika je vremenska razlika između Beograda i Geteborga?

Kada sletite na aerodrom, neće biti potrebe da pomerate svoje časovnike jer se gradovi nalaze u istim vremenskim zonama.

Aerodrom u Geteborgu

Sletećemo na Međunarodni aerodrom Landveter, a postoji i Gradski aerodrom. Od centra grada, udaljenost vazdušne luke je oko dvadeset minuta vožnje kolima.

Kolika je cena avio karte od Beograda do Geteborga?

Cena karte zavisi od toga za kog avio prevoznika ste se odlučili, kao i da li kupujete kartu u jednom smeru ili znate tačan datum svog povratka u Beograd, pa ste se odlučili za povratnu kartu.

U prvom slučaju, cene se kreću od 303 do 1412 evra, a u drugom, od 337 do 541 evra. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije za prodaju avio karata koje su oglašene ispod našeg teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

01.09.2017
Mihajlo Nastasovic
Geteborg je odlican grad. Ako se vec z anjega odlucite, pre ili kasnije se sigurno necete pokajati. Sve druge stvari su sto se mene licno tice jedno cisto gubljenje vremena i nista vise od toga.
17.05.2017
Simona Vucinic
Koliko samo mogu da vidim, on je odlican grad. Bez njega se u svakom slucaju ne moze. Sve drugo je mnogo losije resenje.
03.05.2017
Todor Markovic
ovo je naravno po meni i vise nego odlican grad bez kojeg se sigurno ne mozete razocarati.
20.04.2017
Marta Dencevic
Po pravilu, sto se ovog grada tice, pre ili kasnije se sigurno necete opredeliti za kvalitet. Druge stvari nisu bas toliko vazne.
06.04.2017
Janko Zivanovic
Geteborg je po pravilu veoma lep grad. Ukoliko se vec za njega odlucite, sigurno se necete pokajati. To je u svakom slucaju nesto sto je veoma vazno i bitno.
04.04.2017
Ljubinka Sreckovic
Kada bih letela u ovaj grad, pre svgea bih gledala da to bude neke proverena destinacija. Naravno da je ovo jedan veopma lep grad. Bar tako izgleda na slikama. Takodje, sigurno se u odredjenim periodima godine, karte mogu pronaci po relativno povoljnim cenama.
20.03.2017
Petar Jankovic
Sto se ovog grada tice, sigurno cete pre ili kasnije doci u situaciju da naucite sta je to kvalitet.
01.03.2017
Nikolina Pantelic
Sto se ove destinacije tice, kvalitet avio karata je i vise nego bitan. Sve drugo je cisto bacanje novca.
10.02.2017
Ivan Stojanovic
Mogu samo slobodno da kazem da je Geteborg odlicna destinacija. Ako se vec za nju odlcuite, sigurno je samo to da se nikako necete pokajati.
31.01.2017
Jana Stankovic
Koliko mi se samo cini, ovde je veoma vazno dsa se odlucite za kvalitet. Sve drugo je daleko manje vazno.
16.01.2017
Marko Petrovic
Licno mislim da je Geteborg odlicno resenje. Mada, za njega treba imati bas dosta novca.
26.12.2016
Biljana Brankovic
Ovo je jedan zaista bas onako lep grada ali po ovoj zmi bih u svakom slucaju gledao kako mogu da ga izbegnem.
08.12.2016
Dusan Markovic
Po ovom pitanju, samo treba da se odlucite da posetite neko strucno lice i vise nista po tom pitanju ne treba da brinete. Ako se vec odlucite za tako nesto, sigurno se necete pokajati.