Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Avio karte Beograd – Papete
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Avio karte Beograd – Papete

Možda neki naši čitaoci i nisu čuli za Papete, ali svakako znaju za ostrvo Tahiti, u Francuskoj Polineziji. Za početak, upoznaćemo Tahiti, koji je smešten u južnom Pacifiku, i predstavlja najveće od sto osamnaest ostrva. 

 

Papete - znamenitosti

Tahiti je deo društvenih ostrva, odnosno Arhipel de la Societe, arhipelaga koji čine Morea, Huahine, Taha’a, Rajatea i Bora Bora.

Dva vulkanska planinska venca čine Tahiti, zapravo, veći deo ostrva koji je u obliku kornjače i naziva se Tahiti Nui, dok je manji Tahiti Iti. 

Vratimo se sada na Papete, što je zapravo glavni grad i administrativni centar Francuske Polinezije. Istorija kaže da je Papete nekada bio malo ribarsko mesto. Danas nimalo ne liči na svoj nekadašnji izgled, jer je to luka puna kruzera, luksuznih jahti, kao i teretnih brodova.

Papete ima mnogobrojne pijace, a zanimljivo je da po veoma povoljnim cenama možete da kupite bisere, na primer. 

Ako uskočite na trajekt, za pola sata ćete stići na ostrvo Morea. Ovo mesto je kao stvoreno za ljubitelje vodenih sportova, pa se možete oprobati u ronjenju ili vožnji kajaka. Za one turiste manje sklone avanturama, poseban doživljaj će biti kada se smeste u bungalovima.

Inače, veoma interesantna ideja jeste da se venčate ili verite na nekoj od privatnih plaža. Tradicionalno venčanje podrazumeva da će mlada biti na tronu od pruća, a mladoženja će do nje doploviti u kanuu. Čitav ambijent upotpunjava raznobojno cveće, ukrasi, školjke...

 

 

Stanovnici ovih ostrva su veoma druželjubivi, srdačni i ljubazni i uvek dobro raspoloženi. Njihov moto je „nema problema“, ili njihovim jezikom rečeno – „aita pe’a pe’a”, što ujedno predstavlja i stil života Tahićana.

Dok šetate ulicama Tahitija, možda vas pozdrave i sasvim slučajni prolaznici koji vas po prvi put vide u životu. Nemojte da vas to iznenadi, već im gostoljubivost uzvratite jednim širokim osmehom. 

Koliko traje let Beograd – Papete?

Da biste kročili na tlo glavnog grada Tahitija, biće vam potrebno dosta vremena i to najmanje 31 čas, a najviše 48 sati.

Koliko su udaljeni Beograd i Papete?

Jasno je da su dva grada veoma daleko, odnosno deli ih čak 16 843 kilometara. 

Koja je vremenska razlika Beograd – Papete?

Kada sletite na aerodrom, morate da pomerite svoje časovnike za čak 12 sati unazad u odnosu na Beograd. 

Aerodrom Papete

Sletećemo na Međunarodni aerodrome Tahiti, koga od centra grada deli svega pet kilometara.

Koja je cena avio karte Beograd – Papete?

Koliko ćete novca izdvojiti da biste stigli do “rajskog ostrva”, zavisi od avio kompanije za koju se odlučite, ali i od toga da li kupujete kartu u jednom smeru ili povratnu. U prvom slučaju, platićete od 2348 do 4639 evra, a u drugoj varijanti između 5833 do 6219 evra. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije za prodaju avio karata koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

01.09.2017
Mihajlo Nastasovic
Iskren da budem, nikada pre nisam cuo za ovu destinaciju. Potrebno je definitivno da se malo bolje raspitam. Mada, posto znam pouzdano da na ovu destinaciju ne putuje rpevise ljudi, sigurno iz Beograda ne postoji za nju direktan let.
17.05.2017
Simona Vucinic
Mogu samo da kazem da je po mnogo cemu ovo grad koji mora da vredi kako god da okrenete. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
04.05.2017
Todor Markovic
Koliko mi se samo cini, mislim i smatram da je ovo jedna i vise nego odlicna destinacija. Sve drugo je po meni samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
20.04.2017
Marta Dencevic
Po pravilu, sto se ovih avio karate tice, pre ili kasnije sigurno je samo to da treba da se odlucite za kvalitet. Druge stvari nisu bas toliko vazne kao sto bi mozda trebale da budu.
06.04.2017
Janko Zivanovic
Po pravilu sto se vec ovog grada tice, kvalitet je sigurno nesto sto ce pre ili kasnije biti zagarantovano.
04.04.2017
Ljubinka Sreckovic
Sva sreca pa u danasnje vreme mozete pronaci veoma veliki broj destinacija na koje mozete da potpuno bezbedno letite sa razlicitim avio kompanijama.
20.03.2017
Petar Jankovic
Po meni je samo sigurno to da je sot se ovog grada tice, kvalitet zaista nesto posebno.
01.03.2017
Nikolina Pantelic
Sto se mene licno tice, ove je jedan veoma zanimljiv grad. Mada, jedini problem su po meni pare i sto to u globalo kosta oko 600 eura u jednom pravcu.
10.02.2017
Ivan Stojanovic
Sto se tice relacije Beograd - Papete, verujte mi da ne zna tacno sta bih vam rekao.
31.01.2017
Jana Stankovic
Koliko mi se samo cini, ovo je veoma dobra destinacija. Samo je sto to treba da uradite to da se na vreme odlucite bas za nju.
16.01.2017
Marko Petrovic
Moram iskren da budem i da kazem da nikada ranije nisam cuo za ovu destinaciju. Ona sigurno predstavlja neku bas dobru destinaciju.
26.12.2016
Biljana Brankovic
Licno, mislim da nikada do sada nisam ni razmisljala da otputujem u taj grad. Zaista ne vidim sta bi tamo moglo toliko da bude zanimljivo.
08.12.2016
Dusan Markovic
Po ovom pitanju smao trebad a se trudite da posetite neko strucno i provereno mesto u nista vise po tom pitanju ne treba da se brinete.