Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Avio karte Beograd – Sankt Peterburg
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Avio karte Beograd – Sankt Peterburg

Internet je zaista čudo, jer možete da „putujete“ svuda po svetu, tako što gledate fotografije i čitate o istoriji, kulturi i običajima ljudi iz drugih zemalja, ali ipak, verujte nam, da je sve to zanemarljivo u odnosu na istinski doživljaj, kada sednete u avion i odlučite se da nekoliko dana provedete u jednom predivnom gradu, kao što je ruski Sankt Peterburg.

 

Sankt Peterburg znamenitosti

Smisao našeg teksta o ovom veličanstvenom ruskom biseru, jeste da vam zagolicamo maštu, do te mere, da ćete početi da razmišljate da rezervišete avio kartu ili da možda čak i okrenete telefone agencija ispod ovih redova. 

No, krenimo redom – šta je to što vas u Sankt Peterburgu očekuje? 

Hajde da počnemo od Državnog muzeja Ermitaža, što je ujedno i najveći muzej na svetu. Tu su smeštena dela velikih majstora, a sve to u ambijentu koji deluje veoma raskošno. Pored Ermitaža, postoje i Erarta muzej i Novi muzej.

Kada je reč o istoriji, Petropavlovska tvrđava predstavlja jedan od najpoznatijih zatvora u istoriji. Tu možete videti zatvorski muzej, ali i katedralu, pa ćete po izlasku zaključiti da je ovo jedna od najvećih atrakcija Sankt Peterburga.

Sledeća stanica bi mogao biti Katarinin dvorac. Drugi naziv je Carsko selo - Tsarskoye Selo. Ovo je jedan prelepi kompleks pun plavo zlatnih palata, gostinjskih kuća i parkova. 

Peterhof je još jedan kompleks palata, koji krase predivne fontane. Obavezno se preporučuje da obiđete unutrašnjost svih objekata. 

Takođe, Crkva Vaskrsenja Hristovog je nazaobilazna ukoliko se nalazite u Sankt Peterburgu. Ostaćete bez daha i kada vidite spoljašnjost i kada uđete u unutrašnjost koja je urađena u mozaicima koji predstavljaju imitacije dela najpoznatijih ruskih slikara.

Sledeća stanica neka bude Ruski muzej, koji poseduje jednu od najvećih kolekcija ruske umetnosti u svetu. Tu će vas dočekati ikone u vizantijskom stilu ali i dela iz socijal realističkog perioda.

Znamenitosti Sankt Peterburga su i Grand hotel Evropa, kao i Paljkin, što je jedan od najstarijih ruskih restorana. Takođe, okrepite se i u restoranu Terrassa, i uživajte u ukusima Rusije, Evrope i Azije.

 

Koliko traje let od Beograda do Sankt Peterburga?

Letećete u najkraćoj varijanti od pet časova i trideset pet minuta, a u najdužoj, petnaest časova i pedeset minuta, što sve zavisi od toga za koju avio kompaniju ste se odlučili.

Koliko su udaljeni Beograd i Sankt Peterburg?

Dva grada deli 2395,8 km. 

Koja je vremenska razlika između Beograda i Sankt Peterburga?

U pitanju je dva časa više u odnosu na glavni grad Srbije.

Aerodrom u Sankt Peterburgu

Sletećemo na Međunarodni aerodrom Pulkovo, a do centra grada će nas prevesti redovna autobuska linija.

Koja je cena avio karte Beograd – Sankt Peterburg?

Cena zavisi, kao što smo naveli, od avio prevoznika čije usluge koristite, ali i od toga da li birate kartu u jednom smeru ili kupujete povratnu, pošto znate tačan datum svog povratka.

U prvom slučaju, potrebno je platiti od 181 do 554 evra, a u drugoj varijanti, od 281 do 356 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije za prodaju avio karata koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

01.09.2017
Mihajlo Nastasovic
U pogledu avionskih karata do Sankt Peterburga pre svega slobodno mogu da kazem da na prvom mestu nisu ni malo jeftine a da na drugom mestu moraju da se dobro i debelo plate da bi sve to bilo kako treba. Takodje, problem je sto morate da presedate i da prvo odete u Moskvu pa odatle za Sankt Peterburg.
17.05.2017
Simona Vucinic
Koliko samo mogu da vidim, ovo je odlican grad i bez njega se zaista kako god da okrenete ne moze. Druge stvari po meni nisu bas toliko vazne.
04.05.2017
Todor Markovic
Koliko mi se samo cini, po mnogo cemu je ovo jedan i vise nego odlican grad. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
20.04.2017
Marta Dencevic
Naravno da je ovo kako god okrenete, odlican grad da ga posetite ali je ipak pre ili kasnije kvalitet kvalitet.
06.04.2017
Janko Zivanovic
Po meni je ovo odlicna destinacija. Ukoliko se bas za nju opredelite, sigurno se pre ili kasnije necete pokajati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
04.04.2017
Ljubinka Sreckovic
Po pravilu, sto se ovog grada tice, potpuno je normalno da na njega letite sa nekom prioverenom avio kompanijom.
20.03.2017
Petar Jankovic
Po meni je ovo odlican grad. Sve u svemu i nije bas toliko vazano sto sve to kosta.
01.03.2017
Nikolina Pantelic
Sto se ovog grada tice, kvalitet je i vise nego vazan. Sve drugop je cisot gubljenje vremena.
10.02.2017
Ivan Stojanovic
Mogu samo da kazem da je ovo jako lep grad ali da je veoma skup da bi se posetio.
31.01.2017
Jana Stankovic
Ovo je zaista jedan prelep grad ali u isto vreme i veoma skup za zivot ali i obicno putovanje.
16.01.2017
Marko Petrovic
Ovo je jedna zaista prelepa destinacija. Ako se bas za nju odlucite u tom slucaju sigurno da nikako ne biste trebali da se pokajate.
26.12.2016
Biljana Brankovic
ovo je zaisat jedan veoma lep grad. Ukoliko buete zeleli da ka posetite trebace dosta novca ali sve to vredi bukvalno svaki dinar.
08.12.2016
Dusan Markovic
Ako se vec odlucite da posetite Rusiju, onda svakako to treba da uradite bas u ovo vreme posto su sada cene uglavnom ok a i ta drzava je bas lepa zimi.