Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Avio karte Beograd – Havana
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Avio karte Beograd – Havana

Možda vam je oduvek bila želja da probate čuvene kubanske cigare, iako niste pušač uopšte? Odlaskom u Havanu, glavni grad ove čudesne zemlje, ta zamisao vam se može vrlo lako ostvariti.

 

Znamenitosti Havane

Hajde da se malo bliže upoznamo sa ovim gradom, iz koga ćete, sasvim sigurno, poneti nezaboravne uspomene. Najpre ćemo vam reći, da sve što znate o Kubi , sve što ste čitali i gledali, postaće drugačije kada zaista kročite na tlo Havane – sve je daleko bolje, intenzivnije, u isto vreme jednostavno i nama blisko a tako daleko i drugačije.

Kako izgleda Havana? To je jedan veoma živ grad, bez obzira da li je dan ili noć. Kubanci su veoma društveni i opušteni ljudi, a stalno ćete, dok šetate gradom, odnekuda čuti zvuk salse. 

Arhitektura Havane će vas oduševiti, dok trgovi zasenjuju svojom lepotom. Grad ima centralni ali i novi deo, a u njemu se nalaze hotel Nacional, univerziteti i ulica u kojoj su smeštene ambasade.

Ipak, turiste najviše privlači stara Havana. Mnogobrojne ulice povezane su sa pet trgova. Havanu možete da obiđete i koristeći turistički autobus, koji kreće iz Central parka. Na taj način ćete najbolje doživeti koliko je prestonica Kube zapravo velik grad, pa ćete doći i do Trga revolucije, na kojima se nalaze lica Che Guevare i Camila.

 

 

Plaza Vieja, važi za jedan od najlepših trgova u starom delu grada. Preporučujemo kafu i pivo u kafeteriji Cafe el Escorial, odnosno, pivnici Bucanero.

Sada kada ste se okrepili, idemo dalje. Ako volite starine, stare knjige i postere, obiđite trg Plaza de Armas, koga krasi mnogo štandova. Uspomene iz Havane, u vidu suvenira, zasigurno ćete pronaći na ovom mestu.

El Capitolio je nekadašnja zgrada vlade i smeštena je preko puta spominjanog Central Parka.

Ne smete zaobići Muzej revolucije, ali ni kuću Ernesta Hemingveja. 

I za kraj ove priče o znamenitostima Havane, reći ćemo da njeni žitelji veoma uživaju u rumu, tako da postoji i Muzej ruma. Podrazumeva se da ćete i degustirati ovo čuveno kubansko piće. 

Koliko traje let od Beograda do Havane?

Put će biti malo duži, tako da je potrebno četrnaest časova i dvadeset minuta, a u najdužoj varijanti, putovanje može da se oduži na dvadeset četiri časa, što sve zavisi za koju avio kompaniju se odlučite.

Koliko su udaljeni Beograd i Havana?

Dve prestonice deli 9165 kilometara.

Kolika je vremenska razlika između Beograda i Havane?

Može se reći da je razlika velika, jer idemo na drugi kraj sveta. Kada sletite na aerodrom, pomerite svoje časovnike za šest sati manje u odnosu na Beograd.

Aerodrom u Havani

Aerodrom se zove Jose Marti, i od centra ga deli devet kilometara. Godišnje opsluži nekoliko miliona turista.

Koja je cena avio karte Beograd – Havana?

Ako letite u jednom smeru, u zavisnosti od kompanije čije usluge koristite, spremite između 488 i 1749 evra. Ukoliko znate datum povratka u Beograd, kupite povratnu kartu, koja će vas koštati od 755 do 2688 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije za prodaju avio karata koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

01.09.2017
Mihajlo Nastasovic
Po svemu sudeci su ovo avio karte koje su u globalu svima pre ili kasnije potrebne. Cene po kojima one mogu da se kupe su zaista samo jedno cisto gubljenje vremena i nista vise od toga.
17.05.2017
Marta Dencevic
Ukoliko pricmo o ovim avio kartama, odmah treba da znate da se pre ili kasnije sigurno mozete odluciti za kvalitet.
03.05.2017
Todor Markovic
Po mnogo cemu je ovo i vise nego odlican grad za te pare.
19.04.2017
Ljubinka Sreckovic
U havanu putuje samo onaj ko ima dovoljno novca.
06.04.2017
Janko Zivanovic
Po pravilu, sto se Havane tice, sigurno je samo to da treba da se odlucite za kvalitet, sve drugo je mnogo losije resenje.
03.04.2017
Nikolina Pantelic
Po meni je sto se ovog grada tice, sigurno kvalitet i vise nego vazan. Sve drugo je samo gubljenje vremena.
20.03.2017
Petar Jankovic
Po meni je ovo uvek bila odlicna destinacija od koje ipak ne postoji nista bolje.
28.02.2017
Jana Stankovic
Havana je prelepa destinacija. Nekada je bila zaisat veoma skupa. Sada je vec situacija potpuno drugacija.
31.01.2017
Ivan Stojanovic
Koliko mi se samo cini, sto se Havane tice, veoma je vazno da se odlucite za pravo vreme.
16.01.2017
Marko Petrovic
Koliko se samo meni cini, Havana je odlicna destinacija ali je za nju zaista potrebno imati dosta novca da otputujete.
26.12.2016
Biljana Brankovic
Bukvalno kada na Kubu putujete iz Amerike, to je nesto sto je bas onako smesno koliko je povoljno. Ali, ako putujete iz Srbije, onda je to nesto bas onako skupo.
08.12.2016
Dusan Markovic
Zaista je tuzno sto je Fidel Kastro umro. Medjutim, ipak je Havana mesto koju treba i vredi posetiti.