Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Avio karte Beograd – Sydney
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Avio karte Beograd – Sydney

Rešili ste da letite na drugi kraj sveta? To je super, pošto je Sidnej najveći grad na južnoj hemisferi. Priču o Sidneju počećemo sa podatkom da je to glavni grad australijske države Novi Južni Vels.

 

 

Ovo je grad koji je najnaseljeniji u čitavoj Australiji. 

Znamenitosti Sidneja

Dakle, šta vas sve očekuje kada preletite preko Zemljine kugle? U jugoistočnom delu australijske obale, smešten je ovaj prelepi grad. Izgrađen je oko zaliva Port Džekson. Mnogo ljudi svake godine hrli u Sidnej, tako da on predstavlja jednu od najvažnijih svetskih turističkih destinacija, koju svakako morate da posetite.

Ako volite lepe plaže, Sidnej je pravi grad za vas. Dve velike znamenitosti krase prestonicu Novog Južnog Velsa, a to su Sidnejski lučki most i Sidnejska opera. Kada prošetate po gradu, otkrićete da je okružen nacionalnim parkovima, mnogobrojnim zalivima, uvalama i rekama.

2000. godine, Sidnej je bio domaćin Olimpijskih igara, a još jedan podatak koji će vam se manje dopasti jeste da ovaj grad važi za najskuplji u celoj Australiji. To ga svrstava na 21. mesto kada su u pitanju najskuplji gradovi na svetu. 

Koliko traje let od Beograda do Sidneja?

Ovo je pitanje koje zanima mnoge putnike, obzirom da se svakako radi o letu koji dugo traje, jer odlazimo u veoma udaljeni grad. Za koje vreme ćete stići do ovog veličanstvenog grada, najviše zavisi od toga koliko se čeka prilikom presedanja na sledeći avion.

 

Tako vaše putovanje može trajati 22 časa i trideset minuta, a u najdužoj varijanti, putovaćete 40 sati i deset minuta. 

Koliko iznosi razdaljina između Beograda i Sidneja?

Ova dva grada deli 15 684 kilometara, stoga je uvek preporučljivo da letite do Australije, jer ako biste se upustili u avanturu brodom, to bi bilo lepo, ali bi trajalo neuporedivo duže.

 

Kolika je vremenska razlika između Beograda i Sidneja?

Kada sletite na aerodrom u Sidneju, moraćete svoje satove da pomerite za devet časova unapred, jer toliko iznosi vremenska razlika između dva grada.

Aerodromi u Sidneju

U Sidnejskom predgrađu Maskot, nalazi se Međunarodni aerodrom Kingsford Smit. Spada u najstarije aerodrome u celom svetu, i važi za najveći aerodrom u Australiji po broju putnika. 

Kingsford Smit je otvoren davne 1920. godine, a ime koje danas nosi dobija 1953. godine. Aerodrom ima tri terminala.

Koja je cena avio karte od Beograda do Sidneja?

Svakako je ovo jedno od najvažnijih pitanja svakog putnika, pa ćemo reći da na to koliko ćete platiti utiče kojom avio kompanijom letite, da li letite direktno ili presedate, kao i da li je let u jednom smeru ili želite povratnu kartu pošto znate tačan datum povratka u Beograd.

Ako se odlučite za kartu u jednom smeru, očekujte cene od 889 do 1065 evra. Kada je reč o povratnoj karti, potrebno je da izdvojite od 1337 do 6054 evra, što zavisi od odabrane avio kompanije, a potrebno je znati da na cenu utiče i godišnje doba kada se putovanje odvija. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontkatirate agencije za prodaju avio karata koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

01.09.2017
Mihajlo Nastasovic
Syndey je po mnogo cemu odlicna destinacija. Jedino je mali problem u tome sto bi ona trebala sto se mene licno tice da se na vreme rezervise. Jedini je pored toga problem u tome sto su cene karte za ovu destinaciju i vise nego skupe i sto ne postoji direktna veza.
17.05.2017
Marta Dencevic
Po mnogo cemu je ovo odlican grad. Sve drugo je samo gubljenje vremena.
03.05.2017
Todor Markovic
Moje je licno misljenje tavko da sve avio karte moraju da se lepo plate. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
20.04.2017
Ljubinka Sreckovic
Po mnogo cemu je ovo i vise nego idealna destinacija u smislu putovanja.
06.04.2017
Janko Zivanovic
Ovo je po meni odlican grad u ciji kvalitet uzivanja i provoda zaisat ne treba i ne morate da sumnjate. Kvalitet je uvek tu negde prisutan i bitan.
04.04.2017
Nikolina Pantelic
Ja kada bih leteo za ovaj grad sigurno bih pre ili kasnije bas onako ozbiljno bio zadovoljan. Smatram pre svega da je veoma vazno da se u tom pogledu karta rezervise na vreme.
20.03.2017
Petar Jankovic
Po meni je ovo odlicno mesto u ciji kvalitet u svakom slucaju sami i iskljucivo sami treba da se uverite.
28.02.2017
Jana Stankovic
Sto se mene licno tice, naravno da je po pitanju avio karti Beograd - Sindej kvalitet i pouzdnost uglavnom uvek na prvom mestu.
10.02.2017
Ivan Stojanovic
Koliko mi je samo poznato, sto se ove destinacije tice, samo treba da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je ako mene pitate daleko manje vazno.
31.01.2017
Biljana Brankovic
Ovo je odlicna destinacija ali karte i nisu nikada bile bas tako jeftine.
16.01.2017
Marko Petrovic
Mogu samo da kazem da je ovo odlicna destinacija. Ako se bas za nju odlucite sigurno se necete pokajati.
26.12.2016
Jana Stankovic
Ovo je bas onako daleka destinacija. Mada, treba da znate da je veoma lepa mada karte nisu bas toliko povoljne.
08.12.2016
Dusan Markovic
Nikada do sada nisam leto za Sidnej a i mislim da generalno to nikada necu ni uraditi.