Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Avio karte Beograd – Berlin
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Avio karte Beograd – Berlin

„Na Berlin, nisam mislio na Berlin, ja sam mislio na Berlin, sa Berlincima...“ – glasi Bajagina pesma, pa ako i vi mislite na Berlin, vreme je i da ga posetite.

 

Koji su razlozi da obiđete Berlin?

Najpoznatiji simbol glavnog grada Nemačke su Brandenburška vrata (kapija), koja govore o prošlosti i istoriji. Najveća gradska crkva je Berlinska katedrala, i predstavlja sedište protestantske crkve u Nemačkoj. Značajna je kao jedan od simbola Berlina, sa svojom dominantnom kupolom.

Gendarmen Markt, prelep je berlinski trg, dok je Deutscher Dom jedna od dve crkve koje se tu nalaze. Druga je Französischer Dom. Jedna crkva se nalazi na južnom, a druga na severnom kraju trga. Između ćete obići Konzerthaus, ili koncertnu dvoranu.

Prva katolička crkva podignuta u Berlinu posle Reformacije je Katedrala sv. Hedwige. Dovršena je 1773. godine, a sagrađena uz posebnu dozvolu kralja Fridriha Velikog.

Kada dođete u glavni grad Nemačke, možda vam je najvažnije da vidite čuveni Berlinski zid. Ipak, zid je odavno uklonjen, pa je ostalo sačuvano samo nekoliko delova, koji sad predstavljaju atrakciju za turiste i podsećaju na vreme kada su postojale dve neujedinjene Nemačke. 

Na severnoj strani na reci Spree, nalazi se skup pet muzeja, ili Museumsinsel. Sami muzeji se nalaze blizu nekadašnje kraljevske palate.

Možda imate nedoumicu šta je to Reichstag, a šta Bundestag? Reichstag je berlinska zgrada u kojoj je Bundestag smešten od 1999. godine, dok je pre toga, unazad 50 godina, za vreme trajanja nemačke podeljenosti, boravio u Bonu. 

Galerija East Side je najveća otvorena galerija na svetu, i to su slike oslikane na zidu, od 102 umetnika iz čitavog sveta. Takođe, možete posetiti i tri aktivne operske kuće, Državnu operu, Nemačku operu i Operu Komedija. 

U Berlinu postoji 15 restorana koji ukupno imaju 20 Mišelinovih zvezdica. Najstariji restoran u ovom gradu, neprestano radi već neverovatnih 400 godina. Naziva se “Zur letzten Instanz”, a u njemu su obedovali Čarli Čaplin i Napoleon Bonaparta. 

Ukoliko preferirate noćni život, Berlin može da vam ponudi mnoštvo alternativnih noćnih klubova.

Koliko traje let Beograd – Berlin?

U avionu nećete provesti previše vremena, a već ćete se naći u glavnom gradu Nemačke. Trajanje leta je sat i pedeset minuta, i to ukoliko koristite direktan let. U suprotnom, putovanje može trajati od 3 sata i 45 minuta, do čak 9 sati. 

 

Kolika je razdaljina između Beograda i Berlina?

Dva grada su udaljena 1237 kilometara, tako da se može stići i automobilom, dok je, kao i uvek, avio prevoz udobniji, brži i  prijatniji. 

Koja je vremenska razlika između Beograda i Berlina?

Kada sletite na berlinski aerodrom, neće biti potrebno da pomerate sat, jer se dva grada nalaze u istoj vremenskoj zoni.

Aerodrom u Berlinu – Tegel

Aerodrom Tegel je udaljen svega 8 km od centra grada, i nalazi se na severozapadu Berlina. To je trenutno glavni berlinski aerodrom, iako je korišten jedno vreme i Šenfeld. Sa aerodroma Tegel se obavlja celokupan redovan saobraćaj. 

Verovatno vas sada sve zanima kako stići od aerodroma do centra Berlina? Neće vam biti potrebno više od petnaestak minuta, zahvaljujući autobuskim linijama, jer ekspres autobusi staju samo na glavnim stanicama, i stoga su jako brzi. 

Cena avio karte Beograd – Berlin:

Naravno, ovde ćemo govoriti o karti u jednom pravcu i o povratnoj karti, ukoliko znate tačan datum povratka u Beograd. Za povratnu kartu, potrebno je izdvojiti između 289 i 577 evra. Za kartu u jednom smeru, trebalo bi platiti od 210 do 691 evra, što sve zavisi od toga za koju avio kompaniju ćete se odlučiti. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije za prodaju avio karata koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

01.09.2017
Marina Zivkovic
Generalno govoreci, Berlin je odlicna destinacija. Mada, jedini je problem koliko mogu da vidim u tome da su avio karte posebna tema posto se veoma brzo razgrabe. Zbog toga samo pamet u glavu, na vreme rezervisite vasu kartu i nista vise necete morati da brinete.
17.05.2017
Milen Jovanovic
Koliko mi se samo cini, mogu samo slobodno da kazem da su po mnoog cemu ovo zaista jedne i vise nego dobre avio karte. Nista drugo nije bas toliko vazno.
03.05.2017
Jovana Milinkovic
Koliko samo mogu da vidim, ovo je odlicna destinacija po mnogo cemu.
19.04.2017
Filip Milutinovic
Po mnogo cemu je ovo i vise nego odlican grada. Ukoliko se bas za njega uverite da je prava stvar, onda se sigurno ni pre a ni kasnije necete pokajati.
06.04.2017
Lea Stankovic
Koliko se samo meni cini, po pitanju ovog grada najvazije je da se odlucite za kvalitet sve drugo je po meni samo jedno ozbiljno gubljenje vremena i nista vise od toga.
03.04.2017
Mihajlo Nastasovic
Berlin je prelep grad ali je situacija daleko od idealne.
20.03.2017
Simona Vucinic
U svakom slucaju je sto se Berlina tice, kvalitet nesto zaista sto posebno treba da se plati.
28.02.2017
Todor Markovic
Sto se mene licno tice, Berlin je kao destinacija zaista lepa. Sve drugo je ceisto gubljenje vremena.
10.02.2017
Marta Dencevic
Sto se mene licno tice, Berlin je inace destinacija koju zaisat vredi videti.
30.01.2017
Janko Zivanovic
Moje licno misljenje je da sto se Berlina tice, samo treba da se odlucite za kvalitet. Sve drugo samim tim i nije bas toliko vazno.
16.01.2017
Ljubinka Sreckovic
Koliko se meni samo cini, Berlin je odlicna destinacija, ali ako se vec za nju odlucite veoma je vazno da potrazite zaista neko strucno i provereno mesto.
26.12.2016
Petar Jankovic
Berlin je po meni ok grad iako mi njegova arhitektura bas nesto dobro ni ne lezi.
26.12.2016
Nikolina Pantelic
Licno mislim da je Berlin bas onako lep grad. Ako se odlucite da ga posetite sigurno se necete pokajati.
08.12.2016
Ivan Stojanovic
Po pitanju ove vrste avio karata, samo treba da posetite neko strucno i provereno mesto i vise nista po tom pitanju ne treba da se brinete.
22.11.2016
Jana Stankovic
Po pitanju avio karti na ovoj relaciji, najbolje je da posetite agenciju First Class i bas u njoj se raspitate oko svih detalja leta.
03.11.2016
Biljana Brankovic
Realno, do Berlina moze da se putuje i kolima i zaista nije toliko daleko. Medjutim, ako se vec odlucite da tamo otputujete avionom, onda je najbolje da avio kartu kupite u agenciji Gea turs. To je zaista po tom pitanju jedan i vise nego dobra agencija.
13.09.2016
Marko Petrovic
Mislim da je Berlin grad koji definitivno vredi da se poseti. To je u svakom slucaju u danasnje vreme veoma pristupacno narocito kada se uzmu u obzir znatno jeftinije karte nego sto je to bilo ranije.
08.08.2016
Dusan Markovic
Mislim da se za Berlin moze direktno leteti iz Beograda. Ono sto je posebno znacajno je to da to generalno nije toliko dug let. Sa druge strane, ni cena karte ne bi trabala da bude previse skupa.