Vratite se na mobilnu verziju sajta
Avio karte Beograd – Bukurešt Avio karte Beograd – Bukurešt - ove agencije imaju u svojoj ponudi avio karte za veliki broj destinacija. Saznajte sve o ovoj atraktivnoj destinaciji i znamenitostima Bukurešta, kao i cene i akcije za kupovinu avio karte za Bukurešt. www.navidiku.rs Avio karte Beograd – Bukurešt

Avio karte Beograd – Bukurešt

Bukurešt je komšija Beogradu, pa je šteta da ne obiđete grad koji ima mnogo toga za videti. Turističkih atrakcija je toliko da se prestonica Rumunije nalazi na visokom mestu na listi najlepših evropskih gradova.
 

Znamenitosti Bukurešta

Ako ste odlučili da nekoliko dana provedete u Bukureštu, svakako su vam potrebne određene smernice šta je to što ne biste smeli da propustite kako biste grad doživeli na pravi način.
Dakle, zgrada parlamenta svakako je građevina koja će na vas ostaviti najjači utisak, pre svega svojom veličinom, tako da predstavlja i zvanično najskuplji, najteži i najveći objekat te vrste u celom svetu. Zgrada je ne samo parlamet, već i muzej.
Ako volite prirodu, Bukurešt će vam se veoma dopasti, jer je čuven po svojim mnogobrojnim parkovima, od kojih je najpoznatiji Cismiglu, jer ima prelepo veštačko jezero. Vodeni toranj Pantelimon je pretvoren u svojevrsnu instalaciju poznatu pod imenom Umetnički toranj. 
Kada zađemo u sam centar grada, dočekaće nas restorani koji nude domaću kuhinju, kao što je najpoznatiji rumunski specijalitet mamaljuga. 
Ostale znamenitosti grada koje bi trebalo neizostavno da obiđete su i Rumunski ateneum (Dom filharmonije Žorž Enesku), Plata Revolutiel (Trg Revolucije), Plata Unirli (Trg unije), kao i Lipscani, što je jedini deo starog grada koji nije uništen od strane ozloglašenog diktatora Čaušeskua.
 
 
Danas grad predstavlja političko, industrijsko, trgovačko i kulturno središte Rumunije. Interesantan je podatak za kraj naše priče o znamenitostima Bukurešta, da je predeo oko samog grada bio naseljen još u doba praistorije.   
Koliko traje let od Beograda do Bukurešta?
U glavnom gradu Rumunije, naći ćete se za svega sat vremena. Ako biste vozili, za volanom i u efektivnoj vožnji proveli biste mnogo duže. Zbog toga je avio prevoz uvek komfornija i brža varijanta. 

Koliko su udaljeni Beograd i Bukurešt?

Dve prestonice deli 595 kilometara.

Kolika je vremenska razlika između Beograda i Bukurešta?

Iako su relativno blizu, ipak je potrebno da svoje časovnike pomerite za jedan sat unapred kada budete sleteli na aerodrom.

Aerodrom u Bukureštu

Sletećemo na Međunarodni aerodrom Henri Koanda, vazdušnu luku koja godišnje opsluži oko četiri i po miliona putnika. U odnosu na centar Bukurešta, udaljen je oko 16,5 kilometara.

Koja je cena avio karte od Beograda do Bukurešta?

Ako ste već odlučili da do glavnog grada Rumunije odletite avionom, a ne da vozite auto, zanima vas i cena avio karte. Pretpostavimo i drugu situaciju – ne idete turistički, već imate važan poslovni sastanak. U tom slučaju, nakon sat vremena letenja, osećaćete se odmorno i puni energije, za razliku od nekoliko sati provedenih u automobilu. 
Dakle, cena karte zavisi od toga da li ste na vreme rezervisali svoje mesto u avionu koji ima direktan let, kao i da li znate tačan datum svog povratka u Beograd.
Tako se cene kreću od 139 do 319 evra za povratnu kartu, odnosno od 125 do 701 evra za kartu u jednom smeru, što sve zavisi od avio kompanije za čije usluge ste se odlučili.
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije za prodaju avio karata koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Autor:
Ako Vam se svideo tekst podržite nas:

Izaberite neku od agencija gde mozete naci ponudu za kupovinu AVIO KARTE BEOGRAD - BUKUREŠT

Avio karte Beograd – Bukurešt :
Avio karte Beograd – Bukurešt Beograd:
Vaši utisci, mišljenja i pitanja na temu Avio karte Beograd – Bukurešt
Napišite komentar:
Mihajlo Nastasovic

Petak, 01.09.2017. 09:57

Bukurest je odlicno resenje, posebno kada govorimo o nocnom provodu. Sa druge strane, cene su relativno jeftine i pristupacne tako da u tom pogledu sigurno ne mozete da pogresite. Jedino je mali problem sto su avionske karte relativno skupe za ovu destinaciju.

Simona Vucinic

Sreda, 17.05.2017. 11:30

Ukoliko pricao realno, naravno da je Bukurest i vise nego odlican grad bez kojeg se u svakom slucaju ne moze

Todor Markovic

Sreda, 03.05.2017. 07:54

Moje je licno misljenje takvo da u Bukurest zaista moze da se leti bez nekih velikih problema.

Marta Dencevic

Četvrtak, 20.04.2017. 10:07

Koliko mi se samo cini, po mnogo cemu je ovo jedan i vise nego odlican grad. Druge stvari po meni i nisu bas toliko vazne kao sto bi trebale da budu.

Janko Zivanovic

Četvrtak, 06.04.2017. 07:38

Ovo jeste jedan jako lep grad ali zaisat moram da postavim pitanje da li nuzno mora da se u njega putuje avionom. Mislim da moze i kolima ili vozom bez nekih vecih problema.

Ljubinka Sreckovic

Utorak, 04.04.2017. 07:31

Po meni je sto se ovog grada tice, sigurno kvalitet nresto sot je i vise nego vazno i sto pre ili kasnije sigurno da treba da dodje do izrazaja. Naravno, cene jesu nesto povoljnije nego sto su to prethodnih godina bile.

Petar Jankovic

Ponedeljak, 20.03.2017. 10:31

Sto se ovog grada tice, sigurno je kvalitet nesto sto je jako posebno. Sve drugo je manje vazno i bitno.

Nikolina Pantelic

Sreda, 01.03.2017. 07:19

Moje licno misljenje je takvo da sto se Bukuresta tice, kvalitet je naravno i vise nego vazan. Za sve ostalo slobodno moze neko drugi samo da vas laze.

Ivan Stojanovic

Petak, 10.02.2017. 09:25

Verujte mi kada vam kazem da zaisat nemam neku posebnu i veliku zelju da letim bas na ovoj destinaciji.

Jana Stankovic

Utorak, 31.01.2017. 07:29

Zaista ne vidim, zbog cega bih se odlucio bas da posetim Rumuniju.

Marko Petrovic

Ponedeljak, 16.01.2017. 10:00

Koliko mi se samo cini, ovo je odlicna destinacija. Ako se bas za nju opredelite, sigurno je samo to da se necete pokajati.

Biljana Brankovic

Ponedeljak, 26.12.2016. 07:14

Koliko samo mogu da vidim sve veci broj Srba odlazi da zivi i da radi u Bukurest. Sigurno su i avionske karte, koliko toliko povoljne.

Dusan Markovic

Četvrtak, 08.12.2016. 10:52

Mislim da su u ovo neko vreme, avio karte na ovoj relaciji bas onako jeftine, tako da se u ovo vreme svakako isplati putovati u Bukurest.