Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Avio karte Beograd – Bolonja
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Avio karte Beograd – Bolonja

Kada kažemo Bolonja, svi odmah pomislimo na prvi univerzitet osnovan u Evropi. Po sletanju u ovaj italijanski grad, oduševiće vas crvene fasade i krovovi, a ništa manje ni specijaliteti tradicionalne kuhinje.

 

Bolonja znamenitosti

Pošto ste stigli u „crveni grad“, najbolje je da bacite pogled sa vrha Azineli kule. Pred vama će se pokazati prizori crvene boje, žute i narandžaste. Interesantno je da Bolonju krase tri nadimka, i na italijanskom jeziku, to bi zvučalo ovako – La dotta, La rossa, La grassa, ili u prevodu na naš jezik – Učena, Crvena i Debela. 

Učena Bolonja, sa pravom se kaže, jer je u njoj izgrađen prvi univerzitet, nakon čega gradić postaje studentska metropola. Alma Mater Studiorum osnovan je 1808. godine.

Pola stare Bolonje, zapravo predstavlja univerzitet, jer dok šetate, stalno ćete nailaziti na po neki fakultet, dok grad broji oko sto hiljada studenata, iz Italije, ali i iz svih drugih delova sveta. 

Zašto Bolonju zovu Debelom? Lako ćete dobiti odgovor na ovo pitanje ako odsednete u nekom dobrom restoranu i degustirate hranu, pa se pod obaveznim smatra uživanje u svetski čuvenom ragu alla bolognese. Ovo jelo se pravi od goveđeg mesa, slanine, suvog belog vina, paradajza, mleka, celera, luka, šargarepe. Mortadela je najpoznatija bolonjska kobasica, a ono po čemu je poznata cela regija, to je dobro vino. 

 

 

Vratimo se obilasku grada, pa recimo da Bolonju karakteriše i dvadesetak kula, dok ih je nekada bilo čak 180. Kroz njihovu visinu se ogledala moć graditelja. Danas dve najpoznatije stoje u centru grada, i čine prepoznatljiv simbol Bolonje. Jedna se naziva Asineli kula, a druga Garisendi. 

Bolonja je takođe poznata i po lukovima, koji predstavljaju jednu od zanimljivosti srednjovekovnog graditeljstva. To su zapravo, zasvođene ulice, pa su na taj način one pretvorene u zaklon od jakog sunca i kiše. 

Prostrane trgove ćete zateći između kula i lukova, a na njima i drevne crkve. Jedan od simbola Bolonje je i Crkva Svetog Stefana, sagrađena u prvim vekovima hrišćanstva.

Koliko traje let od Beograda do Bolonje?

Do Bolonje ćete stići najbrže za tri časa i dvadeset minuta, a vaše putovanje će trajati najduže 10 sati i 25 minuta, što sve zavisi od avio prevoznika za koga ste se odlučili.

Koliko su udaljeni Beograd i Bolonja?

Dva grada deli svega 910 kilometara.

Koja je vremenska razlika između Beograda i Bolonje?

Pri sletanju na aerodrom, nema potrebe da pomerate svoje časovnike, pošto se glavni grad Srbije i Bolonja nalaze u istoj vremenskoj zoni.

Aerodrom Bolonja

Slećemo na Međunarodni aerodrom Giljermo Markoni. 

Koja je cena avio karte Beograd – Bolonja?

Koliko ćete novca izdvojiti za avionsku kartu, zavisi od toga da li letite u jednom smeru, ili znate tačan datum svog povratka u Beograd, pa ćete kupiti povoljnu povratnu avio kartu. Takođe, cena zavisi i od vašeg izbora avio kompanije.

Za let u jednom pravcu do Bolonje, trebalo bi da platite između 244 i 742 evra, dok za povratnu kartu, neophodno je izdvojiti od 252 do 324 evra. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije za prodaju avio karata koje se nalaze oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

01.09.2017
Mihajlo Nastasovic
Definitivno je Bolonja odlicna destinacija. Jedina je stvar u tome da ona i nije bas toliko jeftina za zivot kao sto mozda pojedini ljudi misle. Sve drugo je koliko mi se samo cini jedno cisto gubljenje vremena i nista vise od toga.
18.05.2017
Simona Vucinic
Ukoliko pricamo realno, samo treba da znate da je Bolonja odlican grad. Sve drugo je samo cisto bacanje para ukoliko mene licno pitate.
04.05.2017
Todor Markovic
Koliko mi se samo cini, Bolonja je i vise nego odlican i prelep grad da ga posetite.
20.04.2017
Marta Dencevic
Po mnogo cemu je Bolonja i vise nego odlican grad u ciji kvlalitet je najbolje da mozete da se sami uverite kako pre tako i kasnije.
06.04.2017
Janko Zivanovic
Po pravilu je Bolonja odlican grad. Ukoliko se bas odlucite da u njega otputujete sigurno se pre a ni kasnije necete pokajati. Sve drugo je po meni samo gubljenje vremena i ista vise od toga.
04.04.2017
Ljubinka Sreckovic
Naravno, sto se ovog grada tice, sigurno vam kvalitet pre ili kasnije nikako ne gine.
20.03.2017
Petar Jankovic
Sto se tice ove karte, sigurno cete biti zadovoljni. Posebno zbog toga sto cene i nisu toliko jake.
01.03.2017
Nikolina Pantelic
Sto se mene licno tice, Bolonja je po meni odlican grad.
10.02.2017
Ivan Stojanovic
Koliko mi se samo cini, svaka avionska karta na ovoj relaciji moze vec u danasnje vreme da se pronadje po relativno povoljnim cenama.
31.01.2017
Jana Stankovic
Bolonja je zaista prelep grad i zaista vredi svaki euro kojim se plati avio karta za putovanje u njega.
16.01.2017
Marko Petrovic
Koliko mi se samo cini, za mnoge je Bolonja i vise nego idealno resenje. Ako se bas za nju opredelite sigurno je samo to da se necete pokajati.
26.12.2016
Biljana Brankovic
Sto se tice Bolonje, to je zaista jdan lep grad ali sam u isto vrem i sigurna da zaista nije potrebno da samo avionom putujete do njega vec to mozete i kolima da uradite.
08.12.2016
Dusan Markovic
Ako mene pitate, ipak je bolonja bas onako lep grad u kojem u svakom slucaju treba uzivati.