Avio karte Beograd – Hamburg

Za početak jedno pitanje – ako hamburger potiče iz Hamburga, da li se žitelji ovog nemačkog grada zovu Hamburgeri? 

 

 

Ako želite da i vi budete jedan od njih, barem na određeno vreme, rezervišite kartu i obiđite ovaj ”zeleni grad“.

Hamburg znamenitosti

U pitanju je drugi grad po veličini u Nemačkoj i nalazi se na njenom severu. Kao što se Beograd smestio na ušću Save u Dunav, tako i Hamburg leži na ušću Alstera i Bile u Elbu. Za njega slobodno možemo reći da je jedan od najlepših gradova Evrope, a zelenim gradom ga nazivaju zbog činjenice da polovinu teritorije pokrivaju zaštićena područja, šume i parkovi.

Hamburg predstavlja savršenu izbalansiranost između urbanizma i prirode, pa je zbog toga proglašavan i za ekološku prestonicu Evrope. Pošto je u Nemačkoj sve veoma dobro organizovano, tako ćete se i vi u ovom gradu snaći veoma lako. 

Jednu od najvećih znamenitosti Hamburga predstavljaju mostovi, i po njihovom broju, nalazi se na prvom mestu u Evropi. Po tome, premašio je čak i Amsterdam i Veneciju. U samom centru grada, u blizini jezera Aussenalster, pronaći ćete sve ono što ne biste smeli da propustite tokom svog boravka u Hamburgu. 

Dakle, pođite od crkvi Svetog Jakova i crkve Svetog Petra, dok ćete u blizini videti ostatke male tvrđave po kojoj je grad i dobio ime – tvrđava se zove Hammaburg i datira iz devetog veka. 

Svratite i u Mönckebergstraße, što je zapravo zona za šoping, i pronaći ćete mnogo butika, radnji sa antikvitetima… Ukoliko vas privlači kulturni život i događanja, znajte da se Hamburg može pohvaliti sa tri stotine pozorišta, malih umetničkih pozornica, muzičkih scena…

Posetite i Elbsku filharmoniju, a bićete oduševljeni i saznanjem da se u Hamburgu nalaze mnogi od najpoznatijih nemačkih i međunarodnih izdavača knjiga. 

Pod must-see je i čuvena ulica Reperban, gde ćete  uživati u diskotekama, klubovima, barovima, kafićima… 

Za kraj priče o znamenitostima Hamburga, još par informacija, a to je da su u njemu čuveni Bitlsi započeli karijeru, kao i da su se tu rodili velikani klasične muzike Brams i Mendelson.

 

Koliko traje let od Beograda do Hamburga?

Putovanje do “zelenog grada” trajaće između četiri sata i pet časova i deset minuta, što sve zavisi od toga koju avio kompaniju ste odabrali.

Koliko su udaljeni Beograd i Hamburg?

Dva grada deli 1524 kilometara.

Koja je vremenska razlika između Beograda i Hamburga?

Pošto budete doleteli u Hamburg, neće biti potrebe da pomerate svoje časovnike jer se glavni grad Srbije i nemački “zeleni grad” nalaze u istoj vremenskoj zoni.

Aerodrom u Hamburgu

Slećemo na Međunarodni aerodrom Hamburg. U toku jedne godine, ova vazdušna luka ugosti oko trinaest miliona putnika. Od aerodroma do centra grada, biće potrebno da pređete osam i po kilometara. 

Koja je cena avio karte Beograd – Hamburg?

Cena najviše zavisi od toga da li se radi o karti u jednom pravcu ili povratnoj. U prvom slučaju, izdvojićete od 244 do 750 evra, a u drugom, od 273 do 335 evra. Takođe, na cenu će uticati i vaš izbor avio kompanije čije usluge koristite.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije za prodaju avio karata koje se nalaze oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

01.09.2017
Mihajlo Nastasovic
Kako god da okrenete, ukoliko se bas za ovaj grad odlucite, sigurno cete morati da se opredelite za nesto sto je bas onako kvalitetno. Sve drugo je koliko mi se samo cini jedno cisto gubljenje vremena i nista vise od toga.
18.05.2017
Simona Vucinic
Po pravilu, sto se Hamburga tice, pre ili kasnije cete sigurno moci da dodjete do nekog kvaliteta. Nista tu po meni ne moze da bude neobicno.
04.05.2017
Todor Markovic
Mogu samo da vam kazem da je ukoliko se vec odlucite za ovakav jedan grad, Hamburg nesto sto vam je u svakom slucaju i vise nego potrebno.
20.04.2017
Marta Dencevic
Koliko mi se samo cini, Hamburg je odlican grad od kojeg nesto da moze postojati nesto bolje. Druge stvari po meni i nisu bas toliko vazne kao sto bi mozda mogle da budu.
06.04.2017
Janko Zivanovic
Po pravilu je Hamburg odlican grad. Sve drugo je samo ono sto je ostalo da vi uradite. Tu se pre svega reacuna jedan provereni kvalitet. Druge stvari i nisu bas toliko vazne koliko se meni licno cini.
04.04.2017
Ljubinka Sreckovic
Po pravilu je sot se ovog grada tice, sigurno kvalitet nesto do ega cete moci pre ili kasnije da dodjete.
20.03.2017
Petar Jankovic
Po meni je samo sigurno da sto se ovog grada tice, da se sigurno necete pokajati.
01.03.2017
Nikolina Pantelic
Sto se Hamburga tice, kvalitet u svakom slucaju treba da bude u prvom planu.
10.02.2017
Ivan Stojanovic
Moje je licno misljenje da sto se Hamburga tice, veoma je vazno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je daleko manje vazno.
31.01.2017
Jana Stankovic
Licno mislim da nesto bas narocito u ovom gradu i nema bas da se vidi.
16.01.2017
Marko Petrovic
Sto se Hamburga tice, ubedljivo je najbolje resenje da na vreme rezervisete karte kako vam se ne bi desilo da nesto puno pogresite.
26.12.2016
Biljana Brankovic
Po pitanju Hamburga, samo treba da znate da je bitno da vas tamo saceka neko od poznatih kako se kojim slucajem ne biste pogubili.
08.12.2016
Dusan Markovic
Bas sam pre nekoliko meseci leteo u Hamburg i samo mogu da kazem da sam bas onako zadovoljan sa cenom kako sam prosao. Pri tome, kartu nisam rezervisao za vreme popusta.