Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Avio karte Beograd – Prag
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Avio karte Beograd – Prag

Ako nemate svoj omiljeni grad, vrlo je verovatno da će Prag preuzeti tu titulu, jer ne zovu ga bez razloga Zlatni grad.

 

 

Šta je to što će vas ostaviti bez daha kada stignete u prestonicu Češke, pročitajte u tekstu koji sledi. 

Znamenitosti Praga

Svakako prva asocijacija na Prag je Karlov most. Predstavlja najstariji most u gradu i povezuje Stari grad sa drugom obalom Vltave, takozvanom Malom stranom. Kada se budete nalazili na Karlovom mostu, obavezno zamislite želju i bacite novčić u Vltavu. 

Kada je reč o Starom gradu, Staromestske namesti su centralno mesto i mesto iz koga se razvio ovaj deo, dok su Vaclavske namesti središte Novog grada. Kao i svaki novi deo nekog grada,  i ovaj deo Praga je detaljno isplaniran, a zanimljivo je da se nekada nazivao Konjski trg, jer je to bilo mesto kupovine i prodaje konja.

Ljudi koji su posetili Prag kazaće vam da je divan svaki korak koji načinite kroz njega. Razlog tome je što vas na svakom ćošku čekaju različite lepote, znamenitosti, a jedna od najznačajnijih je Praški dvorac. Ova građevina slovi za najveći drevni dvorac na svetu. 

 

 

U davnom srednjem veku, Prašna brana je predstavljala jedan od ulaza u grad. Tynsky chram, nalazi se na Starogradskom trgu i jedan je od simbola Praga. Katedrala Svetog Vida dominira zapadnom obalom Vltave, doj je Tynsky chram najupečatljivija religijska građevina smeštena na istočnoj obali.

Starogradski trg je neretko menjao svoje nazive, u početku se nazivao Veliki trg, pa zatim Stara tržnica, dok ime koje danas nosi dobio je krajem devetnaestog veka.

Ako ste imali sreće da dođete u Prag kada je on obasjan suncem, shvatićete zašto nosi naziv Zlatni grad. 

Koliko traje let od Beograda do Praga?

U Prag ćete relativno brzo stići, i biće vam potrebno dva sata i deset minuta, u najkraćoj varijanti, a u najdužoj verziji, putovaćete čak dvadeset dva časa sa pauzom u Rimu od devetnaest časova.

Koliko su udaljeni Beograd i Prag?

Prestonicu Srbije i prestonicu Češke deli 884 kilometara.

Kolika je vremenska razlika između Beograda i Praga?

Kada sletite na aerodrom nema potrebe da pomerate svoje časovnike, pošto se dva grada nalaze u istim vremenskim zonama.

Aerodrom u Pragu

U odnosu na sam centar Praga, aerodrom je udaljen 17 kilometara. Pun naziv ove vazdušne luke je Međunarodni aerodrom Vaclava Havela, i u toku godine dana, njegove usluge iskoristi oko dvanaest miliona ljudi.

Kolika je cena avio karte Beograd – Prag?

Cenu uvek uslovljava izbor avio kompanije kojom ćete leteti, ali i to da li znate tačan datum svog povratka u Beograd. U tom slučaju, povratne karte imaju povoljnije cene za razliku od karata u jednom smeru.

Za jedan pravac, potrebno je platiti od 227 do 947 evra, a u jeftinijoj varijanti, za povratnu kartu treba izdvojiti od 327 do 615 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije za prodaju avio karata koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

01.09.2017
Mihajlo Nastasovic
Prag je definitivno grad koji treba da posetite. Sve druge stvari su sto se mene licno tice jedno cisto gubljenje vremena i nista vise od toga. Mada, najbolje je kada biste se odlucili da to ucinite sa vozilom.
17.05.2017
Simona Vucinic
U svakom slucaju je Prag odlicna destinacija.
03.05.2017
Todor Markovic
Koliko samo mogu da vidim, Prag je naravno i vise nego odlican grad bez kojeg se u svakom slucaju moze ziveti zbog toga sto su avio karte i vise nego skupe.
20.04.2017
Marta Dencevic
Koliko mi se samo cini, Prag je odlicna destinacija. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
06.04.2017
Janko Zivanovic
Sto se Praga tie, pre ili kasnije je kvalitet nesto sto ce vam trebati, Po meni neke druge stvari u svakom slucaju nisu ni malo vazne.
04.04.2017
Ljubinka Sreckovic
Nisu cene za Prag toliko skupe kao sto se mozda pojedinim ljudimana prvi pogled cini. Moze to po meni mnogo gore da bude. Zapravo, nista tu preterano ne moze da me iznenadi.
20.03.2017
Petar Jankovic
Po meni je ovo naravno i vise nego popularna destinacija u koju zaista ne treba da sumnjate.
01.03.2017
Nikolina Pantelic
Koliko mi se samo cini, sto se Praga tice, kvalitet je veoma bitan. Sve drugo je cisot gubljenje vremena.
10.02.2017
Ivan Stojanovic
Sto se mene licno tice, Prag je odlicna destinacija. Ako se vec za nju opredelite, najbolje je da je posetite tokom leta.
31.01.2017
Jana Stankovic
Koliko mi se samo cini, sot se Praga tice, tu je veoma vazno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.
16.01.2017
Marko Petrovic
Ako nista, bar u danasnje vreme postoji dovoljno veliki broj mesta na kojima kvalitetno mozete da po povoljnim cenama kupite dosta karata na relaciji Beograd - Prag.
26.12.2016
Biljana Brankovic
Koliko samo mogu da vidim, Prag u vreme praznika postaje bas zanimljiva destinacija. Po meni ona to u potpnosti zasluzuje, odnosno, svakako treba da je posetite.
08.12.2016
Dusan Markovic
Sva sreca pa po pitanju ove linije postoji direktan let ali koliko sam cuo cene i nisu bas povoljne, iako Prag nije toliko daleko.