Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Avio karte Beograd – Sijetl
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Avio karte Beograd – Sijetl

Ovo je jedan veoma dalek grad. Možda vam, pri pomenu Sijetla, na pamet prvo padnu grupe Nirvana ili Pearl Jam, popularne ranih devedesetih godina, ili možda film sa Tomom Henksom „Sleepless in Seattle“, takođe iz istog perioda. 

 

 

Ostale veoma važne asocicijacije na Sijetl su Microsoft, Starbucks, Boing... Svakako, sve zavisi od toga šta preferirate i kakva su vaša interesovanja. 

U daljem tekstu  pokušaćemo da vam ovaj udaljeni grad učinimo bliskim.

Znamenitosti Sijetla

Sijetl se nalazi na krajnjem severozapadu Amerike, između zaliva Pjudžet i jezera Vašington. Južnim delom grada dominira luka, dok se u njenoj blizini nalaze fudbalski i bejzbol stadion. 

Ukoliko volite vodu, Sijetl će biti destinacija za vas. Nalazi se na obali okeana, i okružen je jezerima, tako da stanovnici većim delom godine odlaze da se relaksiraju uz vodu. Pored urbanog dela grada, postoji i Sijetl na vodi, što bi značilo da su splavovi pretvoreni u životne prostore, sve do najekskluzivnijih delova grada koji su smešteni uz same obale.

Četvrta avenija će vas dovesti u sam centar grada. Tu se nalazi Centralna biblioteka grada Sijetla. Ona predstavlja svojevrsni hram kulturne baštine, dok je njeno novo razdoblje počelo od 1998. god. pa sada zgrada izgleda veoma moderno, otvoreno i transparentno. 

Spuštajte se dalje ka Prvoj aveniji, gde vas očekuje dosta radnji sa umetninama, ali i lepih kafića i restorana, gde možete da se okrepite. Naime, ako volite kafu, ovo će takođe biti pravi grad za vas. Starbaks se nalazi na svakom ćošku i navodi vas mirisom da svratite na šolju kafe u najrazličitijim kombinacijama.

 

 

Ako ste umetnička duša, u tom slučaju obavezno posetite Seattle Art Museum, a svakako će vas zadiviti i mnoge skulpture postavljene u parkovima. 

Pike Place Market, mesto je gde ćete osetiti atmosferu koja vlada na ogromnim pijacama. Ako je subota u Sijetlu, onda je najbolje da pazarite, daleko od gradske vreve.

Francuska pekara La Panier nudi najbolje kroasane, a jedna od varijanti za zaslađivanje su i čokoladne špagete. 

Glavni simbol grada je Space Needle, i to je građevina koja liči na lebdeći disk, u okviru koje se nalazi restoran sa rotirajućom osnovom i opservacioni plato, na visini od 160 metara. 

Koliko traje let od Beograda do Sijetla?

Možda putujete u posetu rođacima, zove vas novi posao, ili ste jednostavno oduvek imali želju da vidite Sijetl. Da biste stigli na severozapad Amerike, biće vam potrebno od 14 časova i 20 minuta, pa sve do punih 24 časa, u zavisnosti za koju avio kompaniju ste se odlučili.

Koliko su udaljeni Beograd i Sijetl?

Dva grada deli 9118 kilometara.

Kolika je vremenska razlika između Beograda i Sijetla?

Kada sletite na aerodrom, vodite računa da svoje časovnike pomerite za čak devet časova unazad.

Aerodrom u Sijetlu

Usluge Međunarodnog aerodroma Sijetl-Takoma u toku jedne godine iskoristi oko 35 miliona putnika. 

Koja je cena avio karte Beograd – Sijetl?

Cena uvek zavisi od toga za koju avio kompaniju ste se odlučili, ali i da li letite u jednom smeru ili kupujete povratnu kartu. Za jedan pravac, potrebno je izdvojiti od 723 do 1392 evra, a za slučaj kada znate datum svog povratka u Beograd, od 1080 do 1236 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije za prodaju avio karata koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

01.09.2017
Mihajlo Nastasovic
Naravno da ne postoji direktna veza sa Sijetlom. kada bi postajala onda bi to znacilo da je Beograd jedna velika vazdusna luka sto u svakom slucaju nije slucaj. Mada, takva varijanta putovanja, sa presedanjem je uvek daleko skuplja.
17.05.2017
Simona Vucinic
Po mnogo cemu je ovo odlican grad. Samo treba svakako da se organizujete malo bolje povodom putovanja u njega.
03.05.2017
Todor Markovic
Koliko samo mogu da vidim, po mnogo cemu je ovo i vise nego odlican grad bez kojeg se u krajnjem slucaju ne moze
20.04.2017
Marta Dencevic
Po pravilu, sto se ovog grada tice, pre ili kasnije sigurno je samo to da treba da se odlucite za kvalitet. Druge stvari po meni i nisu bas toliko vazne.
06.04.2017
Janko Zivanovic
Po meni je Sijetl odlican grad u koji zaisat treba da imate puno poverenje da vas nikada nece izneveriti.
04.04.2017
Ljubinka Sreckovic
Po meni je veoma vazno da sto se Sijetla tice, da se na vreme odlucite za kvalitet. Sve drugo je po meni samo jedno prosto gubljenje vremena. Sve drugo je po meni cisto obmanjavanje.
20.03.2017
Petar Jankovic
U svakom slucaju je sto se ovog grada tice, cena karte i vise nego skupa. Mada, uvek se tokom godine mogu pronaci neki posebni popusti.
01.03.2017
Nikolina Pantelic
Sto se mene licno tice, Sijetl jeste lep grad ali je problem u tome sto su cene poprilicno jake.
10.02.2017
Ivan Stojanovic
Nikada nisam leteo za ovaj grad. Ukoliko se za njega odlucite, sigurno je samo to da se nikako necete pokajati.
31.01.2017
Jana Stankovic
Koliko mi se samo cini sto se Sijetla tice, tu bar nije previse tesko da se putuje.
16.01.2017
Marko Petrovic
Ukoliko se bas za ove destinacije opredelite, najbolje je da odmah izdvojite dovoljno novca.
26.12.2016
Biljana Brankovic
Sijetl je inace ako mene pitate bas daleko. Ne znam samo da li bih se ikada sama odlucila da letim na takvu jednu destinaciju.
08.12.2016
Dusan Markovic
Po pitanju ovih avio karata, samo treba da se odlucite da potrazite strucno i provereno mesto u ciji kvalitet ne morate da sumnjate.