Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Avio karte Beograd – Split
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Avio karte Beograd – Split

Ko god je jednom posetio Dalmaciju, svakako se vratio u Beograd sa mnoštvom lepih utisaka i uspomena. Najveći grad u tom delu Hrvatske je Split, a turiste svakako privlači more, ali i istorija i kultura ovog velelepnog primorskog grada.

 

Znamenitosti Splita

Možda u Splitu nikada niste bili, i zanima vas šta sve ima da vam ponudi. Najpre, spomenimo Dioklecijanovu palatu, koja je predstavljala carsku rezidenciju, i iz nje se kasnije razvio Split.

U unutrašnjosti Palate, najviše pažnje privlače Dioklecijanovi podrumi. Nastavite dalje i obiđite Jupiterov hram, dok je najvažniji deo Palate Peristil. Peristil je zanimljiv i zbog egipatske sfinge ispred Katedrale Svetog Duje. Ova katedrala je najpoznatija građevina u Splitu.

Ako volite umetnost, posetite Hrvatsko narodno kazalište, koje se nalazi u neorenesansnoj palati. 

Svakako volite prirodu, pa je sledeća stanica poluostrvo Marjan koje se nalazi se blizu samog centra Splita. To je tako lepa oaza da je sjajno provesti u njoj ceo dan.

Pjaca je ime za poznati Narodni trg, nastao u periodu između trinaestog i četrnaestog veka. Prokurative su poznati splitski javni prostori, gde nastupaju glumci i muzičari. 

Obiđite spomenik Grguru Ninskom, koji je postavljen ispred severnog ulaza u Dioklecijanovu palatu, dok se na istočnom delu nalaze Srebrna vrata. Zlatna vrata predstavljaju glavni ulaz, dok se severno od ulaza nalazi Zvonik Svetog Arnira.

Ukoliko ste ljubitelj fudbala, znate da je Hajduk splitski tim, pa se prošetajte do stadiona Poljud. 

Riva je jedan od simbola Splita. Drugačiji naziv je Obala Hrvatskog narodnog preporoda. A izmešu Rive i Pjace, nalazi se Voćni trg.

 

Koliko traje let od Beograda do Splita?

Let je veoma kratak, pa ćete se u biseru Dalmacije naći za svega sat vremena. Ipak, trajanje putovanja uvek zavisi od avio kompanije za koju se odlučite, tako da najduže vreme koje je potrebno da se stigne u Split, iznosi čak 23 časa, uz presedanje u Beču.

Koliko su udaljeni Beograd i Split?

Letećete ukupno osamsto kilometara.

Da li su Beograd i Split u istoj vremenskoj zoni?

Kada sletite na aerodrom, nema potrebe da pomerate svoje časovnike.

Aerodrom u Splitu

U odnosu na centar grada, aerodrom je udaljen 25 kilometara. Za godinu dana, Međunarodni aerodrom Split opsluži oko milion i sto hiljada putnika. Autobus će vas prevesti do centra, i to su redovne linije. 

Kolika je cena avio karte Beograd – Split?

Ako vam se dopalo sve što smo napisali o ovom predivnom dalmatinskom gradu, verovatno se javila želja da ga posetite i lično se uverite u sve lepote koje pruža. Sada vas svakako zanima koliko će let avionom koštati.

Suma novca koju ćete izdvojiti najpre zavisi od avio kompanije čije usluge koristite, ali i od toga da li kupujete kartu u jednom smeru, ili povratnu kartu.

U tom smislu, za let u jednom pravcu trebalo bi platiti od 97 do 1795 evra. U varijanti kada znate tačan datum povratka u Beograd, cena se kreće u rasponu od 133 do 586 evra. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije za prodaju avio karata koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

01.09.2017
Mihajlo Nastasovic
Definitivno od Splita ne postoj nebezbednija destinacija za turiste iz Srbije. Mozda je to i dovoljan razlog zbog kojeg se i dalje ne otvara direktna avionska linija prema Splitu ili jos nekim drugim pojedinim gradovima u Hrvatskoj.
17.05.2017
Simona Vucinic
Mogu samo da kazem da je po meni Split jedna odlicna destinacija ali naravno avio karte i nisu bas toliko jeftine kao sto bi mozda mogle da budu.
03.05.2017
Todor Markovic
Po mnogo cemu je on i vise nego odlican grad.
19.04.2017
Marta Dencevic
Sto se Splita tiec, mogu slobodno da generalizujem i da kazem da bih semtesko odlucila da putujem u Hrvatsku.
06.04.2017
Janko Zivanovic
Po pravilu sto se Splita tice kvalitet je nesto sto je i vise nego vazno i u sta sami treba najbolje da se uverite. Od ovog grada tesko da moze da postoji nesto bolje.
03.04.2017
Ljubinka Sreckovic
Licno nikada ne bih voleo da letim u ovaj grad.
20.03.2017
Petar Jankovic
Sto se ovog grada tice, i dalje smatram da nije bas potpuno bezbedno da se u njemu sami setate.
28.02.2017
Nikolina Pantelic
Nema sta, Split je odlicna destinacija. Ukoliko se za nju odlucite, sigurno se necete pokajati.
10.02.2017
Ivan Stojanovic
Sto se mene licno tice, Split nije ni malo bezbedna destinacija za putovanje.
31.01.2017
Jana Stankovic
Ja licno nikada tamo ne bih putovao posto nikada ne bih bio siguran u licnu bezbednost.
16.01.2017
Marko Petrovic
Koliko mi se samo cini, Split je za mnoge odlicna destinacija.
26.12.2016
Biljana Brankovic
U danasnje vreme meni bukvalno da platite, ja nikada ne bih posetila Split pre svega zbog toga sto se ne bih osecala bezbedno.
08.12.2016
Dusan Markovic
Ja se licno primera radi, nikada ne bih odlucio da letim za Split. Mislim da to uvek potencijalno moze d abude jedan veliki etnicki problem.