Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Avio karte Beograd – Kairo
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Avio karte Beograd – Kairo

Kada kažemo da letimo u Kairo, zapravo putujemo u Egipat – zemlju piramida. Da li ste ikada razmišljali o tome zašto piramide izgledaju baš tako? Piramide su zamišljene kao grobnice, odnosno divovsko stepenište, kojim se duša i duh umrlog kralja penju ka suncu i duhovnom svetu.

 

 

Ovo je samo početak priče o Kairu, i već budi osećaj mistike u nama. Nastavite da nas čitate, pa ćete do kraja teksta možda već rezervisati kartu do ovog magičnog grada.

Kairo znamenitosti

Svaki grad na svetu poseduje svoju dugačku listu mesta za obilazak, ali iz svake se obično izdvoji njih desetak, koja predstavljaju must-see.

Dakle, krenimo redom. Sfinga, veličanstvena i misteriozna, nalik mitskom stvorenju koje poseduje telo lava i ljudsku glavu, i postavlja zagonetku, a ako ne znate da odgovorite – proždire vas. Naravno, ovo je samo mit, a istina je da je smeštena ispred piramida u Gizi, visoka je dvadeset metara i duga sedamdeset.  Veruje se da je duhovni čuvar celog kompleksa piramida. 

Piramide u Gizi nose naziv i Velike piramide, i među njima su tri glavne Keopsova, Mikerinova i Kefrenova piramida. One predstavljaju oličenje drevne egipatske civilizacije.

Poseta Kairu ne može da prođe bez obilaska Han El Halili bazara. Izgrađen je davne 1382. godine, a danas možete da prošetate ovim mestom, ili da pazarite začine, papiruse, lampe, ćilime, tepihe, nakit, suvenire... Arapi su poznati trgovci, pa se cenjkanje podrazumeva.

 

 

Obavezno je posetiti i Egipatski muzej, gde se nalazi preko 120 000 predmeta drevnih egipatskih starina. U prizemlju ćete pronaći zbirku kovanog novca i papirusa, a razgledajući dalje stići ćete do objekata iz Tutankamonove grobnice i prostorija kraljevskih mumija.

Preporučuje se da obiđete i Koptski muzej, gde ćete uočiti vezu između starog hrišćanskog i islamskog Egipta. Visoko iznad grada nalazi se Kairska Citadela, što je zapravo srednjovekovna tvrđava. 

Na kraju obradujte sebe krstarenjem Nilom feluka jedrenjacima. Vožnja će trajati oko sat vremena i predstavljaće nazaboravno iskustvo.

Koliko traje let od Beograda do Kaira?

U najbržoj varijanti, slećete na tlo Egipta, tj. Kaira, za 4 sata i 35 minuta, a u najdužoj, za 23 časa i 15 minuta. Iz tog razloga je dobro na vreme rezervisati avio kartu, što će vam uštedeti novac i vreme provedeno tokom putovanja.

Koliko su udaljeni Beograd i Kairo?

Dva grada deli 1899 kilometara.

Kolika je vremenska razlika između Beograda i Kaira?

Kada sletite na aerodrom u Kairu, ne morate da pomerate svoje časovnike, pošto se dva grada nalaze u istoj vremenskoj zoni.

Aerodrom u Kairu

Slećemo na Međunarodni aerodrom Kairo, koji se nalazi na 15 kilometara od centra grada.

Koja je cena avio karte Beograd – Kairo?

Cena karte zavisi od avio prevoznika čije usluge ste odlučili da koristite, ali i od toga da li nabavljate povratnu kartu ili kartu u jednom pravcu. U prvom slučaju, trebalo bi platiti između 440 i 929 evra, a u drugom, od 301 do 761 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije za prodaju avio karata koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

01.09.2017
Mihajlo Nastasovic
Jedino je po meni dobra stvar ta da je Kairo odlicna destinacija koja je narocito popularna tokom letnjih meseci. Toj je izmedju ostalog i ono sto ovoj destinaciji vadi prosek. Mada, cene avio karata za Kairo i nisu bas previse jeftine.
17.05.2017
Simona Vucinic
Mogu samo da kazem da je Kairo po mnogo cemu i vise nego dobro resenje. Sve drugo je samo gubljenje vremena.
04.05.2017
Todor Markovic
Mogu samo da kazem da kako god da okrenete, samo treba potrazite po ovom pitanju zaista jedan dobar grad bez kojeg se u svakom slucaju kako god da okrenete ne moze.
20.04.2017
Marta Dencevic
Koliko mi se samo cini, sto se Kaira tice, pre ili kasnije se sigurno mozete odluciti za kvalitet. Druge stvari po meni nisu bas toliko vazne.
06.04.2017
Janko Zivanovic
Po pravilu je ovo odlican grad u ciji kvlaitet nikako ne treba sumnjate. To je bar potpuno jednostavna situacija.
04.04.2017
Ljubinka Sreckovic
Po pravilu sto se ovog grada tice, i Egipta kao drzave, u sezoni takodje mogu da budu relativno pristojne cene karata ali samo po uslovom da ih bukirate na vreme i iskoristite posebne popuste.
20.03.2017
Petar Jankovic
Po meni je licno sto se ovog grada tice, kvalitet sigurno nesto sto je i vise nego psoebno.
01.03.2017
Nikolina Pantelic
Moje licno misljenje je sto se Kaira tice, da je kvalitet i vise nego vazan. Sve drugo je po meni cisto gubljenje vremena, nista vise od toga.
10.02.2017
Ivan Stojanovic
Licno mislim da je sto se Kaira tice, veoma vazno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je onda daleko manje vazno.
31.01.2017
Jana Stankovic
Kairo je veoma popularna desitnacija medju nasim turistima.
16.01.2017
Marko Petrovic
Licno mislim da je sto se Kaira tice, najvaznije da se opredelite za kvalitet. Za ostalo vise i ne morate da brinete.
26.12.2016
Biljana Brankovic
Tamo je koliko je meni poznato stalno leto i bas je to po meni idealno resenje za bas neki dobar letnji odmor.
08.12.2016
Dusan Markovic
Po ovom pitanju samo treba da potrazize neku proverenu agenciju. Sva sreca pa u danasnje vreme ima dosta takvih agencija koje nude aranzamen u koje je ukljucena i avionska karta.