Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Avio karte Beograd – Zanzibar
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Avio karte Beograd – Zanzibar

Ako kažemo da letimo do Zanzibara, zapravo putujemo u Tanzaniju. Kada sletimo, oduševiće nas gotovo netaknuta priroda i nekomercijalni turizam. Uživaćete na njihovim rajskim plažama, a takođe će vas impresionirati i način života stanovnika Zanzibara, koji se hrane ribom koju sami ulove i voćem.

 

Znamenitosti Zanzibara

Ako ste zaljubljeni u knjigu „Robinson Kruso“ i volite da istražujete dok putujete, onda je Zanzibar pravo mesto za vas. On je još nedovoljno istražen, a smešten je uz samu obalu Tanzanije.

Ako volite različite ukuse i arome, opet ste pronašli adekvatnu destinaciju, jer je Zanzibar poznat po začinima. Razlog tome je što su Evropljani, dok su putovali u Indiju, predah pravili na ovom ostrvu. 

Stoun Taun je glavni i jedini grad, koji će vas mamiti mirisima kakaoa, cimeta, vanile, karanfilića... Interesantan prizor koji možete zateći je i berba kafe sa drveća, ali i ubiranje plodova bibera, čilija, i još preko pedeset drugih začina.

Moguće je da ćete upasti u jednu zanimljivu igru za turiste, a to je da će vam se dati određen začin, da biste ga omirisali i probali, pa zatim pokušali da pogodite o čemu se radi. Dakle, pripremite svoj nos i nepca, jer je Zanzibar mesto na kome sva čula uživaju!

 

 

Kada se udaljite od grada, iz vida će se izgubiti putevi, kuće i svi drugi oblici civilizacije. Ovde je vreme stalo na pre stotinu godina unazad, jer su kućice napravljene od kamena i blata, a krovovi od palminog lišća. 

Džozani šuma, predstavlja nacionalni park Zanzibara i nalazi se na centralnom delu ostrva. Pošto izađete iz sela i šuma, pred sobom ćete imati kilometarske plaže od najfinijeg belog peska. Tu možete da odsednete u jednom od desetak hotela, koji se nalaze na samoj obali.

Koliko traje let od Beograda do Zanzibara?

Da bismo stigli do Tanzanije, najmanje nam je potrebno 16 časova i 15 minuta, a najviše 22 sata i 45 minuta, što sve zavisi od avio kompanije za koju ste se odlučili, odnosno od čekanja na aerodromu na nastavak putovanja.

Koliko su udaljeni Beograd i Zanzibar?

U odnosu na Beograd, Zanzibar je daleko 5975 kilometara. 

Kolika je vremenska razlika između Beograda i Zanzibara?

Dva grada deli samo jedan sat razlike, i to znači da ćete časovnike pomeriti unapred kada sletite na aerodrom.

Aerodrom u Zanzibaru

Naše putovanje se završava, odnosno avantura tek počinje, pošto sletimo na Međunarodni aerodrom Abeid Amani Karume, koji je udaljen svega pet kilometara od centra grada.

Koja je cena avio karte Beograd – Zanzibar?

Cene prilično variraju, a zavise od toga kojom avio kompanijom ste izabrali da letite, kao i da li znate tačan datum svog povratka u Beograd. U tom smislu, karta u jednom pravcu koštaće vas od 481 do 3670 evra, dok je cena povratne karte u rasponu od 841 do 1699 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije za prodaju avio karata koje su oglašene ispod našeg teksta.  

Iskustva i preporuke posetilaca

01.09.2017
Mihajlo Nastasovic
Od zanzibara ne postoji bolja africka destinacija. Prosto je neverovatno koliko je samo ovo cista drzava u koju zaista mozete da imate puno poverenja i da opet nista vise ne brinete oko toga.
17.05.2017
Simona Vucinic
Po svemu sudeci, naravno da je ovo i vise nego odlicna destinacija.
04.05.2017
Todor Markovic
Koliko samo mogu da vidim, generalno nista ne fali da se urade kvalitetne rezervacije po pitanju ove destinacije. Ukoliko ste ljubitelj takve prirode i takvih prirodnih lepota onda mi je to u redu.
20.04.2017
Marta Dencevic
Koliko mi se samo cini, sto se ovog grada tice, sigurno se pre ili kasnije trebate odlucite za kvalitet. Druge stvari po meni ipak nisu bas toliko vazne kao sto bi mozda trebale da budu.
06.04.2017
Janko Zivanovic
Po pravilu sto se ovog grada tice, kvalitet je i vise nego vazan. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga sto se mene licno tice.
04.04.2017
Ljubinka Sreckovic
Po mom licnom misljenju je Zanzibar jedna veoma lepa destinacija i postoji veliki boj avio kompanija sa kojima mozete da letite u tu drzavu.
20.03.2017
Petar Jankovic
Po meni je licno sto se mene tice, ovo odlicna grad. Pri tome, ni cene karata nisu vise bas toliko skupe.
01.03.2017
Nikolina Pantelic
Koliko mi je samo poznato, sto se ovog grada tice, kvalitet je i vise nego vazan. Sve ostalo je sto se mene licno tice cisot gubljenje vremena.
10.02.2017
Ivan Stojanovic
Ko ima zelju da vidi Zamnzibar sigurno nece pogresiti. Mada, nikad se ne zna. U svakom slucaju ce vam biti potrebno dosta para.
31.01.2017
Jana Stankovic
Sto se ovoga tice, veoma je bitno da se odlucite bas za ovu destinaciju. Sve dalje je sto se mene tice pogresno.
16.01.2017
Marko Petrovic
Licno, zaista ne mogu da razumem, zbog cega bi neko u danasnje vreme zeleo da leti za Zanzibar i kakvo bi to uzivanje moglo da mu predstavlja.
26.12.2016
Biljana Brankovic
U afriku bih mozada putovala, kada bih resila da pravim drustvo svom muzu u safariju. U suprotnom to niakda ne bih odlucila.
08.12.2016
Dusan Markovic
Po pitanju mogucnosti putovanje u Zanzibar, mogu samo da kazem da kada bi mi se otvorila i ukazala prilika, mislim da ne bih pristao posto generalno nisam ljubitelj afrike kao kontinenta.