Avio karte Beograd – Vašington Beograd

Adresa: Vespučijeva 24
Beograd
Adresa: Takovska 13
Beograd
Adresa: Kralja Milana 22
Beograd
Adresa: Dobracina 9, I sprat
Beograd
Adresa: Obilićev venac 18-20 (City Passage)
Beograd
Adresa: Generala Mihajla Nedeljkovića 65/4
Beograd
Adresa: Požeška 63
Beograd
Adresa:
Beograd
Adresa: Marsala Birjuzova 47
Beograd
Adresa: Makedonska 5, Beograd
Beograd
Adresa: Bojanska 7
Beograd
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Avio karte Beograd – Vašington
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Avio karte Beograd – Vašington

U Vašington, najverovatnije vas zove posao ili obrazovanje, ili želja da vidite grad koga krasi istorija, pa ćete tako susresti razne spomenike moći ali i poraza. 

 

 

Pored toga, u njemu se održava Nacionalni festival trešnjinog cveta, gde na godišnjoj paradi učestvuje veliki broj posetilaca, što mu daje romantičnu notu, pored glasa koji ga bije da je veoma ozbiljan grad. Ipak, Vašington važi za jedno od glavnih turističkih odredišta u SAD-a. 

Znamenitosti Vašingtona

Svoje ime, Vašington duguje prvom predsedniku Sjedinjenih Američkih Država, i glavni je grad Amerike. Nalazi se u Okrugu Kolumbija. Drugi naziv je Washington, D.C. Sraćenica D.C. znači District of Columbia ili Okrug Kolumbija. 

Vašington nije najveći grad u SAD-u i broji oko 600 000 stanovnika. Osim okruga, možemo uključiti delove Merilenda, Virdžinije i Zapadne Virdžinije, pa ćemo dobiti brojku od 4,7 miliona ljudi. 

Vašington je pre svega političko središte zemlje. U njemu se nalazi sedište tri grane američke savezne vlade i to zakonodavna, izvršna i sudska. Tu je centar i većine saveznih službi.

Svetska banka, Međunarodni monetarni fond i Organizacija američkih država, kao i mnoge druge nacionalne i međunarodne ustanove, svoje sedište imaju u ovom gradu.

Kada je reč o istoriji i kulturi, Vašingon krase mnogobrojni muzeji i spomenici. Postoji i dosta sportskih klubova. 

Površina glavnog grada SAD-a je 177 km2, od čega 159 km2 predstavlja kopno, i 18 km2 su vodene površine. Vašingon je okružen Merilendom na jugoistoku, severoistoku i severozapadu, a Virdžinijom na jugozapadu. 

 

 

Postoji urbana legenda koja kaže da je Vašington izgrađen na iskrčenom zemljištu na kome je bila močvara, ipak ona nije tačna. 

U Okrugu Kolumbija ćemo zateći Belu kuću, Vašingtonsku nacionalnu katedralu, Kapitol SAD, Džefersonov memorijal, Linkolnov memorijal i Memorijal vijentamskim veteranima. Na mnogim zgradama i zdanjima u Vašingtonu, prisutni su džordžijanski, neogotički, neoklasični, kao i moderni arhitektonski stilovi. Susrešćemo se i sa objektima izgrađenim u drugom stilu, kao što je Stara zgrada izvršne kancelarije i Kongresna biblioteka.

Ako odlazimo dalje od centra, upoznaćemo i stilove francuskih dvoraca, kraljice Ane, viktorijanski stil, romaneskni stil...

Koliko traje let od Beograda do Vašingtona?

Da biste stigli do glavnog grada Sjedinjenih Američkih Država, najmanje će vam biti potrebno 12 časova i 10 minuta, a najduže oko 19 časova, uz pauzu od 6 časova, što je sve uslovljeno time koju avio kompaniju izaberete.

Koliko je Vašington udaljen od Beograda?

Dva grada deli 7622,5 kilometara. 

Kolika je vremenska razlika između Beograda i Vašingtona?

Kada sletite na vašingtonski aerodrom, moraćete svoj časovnik da vratite šest časova unazad. 

Aerodrom u Vašingtonu – Dulles

Od samog centra glavnog grada SAD-a, aerodrom je udaljen 42 km. Kroz njega dnevno prođe oko 60 000 putnika. Džon Kenedi, aerodrom Dulles je otvorio 1962. godine. 

U blizini Međunarodnog aerodroma Vašington Dulles, nalazi se više hotela u koje se možete smestiti, kao što su Holiday Inn Chantilly – Dulles Expo Airport, Hampton Inn Washington – Dulles International Airoport South i drugi.

Cena avio karte Beograd – Vašington:

Za povratnu kartu na ovoj relaciji potrebno je izdvojiti od 629 do 684 evra, dok za kartu u jednom smertu trebalo bi platiti od 566 do 1120 evra, a sve u zavisnosti od avio kompanije čije usluge koristite. 

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije za prodaju avio karata koje se nalaze oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i komentari posetilaca

Milen Jovanovic
Nema sta, vasington je odlican grad ali kao destinacija jednostavno nije svakome namenjena. Pre svega, dobro morate da znate sta je to sta vam je potrebno da biste mogli da funkcionisete.
Jovana Milinkovic
Kako god da okrenete, nisu ovo avio karte oje su narocito zahtevne za cuvanje i odrzavanje.
Filip Milutinovic
Koliko mi se samo cini, ove avio karte su nesto sto je manje vise svima potrebno.
Lea Stankovic
Po pravilu, ukoliko zelite da idete u ovaj grad, svakako da treba da gledate da to bude negde kvalitetno.
Mihajlo Nastasovic
Po pravilu, sto se ovog grada tice, sigurno je samo to da treba da se pre ili kasnije odlucite za kvalitet. Sve druge stvari su samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
Simona Vucinic
Naravno da ima dosta karata za Vasington ali jednostavno nema dovoljno para.
Todor Markovic
Po meni, ukoliko se opredelite bas za ovu destinaciju, sigurno je samo to da cete morati da na vreme bukirate let i da se debelo otvortie da to platite.
Marta Dencevic
Moje licno misljenje je sto se tice Vasingtona, da zaista treba da se odlcuite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.
Janko Zivanovic
Vasington je odlican grad. Zaista ga vredi videti ali je zbog toga veoma bitno da na vreme rezervisete svoju kartu.
Ljubinka Sreckovic
Koliko mi je samo poznato, sto se ovih avio karata tice, veoma je bitno da znate da je najvaznija stvar da ih rezervisete na vreme. Sve drugo nakon toga je daleko manje vazno i bitno.
Petar Jankovic
Za mnoge je ovo idealna destinacija. Jedini je problem u tome sto za nju zaista treba imati bas onako dovoljno novca.
Nikolina Pantelic
Ako mene pitate, Vasington je bas onako lepa destinacija za putovanje, narocito ako govorimo o demokratskim promenama.
Ivan Stojanovic
Po pitanju letenja na ovoj relaciji, samo treba da potrazite neko provereno i strucno mesto u ciji kvalitet nemate razloga da sumnjate.
Jana Stankovic
Uoliko planirate da letite za Vasington, smatram da je ubedljivo najbolje da posetite agenciju Super Travel i bas da se u njoj raspitate oko svega.
Biljana Brankovic
Iskrena da budem, tesko da bih se odlucila na ovu vrstu putovanja. Ako se vec i odlucim, onda ce to svakako biti preko agencije Monomol Travel.
Marko Petrovic
Ti transkontinentalni letovi u principu mogu da budu veoma nezgodni za organizovanje. Zbog toga je mozda najbolje da izbegnetet putovanje u sopstvenom aranzmanu i da svoje poverenje ukazete nekoj turistickoj agenciji.
Dusan Markovic
Generalno u Vasingtonu postoji veoma veliki broj Srba, tako da vam je po meni najbolje resenje za vas da pronadjete nekog od njih, kako biste se na sto bolji nacin informisali o mogucnosti putovanja i ukupnim troskovima.