Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Avio karte Beograd – Vašington
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Avio karte Beograd – Vašington

U Vašington, najverovatnije vas zove posao ili obrazovanje, ili želja da vidite grad koga krasi istorija, pa ćete tako susresti razne spomenike moći ali i poraza. 

 

 

Pored toga, u njemu se održava Nacionalni festival trešnjinog cveta, gde na godišnjoj paradi učestvuje veliki broj posetilaca, što mu daje romantičnu notu, pored glasa koji ga bije da je veoma ozbiljan grad. Ipak, Vašington važi za jedno od glavnih turističkih odredišta u SAD-a. 

Znamenitosti Vašingtona

Svoje ime, Vašington duguje prvom predsedniku Sjedinjenih Američkih Država, i glavni je grad Amerike. Nalazi se u Okrugu Kolumbija. Drugi naziv je Washington, D.C. Sraćenica D.C. znači District of Columbia ili Okrug Kolumbija. 

Vašington nije najveći grad u SAD-u i broji oko 600 000 stanovnika. Osim okruga, možemo uključiti delove Merilenda, Virdžinije i Zapadne Virdžinije, pa ćemo dobiti brojku od 4,7 miliona ljudi. 

Vašington je pre svega političko središte zemlje. U njemu se nalazi sedište tri grane američke savezne vlade i to zakonodavna, izvršna i sudska. Tu je centar i većine saveznih službi.

Svetska banka, Međunarodni monetarni fond i Organizacija američkih država, kao i mnoge druge nacionalne i međunarodne ustanove, svoje sedište imaju u ovom gradu.

Kada je reč o istoriji i kulturi, Vašingon krase mnogobrojni muzeji i spomenici. Postoji i dosta sportskih klubova. 

Površina glavnog grada SAD-a je 177 km2, od čega 159 km2 predstavlja kopno, i 18 km2 su vodene površine. Vašingon je okružen Merilendom na jugoistoku, severoistoku i severozapadu, a Virdžinijom na jugozapadu. 

 

 

Postoji urbana legenda koja kaže da je Vašington izgrađen na iskrčenom zemljištu na kome je bila močvara, ipak ona nije tačna. 

U Okrugu Kolumbija ćemo zateći Belu kuću, Vašingtonsku nacionalnu katedralu, Kapitol SAD, Džefersonov memorijal, Linkolnov memorijal i Memorijal vijentamskim veteranima. Na mnogim zgradama i zdanjima u Vašingtonu, prisutni su džordžijanski, neogotički, neoklasični, kao i moderni arhitektonski stilovi. Susrešćemo se i sa objektima izgrađenim u drugom stilu, kao što je Stara zgrada izvršne kancelarije i Kongresna biblioteka.

Ako odlazimo dalje od centra, upoznaćemo i stilove francuskih dvoraca, kraljice Ane, viktorijanski stil, romaneskni stil...

Koliko traje let od Beograda do Vašingtona?

Da biste stigli do glavnog grada Sjedinjenih Američkih Država, najmanje će vam biti potrebno 12 časova i 10 minuta, a najduže oko 19 časova, uz pauzu od 6 časova, što je sve uslovljeno time koju avio kompaniju izaberete.

Koliko je Vašington udaljen od Beograda?

Dva grada deli 7622,5 kilometara. 

Kolika je vremenska razlika između Beograda i Vašingtona?

Kada sletite na vašingtonski aerodrom, moraćete svoj časovnik da vratite šest časova unazad. 

Aerodrom u Vašingtonu – Dulles

Od samog centra glavnog grada SAD-a, aerodrom je udaljen 42 km. Kroz njega dnevno prođe oko 60 000 putnika. Džon Kenedi, aerodrom Dulles je otvorio 1962. godine. 

U blizini Međunarodnog aerodroma Vašington Dulles, nalazi se više hotela u koje se možete smestiti, kao što su Holiday Inn Chantilly – Dulles Expo Airport, Hampton Inn Washington – Dulles International Airoport South i drugi.

Cena avio karte Beograd – Vašington:

Za povratnu kartu na ovoj relaciji potrebno je izdvojiti od 629 do 684 evra, dok za kartu u jednom smertu trebalo bi platiti od 566 do 1120 evra, a sve u zavisnosti od avio kompanije čije usluge koristite. 

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije za prodaju avio karata koje se nalaze oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

01.09.2017
Milen Jovanovic
Nema sta, vasington je odlican grad ali kao destinacija jednostavno nije svakome namenjena. Pre svega, dobro morate da znate sta je to sta vam je potrebno da biste mogli da funkcionisete.
17.05.2017
Jovana Milinkovic
Kako god da okrenete, nisu ovo avio karte oje su narocito zahtevne za cuvanje i odrzavanje.
03.05.2017
Filip Milutinovic
Koliko mi se samo cini, ove avio karte su nesto sto je manje vise svima potrebno.
19.04.2017
Lea Stankovic
Po pravilu, ukoliko zelite da idete u ovaj grad, svakako da treba da gledate da to bude negde kvalitetno.
06.04.2017
Mihajlo Nastasovic
Po pravilu, sto se ovog grada tice, sigurno je samo to da treba da se pre ili kasnije odlucite za kvalitet. Sve druge stvari su samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
03.04.2017
Simona Vucinic
Naravno da ima dosta karata za Vasington ali jednostavno nema dovoljno para.
20.03.2017
Todor Markovic
Po meni, ukoliko se opredelite bas za ovu destinaciju, sigurno je samo to da cete morati da na vreme bukirate let i da se debelo otvortie da to platite.
28.02.2017
Marta Dencevic
Moje licno misljenje je sto se tice Vasingtona, da zaista treba da se odlcuite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.
10.02.2017
Janko Zivanovic
Vasington je odlican grad. Zaista ga vredi videti ali je zbog toga veoma bitno da na vreme rezervisete svoju kartu.
31.01.2017
Ljubinka Sreckovic
Koliko mi je samo poznato, sto se ovih avio karata tice, veoma je bitno da znate da je najvaznija stvar da ih rezervisete na vreme. Sve drugo nakon toga je daleko manje vazno i bitno.
16.01.2017
Petar Jankovic
Za mnoge je ovo idealna destinacija. Jedini je problem u tome sto za nju zaista treba imati bas onako dovoljno novca.
26.12.2016
Nikolina Pantelic
Ako mene pitate, Vasington je bas onako lepa destinacija za putovanje, narocito ako govorimo o demokratskim promenama.
08.12.2016
Ivan Stojanovic
Po pitanju letenja na ovoj relaciji, samo treba da potrazite neko provereno i strucno mesto u ciji kvalitet nemate razloga da sumnjate.
22.11.2016
Jana Stankovic
Uoliko planirate da letite za Vasington, smatram da je ubedljivo najbolje da posetite agenciju Super Travel i bas da se u njoj raspitate oko svega.
03.11.2016
Biljana Brankovic
Iskrena da budem, tesko da bih se odlucila na ovu vrstu putovanja. Ako se vec i odlucim, onda ce to svakako biti preko agencije Monomol Travel.
13.09.2016
Marko Petrovic
Ti transkontinentalni letovi u principu mogu da budu veoma nezgodni za organizovanje. Zbog toga je mozda najbolje da izbegnetet putovanje u sopstvenom aranzmanu i da svoje poverenje ukazete nekoj turistickoj agenciji.
08.08.2016
Dusan Markovic
Generalno u Vasingtonu postoji veoma veliki broj Srba, tako da vam je po meni najbolje resenje za vas da pronadjete nekog od njih, kako biste se na sto bolji nacin informisali o mogucnosti putovanja i ukupnim troskovima.