Vratite se na mobilnu verziju sajta
Avio karte Beograd – Peking Avio karte Beograd – Peking - ove agencije imaju u svojoj ponudi avio karte za veliki broj destinacija. Saznajte sve o ovoj atraktivnoj destinaciji i znamenitostima Pekinga, kao i cene i akcije za kupovinu avio karte za Peking. www.navidiku.rs Avio karte Beograd – Peking

Avio karte Beograd – Peking

Postoje gradovi koje obiđete, i posle „živite“ od tih utisaka narednih par meseci. Upravo to će vam se dogoditi ako odlučite da provedete nekoliko dana u Pekingu, glavnom gradu Kine, jer ukoliko ste ljubitelj putovanja i avantura, ovo je grad koji jednostavno morate posetiti.
 

Znamenitosti Pekinga

Već sama činjenica da putujemo tako daleko, izaziva uzbuđenje, a pored toga i činjenica da se susrećemo sa jednom drevnom kuturom, drugačijim načinom života i mentalitetom ljudi...
U samom srcu Pekinga nalazi se Trg Tiananmen, čije atrakcije uključuju Chairman Mao Memorial Hall, u kojoj je izloženo telo Mao Cedunga, a tu je i China National Museum, kao i Great Hall of the People. 
Verovatno ste mnogo puta slušali o Zabranjenom gradu. Sagrađen je u petnaestom veku, i predstavlja skup dvorana, paviljona i vrtova, koji su bili dom vladarima Ming i Qing dinastije. Tu ćemo pronaći veličanstvene kolekcije relikvija, uključujući slike, drevno lončarstvo i bronzu. 
Svoj obilazak prestonice Kine možete nastaviti do Hrama Lame, i saznaćete da je sagrađen krajem sedamnaestog veka. Sam hram sačinjava niz dvorana, koje su povezane dvorištima. U njemu živi sedamseset sveštenika ili lama.
Temple of Heaven ili Rajski Hram, predstavlja najveći kineski kompleks hramova, sagrađen u 15. veku, koga krasi izvanredna arhitektura. Zanimljiv je i Echo Wall, što je zapravo zid koji će preneti i najtiši šapat. 
 
 
U predgrađu, naići ćete na Letnju palatu, koju je nekada koristilo plemstvo kada je želelo da se zaštiti od gradske vreline. Do ove destinacije najbolje je stići koristeći usluge taxi prevoza.
U 13. veku, na severu Pekinga, sagrađen je Drum Tower, a 1420. godine izgrađen je i Bell Tower. Ako želite ogroman grad „na dlanu“, to sebi možete da priuštite pogledom sa ovih tornjeva.

Koliko traje let od Beograda do Pekinga?

Let do glavnog grada Kine trajaće najmanje dvanaest časova i četrdeset pet minuta, sa jednim presedanjem, dok u najdužoj varijanti biće vam potrebno čak 33 časa.

Koliko su udaljeni Beograd i Peking?

Dve prestonice su veoma daleko jedna od druge, tako da ih deli 7415 kilometara. Iz tog razloga je uvek najkomfornije, najbrže i najlakše koristiti usluge avio prevoza.
Koliko iznosi vremenska razlika između Beograda i Pekinga?
Pošto smo tako daleko u odnosu na glavni grad Kine, jasno je da je i vremenska razlika velika, i ona iznosi minus šest časova u odnosu na Beograd. 

Aerodorm u Pekingu

Oko dvadeset kilometara od centra grada smešten je Međunarodni aerodrom Peking, a da biste stigli do grada, biće vam potrebno oko četrdeset minuta. Ovo je glavna pekinška vazdušna luka, a pored nje postoji još nekoliko aerodroma koji su manje poznati.

Koja je cena avio karte od Beograda do Pekinga?

Cena karte je uvek uslovljena kojom avio kompanijom letite, kao i od toga da li putujete u jednom pravcu ili znate tačan datum svog povratka u Beograd, kada se možete odlučiti za povratnu kartu čija je cena od 547 do 696 evra. Za jedan smer, treba izdvojiti od 407 do 1105 evra.
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije za prodaju avio karata koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Autor:
Ako Vam se svideo tekst podržite nas:

Izaberite neku od agencija gde mozete naci ponudu za kupovinu AVIO KARTE BEOGRAD - PEKING

Avio karte Beograd – Peking :
Avio karte Beograd – Peking Beograd:
Vaši utisci, mišljenja i pitanja na temu Avio karte Beograd – Peking
Napišite komentar:
Mihajlo Nastasovic

Petak, 01.09.2017. 09:54

Po mnogo cemu ej Peking odlican grad. Ukoliko se odlucite da bas njega posetite samo treba da se spremite za izuzetno dugacak put. Takav jedan put vodi preko Moskve i onda direktnom avionskom linijom do Pekinga.

Simona Vucinic

Sreda, 17.05.2017. 11:28

Po svemu sudeci, Peiking je naravno i vise nego dobar grad. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

Todor Markovic

Sreda, 03.05.2017. 07:52

Po mnogo cemu je Pšeking i vise nego odlican grad bez kojeg se u svakom slucaju pre ili kasnije sigurno ne moze.

Marta Dencevic

Četvrtak, 20.04.2017. 10:04

Koliko mi se samo cini, Peking je po mnogo cemu i vise nego odlican grad. Druge stvari po meni i nisu bas toliko vazne.

Janko Zivanovic

Četvrtak, 06.04.2017. 07:35

Nema sta, Peking je odlican grad. Ukoliko se bas za njega opredelite pre ili kasnije se sigurno necete moci pokajati.

Ljubinka Sreckovic

Utorak, 04.04.2017. 07:27

Po meni je sto se Pekinga tice, sigurno veoma vazno da se na vreme po meni odlucite za neku proverenu avio kompaniju i da na vreme rezervisete vasu kartu. Od toga ipak ne postoji nista bolje.

Petar Jankovic

Ponedeljak, 20.03.2017. 10:28

Po meni je po mnogo cemu, peking odlicna destinacija. Sve drugo je manje vazno.

Nikolina Pantelic

Sreda, 01.03.2017. 07:16

Naravno da je u slucaju Pekinga i vise nego suvisno ako vam neko kaze da je kvalitet veoma bitan. Sve drugo je cisto gubljenje vremena.

Ivan Stojanovic

Petak, 10.02.2017. 09:23

Koliko mi se samo cini, za mnoge je Peking idealno resenje. Ako ga vec i posetite, sigurno je samo to da se nikako necete pokajati.

Jana Stankovic

Utorak, 31.01.2017. 07:23

Koliko mi se samo cini, sto se Pekinga tice, veoma je vazno da se odlucite upravo za kvalitet.

Marko Petrovic

Ponedeljak, 16.01.2017. 09:58

Licno mislim da je Peking odlicna destinacija. AKo se bas za nju opredlite, sigurno je samo to da se necete pokajati.

Biljana Brankovic

Ponedeljak, 26.12.2016. 02:42

Sto se tice Pekinga, moje licno misljenje je da treba da se odlucite da posetite ovu destinaciju. To je zaista jedan veliki grad koji pleni svojom velicinom i srdacnoscu.

Dusan Markovic

Četvrtak, 08.12.2016. 10:50

Koliko je meni samo poznato, do Pekinga ima da se leti oko 20 seta. Tako da je po tom pitanju ipak najbolje da posetite neko strucno i provereno mesto.