Avio karte Beograd – Malme

Sasvim sigurno znate da se grad Malme nalazi u Švedskoj, ali možda niste čuli da je tokom dvanaestog veka na istom prostoru postojalo naselje koje se nazivalo Trijangenl. Grad je počeo da se razvija dva veka kasnije, zahvaljujući ribolovu.

 

 

Kako Malme izgleda danas, i zašto ne bi trebalo da propustite da obiđete treći po veličini grad u Švedskoj, saznajte u ostatku teksta.

Malme – znamenitosti

Ako bismo hteli da tačno lociramo poziciju Malmea, onda ćemo reći da mu je grad-komšija Kopenhagen. Razlog tome je što se Malme nalazi na krajnjem jugu zemlje, na obali moreuza Eresunda. A sa suprotne strane tog istog moreuza, leži glavni grad Danske.

U Malmeu će vam biti veoma prijatno što se klime tiče, jer je ona umerena i okeanska. Ako dođete u Malme preko leta, očekuje vas 16 sunčanih sati, a preko zime svega osam. Ipak, veoma je lepo znati da su ovom gradu leta blago topla, a zime nisu hladne.

Dakle, šta sve to obići u okviru ove popularne turističke destinacije? Krenimo od Opere, koja je jedna od najvećih operskih kuća u Skandinaviji. Poznati zabavni park naziva se Folkets, što će biti pravo mesto za porodice sa decom. Za mlade turiste koji vole provod, predlog je Lila Torg, što je zapravo centar noćnog života, a tu se nalazi i veliki broj restorana.

U gradskom centru možete videti Stortorget trg, kao i statuu kralja Karla X, što je sve često mesto za obilazak broj 1 kada sletite u Malme. Dalje možete nastaviti ka Crkvi Svetog Petra, koja predstavlja najstariju zgradu u ovom gradu. Za još malo istorije, tu je dvorac danskog kralja Kristijana III, Malmohus Slott, a ne propustite da vidite i Gradsku kuću. 

Najvišu građevinu u Skandinaviji predstavlja toranj Turning Torso. Ukoliko ste ipak radije za uživanje na „Švedskoj rivijeri“, uputite se ka Ribersborg peščanoj plaži, koja je duga oko 2 kilometara. 

Sve u svemu, u Malmeu možete uživati u dobrom zalogaju, pošto vam na raspolaganju stoje restorani sa ukusnom švedskom ali i internacionalnom kuhinjom, obogatićete duh zahvaljujući kulturi i istoriji ovog grada, kupaćete se i sunčati, i na kraju, možete ostati do ranih jutarnjih časova u mnogobrojnim noćnim klubovima.

 

Koliko traje let od Beograda do Malmea?

U najbržoj varijanti, do Malmea stižete za sedam časova, a u najdužoj, za devet časova, što zavisi od avio kompanije čije usluge koristite.

Koliko su udaljeni Beograd i Malme?

Dva grada deli 1314 kilometara vazdušnom linijom.

Kolika je vremenska razlika između Beograda i Malmea?

Kada sletite u ovaj švedski grad, nećete morati da pomerate svoje časovnike, pošto se u odnosu na Beograd nalazi u istoj vremenskoj zoni.

Aerodrom u Malmeu

Sletećemo na Međunarodni aerodrom Sturup. U toku jedne godine, usluge ove vazdušne luke iskoristi nešto više od dva miliona putnika. Od centra grada deli je 17 kilometara, pa ćete upotrebiti železničku liniju.

Koja je cena avio karte Beograd – Malme?

Kao i uvek, koliko ćete novca izdvojiti, zavisi od toga da li ste na vreme rezervisali povratnu kartu, pošto znate tačan datum svog povratka u Beograd. Ako to nije slučaj, uzećete kartu u jednom smeru koja će vas koštati između 282 i 861 evro. Za povratnu kartu trebalo bi platiti od 416 do 607 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije za prodaju avio karata koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

01.09.2017
Mihajlo Nastasovic
Malme je odlicna destinacija. Zbog toga samo treba na vreme da znate da je veoma vazno da je na vreme posetite i da vise onda nista dalje po tom pitanju ne treba da brinete. Sto se cena tice nista dalje ne treba da brinete, sve ce biti u redu.
17.05.2017
Simona Vucinic
Kako samo stvari stoje, Malme je i vis enego odlican grad bez kojeg se u svakom slucaju ne moze. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
04.05.2017
Todor Markovic
Zaista je po mnogo cemu ovo odlican grad. Prepoznao je to zapravo jedan veliki broj turista iz nase zemlje koji zaista stalno putuje u ovaj grad.
20.04.2017
Marta Dencevic
Po pravilu, sto se ovog grada tice, pre ili kasnije cete sigurno moci da se uverite u kvalitet. Druge stvari po meni nisu bas toliko vazne kao sto bi mozda trebale da budu.
06.04.2017
Janko Zivanovic
Pre svega je Malme odlican grad u koji definitino vredi da se otputuje. Niko ne moze da me po tom pitanju ubedi u nesto suprotno.
04.04.2017
Ljubinka Sreckovic
Po pravilu je sot se ovog grada tice, sigurno kvalitet nesto sto pre ili kasnije treba da dodje do izrazaja. Sve drugo je daleko manje bolje resenje. Cene su naravno za nase uslove koliko - toliko pristupacne.
20.03.2017
Petar Jankovic
Po meni je sto se ovog grada tice, kvalitet sigurno i vise nego vazan. Sve drugo je manje bitno i vazno.
01.03.2017
Nikolina Pantelic
Sto se mene licno tice, Malme je odlican grad. Ukoliko se odlucite bas za njega, pre ili kasnije se sigurno necete pokajati.
10.02.2017
Ivan Stojanovic
Koliko mi se samo cini, Malme je odlicna destinacija. Ako se vec za nju odlucite, sigurno je samo to da se nikako necete pokajati.
31.01.2017
Jana Stankovic
Sto se mene licno tice, Malme je odlicna destinacija. Ako bas nju posetite sigurno je samo to da se necete pokajati.
16.01.2017
Marko Petrovic
Koliko samo mogu da vidim, Malme rpedstavlja sve zanimljiviju turisticku destinaciju. Za nju je ipak najbolje da se sami uverite u kvalitet.
26.12.2016
Biljana Brankovic
Do sada nisam putivala u Malme ali to ne znaci da neci tako nesto da uradim.
08.12.2016
Dusan Markovic
Bas sam letos putovao u Malbe. Grad kao grad mi se bas onako svideo, medjutim sa cenama nisam ni malo zadovoljan posto biju po usima bukvalno na svakom koraku za svaku sitnicu. Sa druge, strane ni sa cenom avionske karte nisam bas zadovoljna posto mislim da sam prosao malo skuplje.