Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Avio karte Beograd – Helsinki
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Avio karte Beograd – Helsinki

Priča koju ćete pročitati može se nazvati „severnom pričom“, jer govori o jednoj divnoj zemlji, koja se naziva Finska i o njenoj prestonici, Helsinkiju, koga drugačije nazivaju i kći Baltika.

 

Znamenitosti Helsinkija

Ako ste odlučili da poletite na Sever, svakako će vas dočekati hladna klima, međutim, vaš osećaj će biti upravo suprotan – Finci su veoma topli ljudi, uslužni i pristojni, i sve vreme ćete imati vrlo prijatan boravak. 

Ipak, mi preporučujemo posetu Helsinkiju za vreme leta, jer su tada dani dugi, a nebo iznad grada je uvek vedro. Biće vrlo zanimljivo naći se u ovom gradu prvog maja, kada se obeležava dolazak proleća, i to na jedan svečan način, pravim slavljem. 

Svakako će vam biti simpatično kada kažemo da je moto Finaca – „živi i pusti druge da žive“. U tom smislu, možemo reći da je Helsinki grad po meri svakog čoveka. U Finskoj živi tek pet miliona ljudi, dok glavni grad ima oko pola miliona, a sa širom okolinom, možemo reći da je to milion stavnika.

 

 

Dakle, ako ste se već našli u ovom prelepom gradu, evo nekih predloga šta biste morali da vidite, obiđete, fotografišete i nikada ne zaboravite.

Najpre, Temppeeliaukion crkva, koja je ugrađena u stenu, i na njoj se nalazi velika bakrena kupola.

Ukoliko volite koncerte, posetite Finsku dvoranu, koja je konferencijski i koncertni centar. Za ljubitelje umetnosti, obavezan je obilazak Mannerheim Museo, fascinantnog muzeja, a tu je i Finski nacionalni muzej i Muzej dizajna. Muzej moderne umetnosti, oduševiće vas svojim izgledom, a sagrađen je od strane arhitekte Stevena Holla. 

Ostavite vremena da posetite Trg senata, Sederholm kuću, koja ujedno predstavlja najstariju kamenu građevinu u Helsinkiju, i potiče iz 1757. godine.

Koliko traje let od Beograda do Helsinkija?

Najkraće vreme koje je neophodno da se pristigne u prestonicu Finske je pet sati i trideset minuta. U najdužoj varijanti, biće vam potrebno čak devet časova i trideset minuta, ako letite Lufthansom, ali je to dobra varijanta, u smislu da imate odmaranje u Frankfurtu, koje traje čak pet sati, tako da možete obići i taj prelepi grad.

Kolika je razdaljina između Beograda i Helsinkija?

Dve prestonice deli 2308 kilometara. U odnosu na vožnju automobilom, avio prevoz se daleko više isplati, dakle, jeftinije je, ekonomičnije i što je najvažnije, komforno i udobno, pa ćete odmorni sleteti u Helsinki.

Kolika je vremenska razlika između Beograda i Helsinkija?

Kada se nađete na aerodromu, odmah podesite svoje časovnike na jedan sat više u odnosu na Beograd.

Aerodrom u Helsinkiju

Međunarodni aerodrom je veoma blizu centra grada, i udaljen je svega pet kilometara. Godišnje kroz ovaj aerodrom prođe nešto više od petnaest miliona putnika.

Koja je cena avio karte Beograd – Helsinki?

Pretpostavimo da vam se naš tekst dopao, i da je probudio želju u vama za jednim „severnim putovanjem“. Ako je tako, svakako vas sada zanima koliko će novca biti potrebno da odvojite za avio kartu.

Naravno, razlikujemo karte u jednom smeru i povratne avio karte, pa tako za one putnike koji znaju tačan datum povratka u Srbiju, cena je od 262 do 446 evra. U drugom slučaju, ako letite u jednom smeru, trebalo bi platiti od 242 do 989 evra, u zavisnosti za koju avio kompaniju se odlučite.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije za prodaju avio karata koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

01.09.2017
Mihajlo Nastasovic
Nema sta, ovo je odlicna destinacija ali je problem u tome da nikada nema mesta na ovom letu. To je pre svega zbog toga sto uglavnom ljudi sve moguce karte rezervisu na vreme.
17.05.2017
Simona Vucinic
Po svemu sudeci, ovo je odlican grad i tesko da se bez njega moze. Samo hrabro napred. to je po meni jedino normalno i logicno resenje.
03.05.2017
Todor Markovic
Ukoliko se odlucite da otputujete bas u ovaj grad sigurno se na kraju necete pokajati.
19.04.2017
Marta Dencevic
Po pravilu, sto se ovog grada tice, nije nesto preterano lep ili lud za provodom kao mozda neki drugi evropski gradovi.
06.04.2017
Janko Zivanovic
Po pravilu, sto se ovog grada tice, sigurno je samo to da treba da se odlucite za kvalitet. Nakon toga druge stvari po meni nisu ipak toliko vise vazne.
03.04.2017
Ljubinka Sreckovic
Po meni je sto se ovog grada tice, sigurno kvalitet i vise nego vazan. Sve drugo je mnogo manje vazno i bitno.
20.03.2017
Petar Jankovic
Sto se ovog grada tice, sigurno je kvalitet nesto u sta ne treba da sumnjate.
28.02.2017
Nikolina Pantelic
Nikada nisam leteo na ovoj relaciji, a mislim da nikada i necu. Jednostavno, volim daleko bolje i pitomije krajeve.
31.01.2017
Ivan Stojanovic
Koliko mi se samo cini, sto se ove destinacije tice, veoma je vazno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je daleko manje vazno.
16.01.2017
Marko Petrovic
Moje licno misljenje je da je Helsinki odlicna destinacija ali da je zaista i vise nego potrebno da se oko nje posavetujete sa bas nekim strucnim licem.
26.12.2016
Biljana Brankovic
Tamo je sada bas zima tako da se uvek postavlja pitanje, da li vredi da se tamo putuje tokom godine.
08.12.2016
Dusan Markovic
Trenuton je u Helsinkiju bas onako zima, tamo da tamo u ovom trenutku niakda ne bih putovao.