Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Avio karte Beograd – Baku
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Avio karte Beograd – Baku

Da li želite da svoj odmor provedete u zemlji koju nazivaju Zemljom vatre i u njenom glavnom gradu koga zovu Grad Vetrova?

 

 

Mislimo da zvuči veoma primamljivo, pa nastavite da nas čitate i saznajte šta je to što bi još moglo da vas zainteresuje u Azerbejdžanu i njegovoj prestonici, Bakuu.

Znamenitosti Bakua

Baku leži na obalama Kaspijskog mora i predstavlja najveći grad države koja broji oko devet miliona ljudi. U pitanju je veoma stari grad, koji datira iz dvanaestog veka. 

Verovatno će na vas najjači utisak ostaviti sam centar grada, i to zbog drevnih zidina i grandioznih kapija, a svakako morate da obiđete i palatu Širvanšah, kao i Devojačku kulu, koja je ujedno i najveća kulturno-istorijska znamenitost.

Dok prolazite kroz Baku, pred vama će se ukazati zdanja Nacionalne opere i baleta, Filharmonija, trgovi Azneft i Azadlik, što je i centralni gradski trg, gde je smeštena zgrada Vlade Azerbejdžana. 

Oduševiće vas nova luka Port Baku, zatim Centralna banka Azerbejdžana, arena Crystal Hall, Azerbejdžanski kulturni centar Hejdar Alijev, koji predstavlja svojvrsno arhitektonsko čudo...

Kada šetate starim gradskim jezgrom, zapahuće vas divan miris začina, i uskoro ćete probati tradicionalni čaj i razne poslastice, a kada zasednete u neki od restorana domaće kuhinje, uživaćete u ukusu njihovih jela... 

Svakako će vam se dopasti muzika Bakua i Azerbejdžana, odnosno karakteristični melos, kao i plesne grupe, koje će i na vas preneti energiju pokreta...

Verovatno mnogi od naših čitalaca znaju da se u Bakuu 2012. godine održalo takmičenje za pesmu Evrovizije.

 

Koliko traje let od Beograda do Bakua?

U najkraćoj varijanti, putovaćete sedam časova i pedeset minuta, uz jedno presedanje i čekanje na sledeći avion koje traje oko tri sata. U najdužoj varijanti, neophodno je čak 12 časova i 50 minuta, uz čekanje od 7 časova.

Koliko su udaljeni Beograd i Baku?

Dve prestonice deli 2422 kilometara.

Kolika je vremenska razlika između Beograda i Bakua?

Kada sletite na aerodrom u Bakuu, svoje časovnike morate pomeriti na tri sata unapred.

Aerodrom u Bakuu

Sletećemo na Međunarodni aerodrom Hejdar Alijev, i u odnosu na centar grada udaljen je oko dvadeset pet kilometara.

Kolika je cena avio karte Beograd – Baku?

Ukoliko ste odlučili da odletite u Zemlju vatre i vidite Grad Vetrova, najbolje je da na vreme rezervišete avio kartu, kako biste uštedeli novac, ali i skratili vreme putovanja. 

Na cenu karte utiče i da li znate tačan datum kada se vraćate u Beograd, ili jednostavno letite u jednom smeru. Različite avio kompanije nude drugačije cene.

Dakle, u najpovoljnijoj varijanti, za povratnu kartu, cene se kreću u rasponu od 445 do 1320 evra, dok za jedan pravac treba platiti od 252 do 1202 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate turističke agencije za prodaju avio karata koje se nalaze oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

01.09.2017
Stojance Ristovski
Mislim da ne postoji direktna avionska linija za Baku. Pre bih mogla da kazem da je takva jedna avionska linija potreba da se na jedan kvalitetan nacin udovolji odredjenim entuzijasticnim tustima. Kazem to zbog toga sto ovaj grad i nije nesto previse lep.
17.05.2017
Simona Vucinic
Mogu samo da kazem da je po mnogo cemu ovaj grad i vise nego odlicno resenje. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
03.05.2017
Todor Markovic
ukoliko pricamo o kvalitetu, ogmah treba da znate da je baku i vise nego idealno resenje po mnogo cemu.
20.04.2017
Marta Dencevic
Zaista ne mogu da shvatim i da proniknem u to, sta bi tacno ovom gradu trebalo da fali u celoj prici.
06.04.2017
Janko Zivanovic
Po meni je Baku odlican grad u ciji kvalitet provoda i zabave nikako ne treba da sumnjate, kako pre tako ni kasnije.
04.04.2017
Ljubinka Sreckovic
Po pravilu, sto se ovog grada tice, sigurno je kvalitet provoda i turisticke atraktivnosti nesto sto ce pre ili kasnije da dodje do izrazaja. Mada, cene su takodje ruku na srcene nesto povoljnije nego sto su prethodnih godina bile.
20.03.2017
Petar Jankovic
Sto se ovog grada tice, sigurno se isplati da u njega otputujete.
01.03.2017
Nikolina Pantelic
Mogu samo slobodno da kazem da je sot se ovog grada tice, kvalitet i vise nego vazan. Sve ostalo je sto se mene tice cisot gubljenje vremena.
10.02.2017
Ivan Stojanovic
Koliko mi je samo poznato, sto se Bakua tice, najvaznije je da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je daleko manje vazno.
31.01.2017
Jana Stankovic
Sto se bas ove desticije tice, uvek mislim da je u slucaju avio karata bitno da ih rezervisete na vreme. Samo tako cete moci koliko toliko da dodjete do povoljnih cena.
16.01.2017
Marko Petrovic
Koliko mi se samo cini, sto se mene licno tice, samo treba po ovom pitanju da potrazite neko strucno i provereno mesto u koje mozete da imate puno poverenje.
26.12.2016
Biljana Brankovic
Sto se tice mogucnosti da putujete u Baku, odmah treba da znate da cene nisu ni malo povoljne. Najbolje je da se u njih licno uverite.
08.12.2016
Dusan Markovic
Baku je u svakom slucaju bas onako lepa destinacija ali je zaista potrebno da po tom pitanju posetite neku strucnu destinaciju koja ima povoljne cene.