Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Avio karte Beograd – Rio de Žaneiro
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Avio karte Beograd – Rio de Žaneiro

Želite li da vidite plažu Copacabana, stadion Maracana, veličanstven novogodišnji doček ili karneval, kao i veliki kip Hrista Spasitelja, onda je Rio de Žaneiro prava destinacija za vas.

Rio de Ženeiro – znamenitosti

Rio je osnovan 1565. godine i broji oko 6.300.000 stanovnika. Do 1960. godine, ovaj grad je bio i prestonica Brazila, posle čega je tu ulogu preuzela Brazilija. U odnosu na sve ostale gradove u Brazilu, Rio de Žaneiro nema konkurenciju kada je turizam u pitanju.

On predstavlja kulturni, sportski i ekonomski centar zemlje, dok će ove godine biti i domaćin Olimpijskih igara. 

Na brdu Corcovado, iznad grada, nalazi se kip Hrista Spasitelja, što je ujedno i zaštitni znak Rio de Žaneira. Kip je proglašen jednim od sedam svetskih čuda, a svake godine mu se divi novih 300 000 turista. Visina kipa je 30 metara, težak je 635 tona, odakle puca fantastičan pogled na grad i obalu. 

Pored spomenute Copacabane, tu su još dve svetski poznate plaže, Ipanema i Leblon. Svake godine, 31. decembra, više od dva miliona ljudi, dočekuje ponoć i Novu godinu, uz impresivni vatromet, iznad Copacabane. 

Za muški svet, pravi raj za oči su Brazilke izvajanog tela, koje kao delfini uranjaju u okean. Uz njih, možete zaigrati i odbojku na pesku, popiti piće u high-class kafeima rasutim duž plaže, dok gledate fenomenalne automobile, uz mnogo poznatih ličnosti, i naravno, uvek prisutne zvuke sambe.

 

 

Karneval u Riu, najpoznatiji je na svetu, i čest razlog zbog koga turisti preleću okean. Svakoga dana, u vreme održavanja karnevala, oko dva miliona ljudi pleše na ulici, a sve je u ritmu sambe, što je atraktivni afričko-brazilski tradicionalni ples. Ako želite da i vi budete jedan od više miliona ljudi, moraćete da spakujete kofere i sednete u avion krajem februara i početkom marta.

Poznato je da Brazilci žive za najvažniju sporednu stvar na svetu, a to je fudbal. U tom smislu, Maracanu morate videti, a navešćemo da je Rio i klupski fudbalski centar Brazila, čiji najpoznatiji timovi broje oko 30 miliona navijača. 

Kada bi se preveo naziv grada, dobili bismo “Januarsku reku“, a možemo ga još opisati i kao spoj nespojivog, grad hedonizma i preterivanja u svemu. Sve što smo nabrojali u dosadašnjem tekstu, čini ga jednom od najprivlačnijih svetskih destinacija. 

Koliko traje let od Beograda do Rio de Žaneira?

Naravno, pošto letite na drugi kraj sveta, ne može se stići tako brzo, ali šta je vreme provedeno u avionu spram lepota koje pruža Rio? Najkraće vreme za koje možete stići do Ria je 14 sati i 35 minuta, a najduže za 23 časa i 40 minuta, naravno, sve zavisi za koju avio kompaniju ste se odlučili. U primeru dužeg putovanja, imaćete najviše dva presedanja. 

Koliko su udaljeni Beograd i Rio de Žaneiro?

Razdaljina između dva grada je 9903 kilometara.

Kolika je vremenska razlika između Rio de Žaneira i Beograda?

Kada sletite na aerodrom u Riu, moraćete da vratite kazaljke na pet sati unazad.

Aerodrom Galeo-Antonio Carlos Jobim

Ovaj aerodrom godišnje ugosti oko 75 miliona putnika. Dugo je bio najznačajnija vazdušna luka u Brazilu, ali je od 1985. godine, najveći broj vazdušnih letova prebačen za Sao Paolo.

Cena avio karata Beograd – Rio de Žaneiro:

Kao i uvek, cena zavisi od avio kompanije čije usluge koristite, ali i od toga da li je u pitanju povratna karta ili ona u jednom smeru. U tom smislu, raspon cena za povratne karte je od 1520 do 2113 evra. Za kartu u jednom pravcu, trebalo bi izdvojiti od 1574 do 1787 evra.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije za prodaju avio karata koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

01.09.2017
Milen Jovanovic
Po mom misljenju je Rio odlican grad ali da bi mogao da ima svoju posebnu svrhu, trebala bi karta da se posebno plati i da se na vreme rezervise. Druge stvari sigurno ne bi trebale da budu bas toliko jake kao sto se drugima cini.
17.05.2017
Jovana Milinkovic
Ukoliko nesto valja u celoj prici, onda su to bas ove avio karte. Sve drugo je daleko manje vazno i bitno.
03.05.2017
Filip Milutinovic
Veoma je bitno da znate da je ovo jedna veoma lepa i atraktivna destinacija za putovanje ali u isto vreme i veoma skupa.
19.04.2017
Lea Stankovic
Po mnogo cemu su ovo i vise nego odlicne karte. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
06.04.2017
Mihajlo Nastasovic
Po pravilu, sto se tice ovih avio karata one jesu veoma skupe ali se uvek pre ili kasnije isplate, posebno kada govorimo o kvalitetu. Nakon toga ipak nista vise nije toliko vazno.
03.04.2017
Simona Vucinic
Sto se ovih avio karti tice, sigurno je kvalitet nesto sto je i vise.
20.03.2017
Todor Markovic
Po meni je ovo odlicna destinacija od koje po meni zaista ne postoji nista bolje.
28.02.2017
Marta Dencevic
Nema sta, ovo je odlicna destinacija. UKoliko se bas za nju odlucite, sigurno cete se lepo provesti i provod vam je sigurno zagarantovan.
10.02.2017
Janko Zivanovic
Koliko mi se samo cini, ovo je zaisza jedna i vise nego odlicna destinacija. Ako se bas za nju odlucite, sigurno je samo to da se nikako necete pokajati.
31.01.2017
Ljubinka Sreckovic
Koliko mi je samo poznato, sto se tice ovih avio karata, odmah treba da znate da je veoma bitno da ih zbog cena rezervisete na vreme.
16.01.2017
Petar Jankovic
Koliko se meni samo cini, za mnoge je Rio odlicna stvar, jedini je problem u tome sto za njega treba imati dovoljno novca.
26.12.2016
Nikolina Pantelic
Mislim da je let u ovu zemlju bas onako dugacak i napora. Takodje, klima tamo je ipak nesto sto meni ne odgovara u potpunosti.
08.12.2016
Ivan Stojanovic
Nikada tamo nisam putovao ali znam da kada to budem resio da sigurno necu kartu da kupim u poslednji cas vec cu nesto bas onako unapred da rezervisem.
22.11.2016
Jana Stankovic
Moja prijateljica je letos bila u Riu na olimpijadi. Kaze mi da je kartu bukirala preko agencije Last Minut Travel i da je bas bila zadovoljna po tom pitanju.
03.11.2016
Biljana Brankovic
Rio je zaista jedan veoma atraktivna destinacija. Medjutim, do nje je zaista relativno tesko doci. Zbog toga je mozda najbolje da kartu kupite u agenciji Gea Tours.
13.09.2016
Marko Petrovic
Koliko je meni poznato ne postoji direktan let na liniji Beograd - Rio de Zeneiro. Verovatno sve to mora da ide preko Amsterdama i Praga. U svakom slucaju je potrebno da se u napred dobro raspitate.
08.08.2016
Dusan Markovic
Mislim da je ova vrsta leta, generalno, poprilicno popularna kada govorimo o inostranstvu i akturalnim Olimpisjkim igrama u Riu. Iz Beograda ne postoji direktan let za rio ali zato svakako mozete da presedate.