Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Avio karte Beograd – Dablin
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Avio karte Beograd – Dablin

Svi znamo da je Dablin glavni grad Irske. Ali, koliko nas je bilo u Dablinu? Ili je možda bolje pitanje – ko sve želi da poseti ovaj predivni grad?

 

 

Posle posete prestonici Irske, ostaćete fascinirani arhitekturom, lepotom, ali i toplinom Iraca.

Znamenitosti Dablina

Naš tekst je veoma kratak da bismo naveli šta sve možete da vidite, osetite, doživite u ovom divnom gradu. Ipak, pokušaćemo da ga približimo na najbolji način.

Najpre, Dablin je grad koji ima šarm, i koji će vas u startu osvojiti. Jedan od razloga je što grad predstavlja mix kosmopolitskog i lokalnog, savremenog i tradicionalnog. Lepo je videti takve suprotnosti na jednom mestu, kako čine celinu. 

Dablin je najbolje razgledati hodanjem, jer ćete tako uživati u svakom koraku, i zaviriti u svaki njegov kut. Reka Li deli grad na dva dela, a glavna ulica se zove O’ Connell Street. 

Svima su nam dobro poznati irski pabovi, koji se nalaze jedan do drugog. Svuda oko sebe čućete gajde, frulice, ali i zvuke moderne tehnologije, poput mobilnih telefona. Krigla piva, je nešto što se kod Iraca podrazumeva i često ćete ih viđati sa istom u ruci. Vrlo je simpatično promatrati kako su se staro i novo doba spojili na jednom mestu, u jednom gradu, Dablinu.

Inače, možda niste znali, ali Irsku nazivaju Zelenim ostrvom. To je iz razloga što je klima veoma vlažna, pa se razne nijanse zelene boje stapaju u jednu jedinu. 

U Irskoj su se rodili Semjuel Beket, Tomas Mur i Džejms Džojs. 

Irci su veoma srdačni i veseli ljudi, tako da oni intenzivno žive i danju i noću. Ako poželite lepe uspomene iz Dablina, na usluzi vam stoje prodavnice suvenira koje su uvek krcate. 

U Dablinu je smešten jedan od najpoznatijih svetskih univerziteta a reč je o Trinity College. Osnovan je 1592. godine. Obiđite i Staru bibilioteku. U njoj se nalazi „Book of Kells“, knjiga iz 800-te godine.

Pod must-see je i Nacionalni muzej Irske, gde ćete videti razne antikvitete, koji datiraju čak iz 7000 godina pre nove ere. Obiđite i Carski Dablinski dvorac, koji je sagrađen 1204. godine. Interesantna je i General Post, ili Glavna gradska pošta, jer tu se dogodio Uskršnji ustanak, tokom kojeg je irski narod želeo da se oslobodi vlasti Britanaca. Takođe je interesantan podatak da je Irska stekla svoju nezavisnost relativno skoro, i to 1949. godine.

Još jedna zanimljivost za kraj priče o znamenitostima Dablina, a to je da u njemu nema zgrade koja je viša od tri sprata. Zgrade su zidane u periodu kada su u modi bile široke ulice i niske kuće, a to je bilo tokom kasnog 18. veka.

 

Koliko traje let od Beograda do Dablina?

Da biste se našli u prestonici Irske, biće vam potrebno pet sati i trideset minuta. Ako se odlučite za najdužu varijantu, putovanje će trajati 21 čas.

Koliko su udaljeni Beograd i Dablin?

Dva grada deli 2705 kilometara. I u ovom slučaju se smatra da je najjeftinije, najbrže i najudobnije da letite, a ne da se vozite automobilom, na primer.

Koja je vremenska razlika između Beograda i Dablina?

Kada sletite na aerodrom u Dablinu, svoje časovnike ćete morati da vratite jedan sat unazad.

Aerodrom u Dablinu

Na samo 11 kilometara od samog centra grada nalazi se aerodrom koji dnevno ugosti oko 80 hiljada putnika. Prevoz do grada je dobro organizovan, i vozićete se autobusom.

Kolika je cena avio karte od Beograda do Dablina?

Ako letite u jednom pravcu, potrebno je da izdvojite od 535 do 1000 evra. Ukoliko znate tačan datum povratka u Beograd, kupite povratnu kartu koja košta između 488 i 660 evra. Cena varira u odnosu na to za koju avio kompaniju ste se odlučili.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije za prodaju avio karata koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

01.09.2017
Mihajlo Nastasovic
Najgore od svega je to sto je Dablin po mnogo cemu i vise nego dobar grad i turisticka destinacija. Sve druge destinacije bi po meni mogle da bude samo gubljenje vremena. Jeste ovo malo skuplja varijanta ali je zbog toga odlicna.
17.05.2017
Simona Vucinic
Naravno da je sto se mene licno tice, Dablin odlicna destinacija. Bez nje se ipak kako pre tako i kasnije nikakao ne moze.
03.05.2017
Todor Markovic
Po meni ove avio karte mogu da se kupe za relativno male cene.
20.04.2017
Marta Dencevic
Po pravilu, ukoliko planirate da odete u dablin odmah trebha da znate d aje potrebno da pripremite dosta novca posto karte i nisu bas nesto puno jeftine.
06.04.2017
Janko Zivanovic
Po pravilu, sto se ovog grada tice, sigurno je samo to da treba da se odlucite za kvalitet. Druge stvari po meni i nisu bas toliko vazne koliko se mozda na prvi pogled cini.
03.04.2017
Ljubinka Sreckovic
Koliko mi se samo cini, sve veci broj Srba leti upravo za Dablin.
20.03.2017
Petar Jankovic
Po meni je sto se ovog grada tice, sigurno kvalitet ipak nesto sto je svima i vise nego posebno.
28.02.2017
Nikolina Pantelic
Sto se Dablina tice, po mnogima je on odlican destinacija. Sve drugo je cesto gubljenje vremena.
10.02.2017
Ivan Stojanovic
Koliko mi se samo cini, za mnoje je Dublin idealno resenje. Ukoliko se za njega opredelite, sigurno je samo to da se necete pokajati ukoliko zelite ludi provod.
31.01.2017
Jana Stankovic
Koliko mi se samo cini, ovo je medju mladima veoma popularna destinacija. Osnovni je problem samo u tome sto nije bas toliko jeftina.
16.01.2017
Marko Petrovic
Ako volite Irsku, zaista biste trebali da posetite Dablin. Za mnoge je ovo jednostavno idealno resenje.
26.12.2016
Biljana Brankovic
Dablin je bas dobar grad. Pogotovo kada govorimo o provodu. Bas iz tog razloga sigurno treba da ga posetite.
08.12.2016
Dusan Markovic
Sva sreca pa u danasnje vreme ima zaista sve viste agencija koje po veoma povoljnim cenama prodaju karte za Dablin.