Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Avio karte Beograd – Riga
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Avio karte Beograd – Riga

Ako kažemo da letimo u Rigu, to znači da idemo u posetu glavnom gradu Letonije. Turiste širom sveta privlači ova prestonica, ponajviše ako vole šoping i zabavu. Zašto Rigu nazivaju „Parizom severa“, koje su znamenitosti grada kao i o svemu ostalom što može da vas zanima o Rigi, pročitajte u našem tekstu koji sledi.

 

Znamenitosti Rige

Za sam početak, evo malo istorije, koja kaže da su Rigu osnovali nemački trgovci u 12. veku. Ovaj grad ima takav položaj da lepo povezuje istok i zapad, što je sve doprinelo razvoju trgovine.

U samom centru Rige, zateći ćete kuće koje su stare čak više od osam vekova, pa ćete biti očarani duhom prošlosti koji živi i dan danas. Posebno su interesantne zgrade izgrađene u „art nuvo“ stilu, koji je bio veoma popularan tokom devetnaestog veka. U pitanju su Albertijela, Vilandijela i Elizabetijela, koje imaju izgled isti kao zgrade u Sankt Peterburgu ili Beču.

Ukoliko želite „Rigu na dlanu“, morate se popeti na vrh zvonika crkve Svetog Petra, odakle puca pogled na panoramu grada. 

Ako se nalazite u starom delu grada, preporučujemo da pogledate Etnografski muzej, kao i Muzej okupacije. Možda ste ljubitelj umetnosti, pa posetite zgradu Opere u Rigi koja pruža veoma kvalitetan izbor programa.

Kao što smo naveli na početku teksta, jedan od razloga da posetite Rigu jeste zabava. Tematske zabave će biti posebno zanimljive, a pronaći ćete ih u mnogobrojnim kafićima i klubovima. 

Sa druge strane, kupovina je nazaobilazna u Rigi, pa ćete u poznatim tržnim centrima naći mnoštvo različite robe po veoma povoljnim cenama. 

Ako ste ljubitelj dobrog zalogaja, onda znajte da je Riga veoma poznata po ukusnom pecivu od lisnatog testa, ali i svim drugim poslasticama tog tipa.

Za kraj priče o Rigi, evo jedne zanimljivosti – danas jelku za Novu godinu i Božić kitimo svi, ali je Riga to učinila prva na svetu i to davne 1510. godine. Iz tog razloga se savetuje da posetite Rigu u vreme Božića, i da prisustvujete tradicionalnom vašaru na kome možete da kupite prelepe suvenire.

Koliko traje let od Beograda do Rige?

Da biste stigli na tlo Letonije, i u glavni grad Rigu, biće vam potrebno najmanje osam časova, a najviše 17 sati i 20 minuta, što zavisi od avio prevoznika za koga se odlučite, odnosno od čekanja na aerodromu na sledeći let.

Koliko su udaljeni Beograd i Riga?

Dva glavna grada deli 1899 kilometara.

Kolika je vremenska razlika između Beograda i Rige?

Po sletanju na aerodrom, pomerite vaše časovnike na jedan sat unapred.

Aerodrom u Rigi

Dakle, slećemo u grad zabave i kupovine, i to na Međunarodni aerodrom Riga, kojeg od centra grada deli svega desetak kilometara. Za godinu dana, usluge ove vazdušne luke iskoristi oko pet miliona ljudi iz celog sveta.

Koja je cena avio karte Beograd – Riga?

Koliko ćete novca izdvojiti za put, zavisi od toga da li ste na vreme rezervisali najpovoljniju kartu, što je zapravo povratna karta čija se cena kreće od 312 do 616 evra. U slučaju da letite u jednom pracu, trebalo bi platiti od 224 do 932 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije za prodaju avio karata koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

01.09.2017
Mihajlo Nastasovic
U svakom slucaju je Riga nesto sto valja i nesto sto bi posebno trebalo ili moralo da se plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga. Upravo iz tih razloga je ovo mesto u koje po svemu sudeci definitivno treba da imate puno poverenje.
17.05.2017
Simona Vucinic
Nisma bas sigurna da li je Riga odlicna destinacija zbog toga sto nikada u nju nisam putovala. Mada, koliko mi se samo cini, nije bas preterano jeftina. To je ipak ono sto mi prvo zapadne za oko.
04.05.2017
Todor Markovic
Koliko mi se samo cini, Riga postaje zaista jedan od boljih i popularnijih destinacija kod nas.
20.04.2017
Marta Dencevic
Po pravilu, sto se Rige tice, pre ili kasnije sigurno trebate da se odlucite za kvlaitet. Druge stvari po meni i nisu bas toliko vazne kao sto bi mozda trebale da budu.
06.04.2017
Janko Zivanovic
Riga je odlican grad u ciji kvalitet i pouzdanost nikako ne treba da sumnjate. Sve ostale stvari su samo gubljenje vremena.
04.04.2017
Ljubinka Sreckovic
Po pravilu je Riga odlicna destinacija. Ukoliko se vec za nju opredelite sigurno se necete pre ili kasnije pokajati. Cene nisu bas toliko nepovoljne kao sto se mozda na prvi pogled cini.
20.03.2017
Petar Jankovic
Pre svega, slobodno mogu da kazem da je Riga odlican grad. Od nje jednostavno ne postoji bolji grad.
01.03.2017
Nikolina Pantelic
Mogu samo slobodno da vam kazem da je sto se Rige tice, kvalitet i vise nego vazan. Sve ostalo je cisto gubljenje vremena.
10.02.2017
Ivan Stojanovic
Koliko je samo meni poznato, sto se Rige tice, veoma je vazno da se odmah odlucite za kvalitet. Sve drugo je daleko manje vazno.
31.01.2017
Jana Stankovic
Koliko mi se samo cini, sto se Rige tice, veoma je vazno da na vreme rezervisete vasu kartu.
16.01.2017
Marko Petrovic
Koliko mi se samo cini, za mnoge Riga predstavlja odlicno resenje za jedno niskobudzetno porodicno putovanje.
26.12.2016
Biljana Brankovic
Riga je svakako jedna jako lepa destinacija ali mislim da tamo u stvarnosti nema sta toliko zanimljivo da se vidi.
08.12.2016
Dusan Markovic
Ako mene pitate, Riga sigurno moze d abude bas onako zanimljiva destinacija.