Avio karte Beograd – Tokio

Svi znamo da Japan važi za Zemlju izlazećeg sunca. Već sama pomisao na to, budi želju u nama da odletimo negde daleko, na drugi kraj sveta i uživo se upoznamo sa istorijom, kulturom, običajima i mentalitetom ljudi. 

 

 

Mnogi od nas su gledali slike preko interneta, ili reportaže na TV-u, ali je sve to zanemarljivo, u odnosu na utisak koji ćete imati kada zaista kročite na tlo Japana.

Znamenitosti Tokija

Najpre ćemo reći da je Tokio zaista ogroman grad i broji oko dvanaest miliona stanovnika. Grad ima bezbroj znamenitosti koje bi trebalo da vidite, međutim, mi smo za vas sačinili listu top 10 mesta must-see, pa da krenemo redom.

Hajde da počnemo od velikog budističkog hrama, koji se naziva Sensoji Temple. Hram je jedan od najstarijih u gradu i predstavlja važno obeležje istog. 

Iz Tokija se može videti planina Fuji, tako da će vam biti potreban ceo jedan dan da biste je lepo upoznali. Sjajna ideja je organizovati izlet, i popeti se na najviši vrh koji je pretvoren u Scenic nacionalni park.

Ako volite urbane delove nekog grada, onda je za vas Shibuya, odnosno, hiper biznis područje. Mnogo mode, stajlinga i biznisa – to bi ukratko bio opis mesta koje je veoma popularno od strane mladih u Tokiju.

Vraćamo se ponovo prirodi, pa idemo u Hama Rikyu Gardens, što je zapravo moderan park koji ima istoriju stariju od jednog veka.

Ako ste mladi i volite zabavu, pronaći ćete je u Ropongi, što je deo grada namenjen provodu i strani turisti ga veoma rado posećuju.

Tsukiji Fish Market zaprvo je Tokijska riblja pijaca. Interesantno je da ovo nije obična pijaca, već je u pitanju najveće tržište veleprodaje ribe na svetu.

Pošto sada želite malo predaha, pronaći ćete isti u Ueno Parku, jer je ovo oaza usred urbane prašume.

Ne biste smeli zaobići Imperial Palace, ili Rojalnu palatu. To je dom japanskog Cara. Jedno od popularnih svetilišta u Tokiju je Meiji Shrine. 

 

Koliko traje let od Beograda do Tokija?

Pošto idemo na drugi kraj sveta, biće nam potrebno najmanje 16 časova i 20 minuta, a najviše 24 sata, što sve zavisi od avio prevoznika čije ste usluge izabrali da koristite. 

Koliko su udaljeni Beograd i Tokio?

Dve prestonice deli 9174 kilometara.

Kolika je vremenska razlika između Beograda i Tokija?

Kada sletite na aerodrom, biće potrebno da svoje časovnike podesite na plus sedam časova.

Aerodrom u Tokiju

Vežite pojaseve jer slećemo na Međunarodni aerodrom Narita, kroz koji godišnje prođe oko 67 miliona putnika iz celog sveta. Do centra grada, preći ćete 57,5 km, ali ne morate brinuti, jer je vazdušna luka sjajno povezana železničkim i autobuskim saobraćajem sa svim delovima Tokija.

Koja je cena avio karte Beograd – Tokio?

Koliko ćete platiti za svoj put do Tokija i natrag, zavisi od avio kompanije za koju se odlučite, kao i od toga da li kupujete kartu u jednom pravcu, ili povratnu, pošto znate tačan datum svog povratka u Beograd.

Cena karte u jednom smeru do Tokija iznosi od 998 do 2450 evra, a povratne od 852 do 1092 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije za prodaju avio karata koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

01.09.2017
Mihajlo Nastasovic
Po svemu sudeci od Tokia ne postoji bolja destinacija. Postaje ona koliko samo mogu da vidim sve popularnija u poslednjih nekoliko godina i tu nema sta preterano da me zacudi i iznenad.
17.05.2017
Simona Vucinic
Po svemu sudeci, ukoliko se odlucite za ovaj ograd morate od pocetka da budete spremni da ce karta debelo da vas kosta.
04.05.2017
Todor Markovic
Koliko mi se samo cini, po mnogo cemu je ovo jedan veoma dragocen grad kao jedna poznata turisticka destinacije. Pre tamo, avio karte za njega u svakom slucaju i vise nego vrede.
20.04.2017
Marta Dencevic
Po pravilu, sto se ovog grada tice, sigurno je kvalitet i vise nego vazan al tesko da cete moci da se uverite pre ili kasnije i nesto suprotno.
06.04.2017
Janko Zivanovic
Sto se Tokia tice, sigurno je on nesto to pre ili kasnije vredi i treba posetiti. Takodje je veoma bitno da znate da je potrebno da se po tom pitanju jasno opredelite za kvalitet.
04.04.2017
Ljubinka Sreckovic
Po pravilu, sto se ovog grada tice, sigurno se pre ili kasnije trebate odluciti za neki provereni kvalitet. Sve drugo je po meni samo gubljenje vremena.
20.03.2017
Petar Jankovic
Sto se ovog grada tice, kvalitet je sigurno nesto na sta cete pre ili kasnije moci da se opredelite.
01.03.2017
Nikolina Pantelic
Nemam sta da dodam. Tokio je odlican grad ali je osnovni problem u tome sto karte za njega jako puno kostaju.
10.02.2017
Ivan Stojanovic
Licno mislim da je z amnoge Tokio odlicno resenje. Ako se vec za njega odlucite, sigurno je samo to da se necete pokajati.
31.01.2017
Jana Stankovic
Koliko mi se samo cini, Tokio je odlicna destinacija. Sve drugo je sto se mene tice daleko manje vazno.
16.01.2017
Marko Petrovic
Moje licno misljenje je to da sto se Tokia tice, najbolje resenje je da se odlucite za kvalitet. Oko nekih drugih stvari onda nema potrebe ni da brinete.
26.12.2016
Biljana Brankovic
Sto se tice mogucnosti da letite za Tokio, bitno je samo da na vreme rezervisete karte. Stvar je u tome da iz Beograda ne postoji toliko veliko interesovanje za bas tu destinaciju.
08.12.2016
Dusan Markovic
Po ovom pitanju samo treba da posetite neko provereno mesto u koje zaista ako mene pitate, mozete da imate puno poverenje.