Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Avio karte Beograd – Solun
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Avio karte Beograd – Solun

Verovatno su mnogi naši čitaoci bili u Grčkoj, ali koliko nas je bilo u Solunu? Ovaj tekst će biti zaista kratak da se opišu sva divna mesta zbog kojih bi još danas trebalo da rezervišete kartu i počnete da pakujete kofere, ali ipak ćemo pokušati da vam dočaramo Solun na najbolji način.

 

Znamenitosti Soluna

Dakle, pretpostavimo situaciju da ste se obreli u Solunu na jedan dan, i koja bi to bila mesta koja potpadaju pod kategoriju must-see?

Definitivno, najvažnija atrakcija Soluna je morska obala. Kej je dugačak četiri i po kilometara, i na njegovom kraju se nalazi Solunska koncertna hala. Ako se prošetate uveče, to će svakako predstavljati lepo iskustvo koje ćete dugo pamtiti.

Ako bismo birali simbol Soluna, to bi bila Bela kula. Ovo je čak pet stotina godina stara morska tvrđava, i u njoj se nalazi Solunski muzej. 

Obavezno je posetiti i Arheološki muzej, gde će vas očarati eksponati koji datiraju još iz praistorije, ali i iz makedonske i rimske civilizacije. Nekada je Solun predstavljao drugi grad po važnosti u Vizantiji, pa ćete u Muzeju vizantijske kulture pronaći dosta značajnih stvari koje prikazuju ovaj period. 

Iz tog doba datira i najpoznatija crkva u Solunu i to je crkva Svetog Dimitrija. Ona će vas očarati svojom arhitekturom, a posebno svojim katakombama.

Stari grad se naziva Ano Poli. To je jedno urbano i mirno područje, gde nema mnogo saobraćaja, i svuda ćete nailaziti na dvospratnice. Ano Poli je i najstrmiji deo grada, ali zato pruža najlepši pogled.

Ako želite da se okrepite u nekom dobrom restoranu ili da popijete kafu, predlažemo Ladadiku, što je zapravo četvrt koja se nalazi pored luke. Tu ćete pronaći i dosta noćnih klubova, ako želite nezaboravan provod. 

Kao što je za nas Trg Republike, tako je za Solunce Aristotelov trg. Ovo je sjajno mesto za popodnevnu šetnju, ali i za ispijanje kafice u nekoj od bašti.

 

 

Sasvim blizu, nalaze se pijace Kapani i Modijano, na kojima ćete takođe iskusiti pravi duh Soluna.

Koliko traje let od Beograda do Soluna?

Putovanje do Soluna trajaće izuzetno kratko, ako ste na vreme rezervisali kartu kod avio kompanije koja ima direktan let. Tako ćete u avionu provesti svega sat vremena i pet minuta, dok u najdužoj varijanti, vaš put može da traje čak 15 sati i 25 minuta. 

Koliko su udaljeni Beograd i Solun?

Dva grada deli svega 630 kilometara, a ukoliko koristite avio prevoz, doći ćete sedam puta brže. 

Kolika je vremenska razlika između Beograda i Soluna?

Po sletanju na aerodrom, moraćete svoje časovnike da pomerite unapred za jedan čas. 

Aerodrom u Solunu

Stižemo na Međunarodni aerodrom „Solun Makedonija“, kroz koji godišnje prođe oko tri i po miliona ljudi. Od centra Soluna udaljen je petnaest kilometara.

Koja je cena avio karte Beograd – Solun?

Ukoliko vas je priča o Solunu zainteresovala i želite da obiđete ovaj grad, sada vas zanima i cena avio karte. Ona je uvek uslovljena time da li imate direktan let kao i da li ste odabrali kartu u jednom smeru ili povratnu.

U prvom slučaju, raspon cena je od 122 do 507 evra, a u drugom, od 171 do 722 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije za prodaju avio karata koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

01.09.2017
Mihajlo Nastasovic
Solun definitivno znaci kao destinacija. Da biste generalno govoreci bas nju mogle da posetite, potrebno je da se na vreme odlucite za kvalitet i samo da na vreme rezervisete kartu i da vise nista dalje ne razmisljate, posto ce vam trgovci u Solunu sigurno sve pare iz dzepa isterati.
17.05.2017
Simona Vucinic
Koliko samo mogu da vidim, naravno da je Solun po mnogo cemu i vise nego dobro resenje. Druge stvari i nisu bas toliko vazne.
03.05.2017
Todor Markovic
Po meni je naravno Solun odlican grad. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga
20.04.2017
Marta Dencevic
Po mnogo cemu je za mnoge ljude ovaj grad idealno resenje pre svega zbog toga sto je trgovina u njemu i vise nego idealna.
06.04.2017
Janko Zivanovic
Po pravilu je Solun jedan veoma lep grad. Ukoliko se odlucite da bas njega posetite, sigurno se pre ili kasnije za njega mozete opredeliti bez nekih vecih problema.
04.04.2017
Ljubinka Sreckovic
Koliko mi se samo cini, sto se ovog grada tice, sigurno se pre ili kasnije trebate odluciti za kvalitet. Cene karata onda ovde nisu bas toliko vazne koliko se mozda na prvi pogled cini.
20.03.2017
Petar Jankovic
Sto se ovog grada tice, sigurno je kvalitet nesto posebno. Sve drugo je mnogo manje vazno.
01.03.2017
Nikolina Pantelic
Moje licno misljenje je takvo da sto se Soluna tice, kvalitet je i vise nego vazan. Sve drugo je cisot gubljenje vremena.
10.02.2017
Ivan Stojanovic
Ukoliko planirate da idete na neki put u Solun uvek je dobro da spojite lepo i korisno i da primera radi otputujete u taj grad kako biste mogli da odete u soping.
31.01.2017
Jana Stankovic
Koliko mi se samo cini, sto se ovoga tice, veoma je vazno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je daleko manje vazno.
16.01.2017
Marko Petrovic
Koliko mi se samo cini, Solun je odlicna destinacija. Narocito se to odnosi kada se nalazi u letenjem periodu.
26.12.2016
Biljana Brankovic
Solun je bas onako dobra destinacija. Ako se odlucite da bas nju posetite sigurno se necete pokajati.
08.12.2016
Dusan Markovic
iskren da budem, Solun i nije bas toliko daleko, tamo da po tom pitanju zaista treba da posetite neko strucno i provereno mesto. Tako da ipak mislim da je za vas najbolje resenje da putujete automobilom.