Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Avio karte Beograd – Hong Kong
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Avio karte Beograd – Hong Kong

Hong Kong predstavlja grad-državu i posebnu administrativnu oblast Narodne Republike Kine. Važi za veliki međunarodni trgovinski i finansijski centar.

 

 

U daljem tekstu pokušaćemo da vam približimo ovaj daleki grad i navedemo mesta koja bi trebalo obavezno da posetite ukoliko vas put nanese na tu stranu sveta.

Znamenitosti Hong Konga

Počećemo od Times Square-a,  što je zapravo ogroman hram glavnom božanstvu Hong Konga Mammonu. Široki kompleks se sastoji od devet spratova trgovina, a zadivićete se i fascinantnim eksterijerom sa velikim ekranom i satom koji predstavlja uspomenu na doček 21. veka. 

Dalje se možemo zaputiti prema Hong Kong Museum of History. Tu se nalazi i Hong Kong Science Museum u Kowloonu. Bićete u prilici da pogledate izložbe koje prikazuju vreme još iz praistorije.

Biće veoma interesantno videti tradicionalni hram, ili Wong Tai Sin Temple. On predstavlja taoističku, konfučijsku i budističku tradiciju. Zgrada deluje prelepo, jer ima zlatni plafon, crvene stubove i zidne dekoracije.

Ako želite da vidite modernu arhitekturu Hong Konga, onda obiđite Statue Square. 

Victoria Peak nekada je bila ekskluzivno naselje na vrhu brda. Na vrhu se nalazi Peak Tower, kao i Peak Galleria. Ovde postoji veliki broj barova i restorana, pa se možete odmoriti i okrepiti, nakon obilaska i vožnje tramvajem koji je u upotrebi još od 1888. godine.

 

 

Ne zaboravimo najmlađe, koji će želeti da vide Diznilend u Hong Kongu. Park obuhvata dva hotela i sve četiri „zemlje“ – Tomorrowland, Adventureland,  Fantasyland, glavna ulica USA. Svi Diznijevi likovi se tu nalaze i možete se družiti sa njima.

Za starije, a naročito ljubitelje ptica, tu je Yuen Po - Street Bird Garden, a zapanjiće vas činjenica da se ptice hrane nektarom i medom, kako bi „slađe“ pevale.

Zgrada muzeja ili Flagstaff House, postoji od 1846. godine. I na kraju, spomenimo Western Market, što je zapravo trgovački centar koji zauzima celi blok u zapadnom delu centra. 

Koliko traje let od Beograda do Hong Konga?

U najbržoj varijanti, do Hong Konga ćete stići za 19 časova i 25 minuta, a najduže vreme potrebno da stignete u grad-državu je 26 sati i 40 minuta. 

Koliko su udaljeni Beograd i Hong Kong?

Dva grada deli 8589,6 kilometara. 

Koliko iznosi vremenska razlika između Beograd i Hong Konga?

Pošto putujemo veoma daleko, jasno je da ćemo morati da podesimo svoje časovnike kada sletimo na aerodrom. Vremenska razlika je sedam časova više u Hong Kongu u odnosu na Beograd.

Aerodrom u Hong Kongu

I na kraju, zanima nas gde ćemo sleteti. U pitanju je Međunarodni aerodrom Ček Lap Kok, koji godišnje može da opsluži čak četrdeset pet miliona ljudi. 

Koja je cena avio karte od Beograda do Hong Konga?

Uvek je bitno da svoju avio kartu rezervišete na vreme, zbog čega ćete brže stići a i platiti manje. Tako se cena povratnih avio karata kreće u rasponu od 672 do 956 evra, a za karte u jednom pravcu trebalo bi platiti od 396 do 1158 evra. Naravno, na cenu utiče i to za koju avio kompaniju ste se opredelili. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije za prodaju avio karata koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

01.09.2017
Mihajlo Nastasovic
Od svih destinacija, ovo je jedna od onih koje su najposecenije. Sve drugo je koliko mi se samo cini cisto gubljenje vremena i nista vise od toga. Sa cenama takodje ne treba vise i previse da kuburite.
17.05.2017
Simona Vucinic
Po svemu sudeci je ovo jedan i vise nego odlican grad mada nije bas toliko jeftin za provod.
04.05.2017
Todor Markovic
Koliko samo mogu da vidim, po mnogo cemu je ovo jedna i vise nego odlicna destinacija bez koje se kako god da okrenete, zaista ne moze.
20.04.2017
Marta Dencevic
Koliko mi se samo cini, po mnogo cemu je ovo i vise nego odlican grad. Ukoliko e vec za njega odlucite, pre ili kasnije se sigurno necete pokajati.
06.04.2017
Janko Zivanovic
Ovo je zaista jedan i vise nego lep grad. Treba samo da vidite tu obalu i tu morsku luku, u svakom slucaju je vredna pomena. Pri tome, ako nesto zaista jako zelite onda nisza nije toliko skupo kao sto se mozda na prvi pogled cini.
04.04.2017
Ljubinka Sreckovic
Po meni je sto se vec tice ovih avio karata veoma vazno da znate da je Hong Kong odlicna destinacija. Sve ostalo je po meni samo jedno gubljenje vremena. Moze se potpuno bezbedno leteti.
20.03.2017
Petar Jankovic
Mogu samo slobodno da kazem da je sto se ovog grada tice, kvalitet nesto sto ce pre ili kasnije da dodje do izrazaja.
01.03.2017
Nikolina Pantelic
Moje licno misljenje je takvo da je sto se ovog grada tice, kvalitet naravno i vise nego vazan. Sve ostalo je po meni cisto gubljenje vremena.
10.02.2017
Ivan Stojanovic
Moje je licno misljenje da sto se mene tice, Hong Kong predstavlja jednu od boljih destinacija. Sto se mene dalje licno tice, samo treba da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.
31.01.2017
Jana Stankovic
Bas imama zelju da vidim zaliv u tom gradu. Nekako mi se cini da je bas nov i moderan.
16.01.2017
Marko Petrovic
Ovo je bas onako daleka destinacija, tako da je u svakom slucaju za nju potrebno imati dovoljno novca kako biste mogli da letite. Avionske karte nazalost nisu ni malo jeftine.
26.12.2016
Biljana Brankovic
Cesto je bas ovo mesto udealno resenje za vas posebno zbog toga sto to nije vise britanska kolinija.
08.12.2016
Dusan Markovic
Ja sam bas nekada davno kao mali putovao u Hong Kong ali zaista ne bih mogao po tom pitanju sa se setim svih detalja.