Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Avio karte Beograd – Dubrovnik
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Avio karte Beograd – Dubrovnik

Dubrovnik bismo mogli nazvati i rajem na zemlji. Smešten je u Dalmaciji, na jugu Hrvatske, i predstavlja turističku atrakciju. Prirodni položaj i bogatstvo koje okružuje ovu luku, svakako nisu jedini razlozi da sednete u avion i poletite put Dubrovnika.

 

Znamenitosti Dubrovnika

Dok je postojala SFRJ, Dubrovnik je važio za najpoznatije turističko odredište. On poseduje mnogo tajni i znamenitosti, ali za početak, mogli biste obići njegove zidine, koje su među najočuvanijim na svetu. Kada bacite pogled sa njih, pred vama će se ukazati staro gradsko jezgro i neposredna okolina.

Dubrovnik čuva i mnoge srednjovekovne građevine. U Kneževom dvoru, vladao je prvi čovek Dubrovačke republike. Tu možete obići i muzej. 

U blizini se nalaze crkva svetog Vlaha i katedrala, kao i palata Sponza. Obiđite i Franjevački samostan, kao i Dominikanski samostan i muzej Rupe.

Lovrijenac je tvrđava koja je građena na steni visokoj 50 metara, dok je kroz istoriju predstavljala odbrambeni bedem. Interesantno je da su se tu snimale scene za seriju „Game of Thrones“. 

Najpoznatija ulica u Dubrovniku je Stradun, u kojoj se nalaze razne zanimljivosti koje vašim fotoaparatom možete ovekovečiti kao najlepše uspomene. 

Sa brda Srđ pruža se pogled na ceo Dubrovnik, okolna ostrva i more. Do vrha brda vozi žičara, tako da se ne morate mučiti ako niste u kondiciji da pešačite. 

 

 

Stari deo Dubrovnika ima poseban šmek, a u jeku najveće sezone, tu vladaju i velike gužve. Spas možete potražiti na plažama Banja, Porporele, Buže, Šulića, Danača. 

Pošto ste obišli mnogo toga, vreme je da se okrepite, uz kaficu, uživajući na terasi, obasjanoj suncem. Ukoliko ste ogladneli, probajte lokalnu kuhinju, uz maslinovo ulje, vino, liker, peku... 

Ako ste već u Dubrovniku, izdvojte malo vremena, i organizujete izlet, te obiđite i prigradska naselja.

Koliko traje let Beograd – Dubrovnik?

Od kako se ukrcate na avion, u ovoj prelepoj luci Dalmacije naći ćete se za tačno sat vremena.

Kolika je udaljenost Beograda i Dubrovnika?

Između dva grada nalazi se oko 460 kilometara razdaljine.

Da li su Beograd i Dubrovnik u istoj vremenskoj zoni?

Dva grada su veoma blizu, pa se shodno tome i nalaze u istoj vremenskoj zoni.

Aerodrom u Dubrovniku

Ova vazdušna luka spada u najveće međunarodne aerodrome u Hrvatskoj. U odnosu na centar Dubrovnika, udaljen je 13 kilometara. 

Kada sletite, prvo što vas zanima jeste kako da se najbrže prebacite do centra grada. U tu svrhu možete koristiti javni autobuski prevoz, jer ispred terminala postoji stanica.

Pored toga, Croatia Airlines je organizovala prevoz od aerodroma do centra Dubrovnika, i polasci su redovni, posle svakog leta.

Cena avio karte Beograd – Dubrovnik:

Povratna karta na relaciji Beograd – Dubrovnik košta u proseku oko 138 evra, dok u za kartu u jednom pravcu treba izdvojiti u proseku oko 90 evra. 

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije za prodaju avio karata koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

01.09.2017
Marina Zivkovic

Kada pricamo o destinacijam onda je Dubrovnik definitivno jedna prava. Neke druge stvari sigurno ne bi trebalo da budu bas toliko vazne. Mada, najvaznija stvar je ubedljivo ta da na vreme rezervisete vasu kartu i da vise nista dalje po tom pitanju ne brinete.

17.05.2017
Filip Milutinovic

Po mnogo cemu ovakve avio karte sigurno i vise nego valjaju i bez njih se kako god da okrenete, sigurno ne moze.

03.05.2017
Jovana Milinkovic

Licno smatram da je dubrovnik odlicna destinacija.

19.04.2017
Mihajlo Nastasovic

Ovo ipak jeste jedan jako lep grad ali ipak i pored toga ne bih u njega putovao.

06.04.2017
Lea Stankovic

Po meni je sto se ovog grada tice, sigurno kvalitet nesto sot je i vise nego vazno. Naravno, nije svejedno kakav je kvalitet u pitanju ali u svakom slucaju kvalitet mora da bude pouzdan i proveren.

03.04.2017
Todor Markovic

Naravno da po meni ove avio karte trebaju da se dosta plate. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

20.03.2017
Simona Vucinic

Sto se njega tice, sigurno je ovo kvalitet koji treba pre ili kasnije da dodje do izrazaja.

28.02.2017
Janko Zivanovic

Nema sta, Dubrovnik je odlicna destinacija. Sve drugo je sto se mene tice cisto gubljenje vremena.

10.02.2017
Marta Dencevic

Sto se Dubrovnika tice, generalnog sam misljenja da je to grad koji zaisat vredi i treba videti.

31.01.2017
Petar Jankovic

Ako pricamo realno, zbog cega da se cimate i da nekoliko stotina eura placate avionsku kartu do Dubrovnika kada je to ipak nesot sto i sami mozete da proputujete kolima.

16.01.2017
Ljubinka Sreckovic

Ako pricamo realno, Dubrovnik je odlicna relacija. Ako se bas za nju opredelite sigurno se necete pokajati. To je bar moje misljenje.

26.12.2016
Dusan Markovic

Po pitanju Dubrovnika, ako ste u prilici d aletite avionom, onda je to najbolje resenje. Bolje i to nego da vam neko namerno izgrebe kola.

26.12.2016
Nikolina Pantelic

Dubrovnik je takodje, bas onako dobra destinacija. Ako se odlucite da je posetite u tom slucaju se sigurno necete pokajati.

08.12.2016
Ivan Stojanovic

Po pitanju avio karata na ovoj lini, svakako da biste trebali da posetite Dubrovnik posto je to onako bas jedan lep grad.

22.11.2016
Jana Stankovic

Mislim da je najbolje da se po ovom pitanju konsultujete sa agencijom Viza Air Travel.

03.11.2016
Biljana Brankovic

Po meni su tamo i dalje zategnuti odnosi. Zbog toga treba da posetite agenciju Hipnos i sigurno se necete pokajati.

13.09.2016
Marko Petrovic

Licno nikada avionim nisam putovao do Dubrovnika tako da zaista ne znam kako tamo sve funkcionise. To je u svakom slucaju jedna poprilicno lepa turisticka destinacija.

08.08.2016
Dusan Markovic

Ko ima ovoljno hrabrosti da ode i posetiti Dubrovnik, taj bi to trebao i da uradi. Zaista se radi o jednom prelepom gradu. Ukoliko odlucite da ga posetite sigurno se necete pokajati.