Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Avio karte Beograd – Ljubljana
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Avio karte Beograd – Ljubljana

Ljubljana je grad u „komšiluku“, koji odiše mnogim mestima koja su puna pozitivne energije i dobrog ukusa, pa ako želite da vidite i doživite „Evropu u malom“, kako često nazivaju Sloveniju, skoknite avionom do Ljubljane na kafu i mnogo više od toga.

 

Znamenitoti Ljubljane

Ako znamo da u našoj bližoj okolini postoji jedan tako divan grad, ne bi trebalo da odlažemo trenutak kada ćemo ga konačno i posetiti. U ovom gradu ćete pronaći od cele Evrope ponešto, što može da bude jako zanimljivo.

Za ljude koji vole da uživaju u čarima ukusa, tu su dobra vina, kafa i ukusna hrana, tako da ćete osetiti pravi mediteranski šmek, na šta verovatno dosta utiče i blizina Italije. Sa druge strane, prijatno će vas iznenaditi organizovanost grada po uzoru na austrijske i nemačke modele, kao i srdačnost naroda.

Glavni grad Slovenije poprimio je nadimak „drugi Prag“, i predstavlja izvrstan izbor da provedete vikend u njemu. 

Celu Ljubljanu možete obići pešice, i tako uživati u svakom njenom kutu. U samom centru nalazi se Prešernov trg, gde je postavljen spomenik Francu Prešernu. Najuočljivija je crvena fasada crkve svetog Frančiška, kao i balustrade Plečnikovog Tromostovlja. Trostruki most predstavlja remek delo.

Doživljaj duha Slovenije ćete imati i na buvljoj pijaci i to nedeljom izjutra. Zanimljiva je i „reka sa sedam imena“, odnosno Ljubljanica, a tako je nazvana jer sedam puta ponire i ponovo izvire, uvek pod novim imenom. Ovde ćete zateći Zmajski most, Drveni most i Šuštarski most, posle čega stižete do Trnovskog pristana. 

 

 

Obavezno iznajmite bicikl, pošto je to veoma popularno prevozno sredstvo žitelja ovog grada. Postoje kvalitetne staze koje omogućavaju da jednostavno dođete do svih delova Ljubljane. Tako možete da obiđete park Tivoli, poslovnu zonu Bežigrad...

Glavni grad „Evrope u malom“ možete doživeti i sa reke, to jest, vozeći se brodom po Ljubljanici. I za kraj priče o znamenitostima Ljubljane, ostavili smo gradski simbol i posebnu atrakciju, a to je Ljubljanski grad, odnosno tvrđava na brdu. 

Koliko traje let od Beograda do Ljubljane?

Možete da sednete u udobno avionsko sedište, popijete kafu ili sok, prelistate časopis, i već će biti vreme da stupite na tlo Ljubljane. Let traje samo sat vremena i dvadeset minuta, ukoliko je direktan, međutim, ako koristite usluge avio kompanija gde se preseda na njihovim bazičnim aerodromima, putovanje može da se oduži i na 15 časova i 15 minuta.

Koliko su udaljeni Beograd i Ljubljana?

Dve prestonice deli nepunih 533 kilometara. Ako biste do Ljubljane vozili automobil, trebalo bi vam oko četiri puta više vremena nego kada letite avionom.

Da li su Beograd i Ljubljana u istoj vremenskoj zoni?

Pošto sletite na aerodrom u Ljubljani, nema potrebe da pomerate svoje časovnike.

Aerodrom u Ljubljani

U pitanju je Međunarodni aerodrom Jože Pučnik, i ova vazdušna luka godišnje opsluži oko 1,3 miliona ljudi.

Koja je cena avio karte Beograd – Ljubljana?

Kao što se vidi iz našeg dosadašnjeg teksta, veoma je važno da na vreme rezervišete svoju avio kartu kod prevoznika koji ima direktnu liniju. Samo tako ćete stići brzo i udobno, a platiti malo. Cena takođe varira i od toga da li je u pitanju karta u jednom smeru, ili povratna.

U prvom slučaju, izdvojićete od 123 do 624 evra, a u drugoj varijanti od 141 do 326 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije za prodaju avio karata koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

01.09.2017
Mihajlo Nastasovic
Definitivno je ovo destinacija koju treba da posetite. Mada, tek je pre nekoliko godina za ovu destinaciju uvedena potpuno nova linija i to je ono sto je definitivno vecini ljudi u regionu osiguralo zivot i nista vise od toga.
17.05.2017
Simona Vucinic
Koliko samo mogu da vidim, onda je po svemu sudeci i vise nego odlican grad. Drugacije to ipak ne moze da funkcionise.
04.05.2017
Todor Markovic
Koliko mi se samo cini, po mnogo cemu je Ljubljana odlican grad. Druge stvari nisu bas toliko vazne kao sto bi mozda trebale da budu.
20.04.2017
Marta Dencevic
Po mnogo cemu je Ljuljbana i vise nego odlican grad u ciji kvlaitet je najbolje da se sami uverite. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
06.04.2017
Janko Zivanovic
Sto se avio karti na ovoj destinaciji tice, naravno da je veoma bitno da potraite neku bas povoljnu agenciju. Sve drugo je po meni samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
04.04.2017
Ljubinka Sreckovic
Ja sam bas skoro letela za Ljubljanu sa jendom proverenom avio kompanijom i mogu vam slobodno reci da sam bila bas i vise nego zadovoljna.
20.03.2017
Petar Jankovic
Po meni je sto se ovog grada tice, on sigurno nesto sto debelo treba da se plati.
01.03.2017
Nikolina Pantelic
U ovom trenutku za Ljubljanu mozete po mom misljenju da letite za veoma male pare.
10.02.2017
Ivan Stojanovic
Koliko mi je samo poznato, ne vidim zbog cega biste putovali u Ljubljanu za odmor kada sve to moze mnogo jeftinije da vas kosta.
31.01.2017
Jana Stankovic
Koliko mi se samo cini, sto se Ljubljane tice, ovde je voema vazno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je po mom misljenju daleko manje vazno.
16.01.2017
Marko Petrovic
Bar Ljuljana nije toliko daleka destinacija, tako da do nje u svakom slucaju mozete doci kolima.
26.12.2016
Biljana Brankovic
Licno mislim da je ovo poprilicno kratka destinacija da biste se izlagali nepotrebnom trosku.
08.12.2016
Dusan Markovic
Po ovom pitanju samo treba da se opredelite za neku strucnu agenciju i nista vise po tom pitanju ne treba da brinete.