Nazad na predhodnu stranu

Trebaju vam Avio karte Beograd – Ankara?

Pročitaj više

Izaberite neku od agencija gde mozete naci ponudu za kupovinu AVIO KARTE BEOGRAD - ANKARA

Beograd

Turistička agencija Tijuana Tickets
Turistička agencija Tijuana Tickets
Vespučijeva 24
Beograd Pozovi

Uživajte i Vi na savršenom putovanju, izaberite turističku agenciju Tijuana Tickets iz Beograda. Domen našeg rada obuhvata individualne rezervacije hotela i avio karata za ceo svet, u skladu sa Vašim željama. Takođe, nudimo usluge putnog os...
Pročitaj više

5.0 | 5 ocena

Trebaju vam Avio karte Beograd – Ankara?

Ako letite u glavni grad Turske, svakako vas zanima šta sve možete videti, odnosno šta ne biste smeli da propustite da obiđete, osetite i doživite. U našem tekstu pokušaćemo da vam Ankaru „stavimo na dlan“, pa i ako niste imali to u planu, da već pri kraju čitanja rezervišete avio kartu.

Znamenitosti Ankare

Jedan od centralnih delova Ankare naziva se Kedžioren. Tu se nalaze nekoliko odseka ankarskog univerziteta, najveći svetski meteorološki centar, Ataturk sanatorijum i Gulhana vojnomedicinska akademija.

Jenimahale je deo grada koji će vam pričati o istoriji. Most Akopru je sagrađen davne 1222. godine, i svim turistima predstavlja glavnu atrakciju.

Jedna od najbitnijih oblasti u glavnom gradu Turske je Džankaja. Tu možete pronaći Ejmir jezero, Elmadag skijalište, Ahlatlibel, što je sportski i zabavni centar.

Distrikt Altindag smešten je na samo jedan kilometar od centra Ankare, pa se tu nalaze Tvrđava Ankare, Julijanov stub, Avgustov hram, Memorijalni centar republike, Državni muzej slikarstva i skulpture, Muzej anatolske civilizacije, Muzej rata za nezavisnost, Etnografski muzej...

Pošto boravite u prestonici Turske, trebalo bi obavezno da posetite i Prirodnjački i Arheološki muzej, Botaničku baštu, Memorijalni park, Labud park, Guven i Kurtulus park, Park narodnog suvereniteta, Ahmet Arif park... Obiđite i Muzej igračaka, zgrade Atakule Turske narodne skupštine, kao i Hetitski memorijal. 

Koliko traje let od Beograda do Ankare?

Da biste se našli u Ankari, vaš let će trajati najmanje četiri sata i deset minuta, a najduže šesnaest časova i dvadeset minuta. Koliko ćete dugo putovati, zavisi od toga za koju avio kompaniju ste se opredelili, odnosno od presedanja i čekanja na aerodromu. 

Koliko su udaljeni Beograd i Ankara?

Dve prestonice deli 1490 kilometara.

Kolika je vremenska razlika između Beograda i Ankare?

Kada sletite na aerodrom u prestonici Turske, ne zaboravite da svoje časovnike pomerite jedan sat unapred.

Aerodrom u Ankari

U pitanju je Međunarodni aerodrom Esenbog, i smešten je na oko dvadeset osam kilometara od centra Ankare. Njegove usluge godišnje iskoristi oko šest miliona ljudi, a do centra će vas prevesti redovna autobuska linija.

Kolika je cena avio karte Beograd – Ankara?

Svakako da je Ankara predivan grad koji bismo svi želeli da posetimo. Naravno, na kraju teksta nas zanima i cena putovanja avionom do glavnog grada Turske. 

Koliko ćete platiti, zavisi od avio kompanije, jer se cene veoma razlikuju. Iz tog razloga je nephodno avio kartu rezervisati na vreme, pošto na taj način štedite novac ali i skraćujete put. 

Bitno je i to da li letite u jednom smeru, ili znate tačan datum kada se vraćate u Beograd, pa možete da kupite jeftniju povratnu kartu.

Dakle, za let do Ankare, potrebno je izdvojiti od 140 do 1218 evra. Za povratnu kartu, cene su u rasponu od 235 do 3068 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate turističke agencije koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Mihajlo Nastasovic
  01.09.2017 09:45

  Najvaznija stvar kod ovih avio karata je da ih na vreme rezervisete. Neke druge stvari po ovom pitanju onda mozda i nisu bas toliko jasne. Mada, sto se cena tice, definitivno one moraju da se lepo plate.

  Simona Vucinic
  17.05.2017 11:23

  Koliko samo mogu da vidim, po mnogo cemu je ona odlicno resenje. Drugacije to ipak ne moze da funkcionise.

  Todor Markovic
  03.05.2017 07:42

  Sto se mene licno tice, mozete u ovaj grad zaista da putujete bez nekih vecih problema ali ne bas za tako male pare.

  Marta Dencevic
  20.04.2017 09:59

  Po pravilu, ovo je po pitanju prodaje i prepridaje po mnogo cemu odlican grad. Druge stvari onda i nisu bas toliko vazne.

  Janko Zivanovic
  06.04.2017 07:29

  Sto se tice ovog grada, kvalite tje nesot do cega u svakom slucaju pre ili kasnije sigurno treba da dodjete i nista sem toga ne treba da brinete.

  Ljubinka Sreckovic
  04.04.2017 07:20

  problem je pre svega u tome sto ove avio karte nisu ni malo jeftine kako god da okrenete. Sve drugo je samo gubljenje vremena po meni.

  Petar Jankovic
  20.03.2017 10:23

  U svakom slucaju ju ovo jedan poseban put.

  Nikolina Pantelic
  01.03.2017 07:11

  Po mom licnom misljneju sto se Ankare tice, veoma je bitno da se na vreme odlucite za kvalitet. Sve ostalo je cisto gubljenje vremena.

  Ivan Stojanovic
  10.02.2017 09:17

  Nema sta, Ankara je odlicna destinacija. Ako se vec za nju odlucite, sigurno je samo to da se nikako necete pokajati.

  Jana Stankovic
  31.01.2017 07:18

  Koliko mi je samo poznato, sto se Ankare tice, veoma je vazno da se bas na tom mestu odlucite za kvalitet. Sve drugo je daleko manje vazno.

  Marko Petrovic
  16.01.2017 09:47

  Sto se tice Ankare, odmah bi trebalo da se odlucite za kvalitet. Ako mene pitate, ostalonist ane bi trebalo da vas brine.

  Biljana Brankovic
  26.12.2016 02:34

  Ako mene licno pitate, po pitanju Ankare, mozda je najbolje da za bar neko kratko vreme odlozite ovaj put. Ipak nije tamo toliko u ovom trenutku bezbedno.

  Dusan Markovic
  08.12.2016 10:30

  Po pitanju ove relacije, samo treba da potrazite neko strucno i provereno mesto u koje zaista mozete da imate puno poverenje.