Vratite se na mobilnu verziju sajta
Avio karte Beograd – Varšava Avio karte Beograd – Varšava - ove agencije imaju u svojoj ponudi avio karte za veliki broj destinacija. Saznajte sve o ovoj atraktivnoj destinaciji i znamenitostima Varšave, kao i cene i akcije za kupovinu avio karte do Varšave. www.navidiku.rs Avio karte Beograd – Varšava

Avio karte Beograd – Varšava

Možda je proleće pravo vreme da posetite glavni grad Poljske, upravo iz razloga što možete zbog prijatnog vremena, provoditi ceo dan obilazeći razna mesta i znamenitosti. Ipak, neosporna je činjenica da je Varšava lepa u svako doba godine, pa šta god bio razlog za putovanje, da li je to samo turistički obilazak, ili vas posao zove u Poljsku, sasvim sigurno ćete uživati u njenim lepotama.
 

Znamenitosti Varšave

Varšava nosi nadimak i „Feniks sa Visle“. Zbog čega se tako zove, biće vam sasvim jasno kada kažemo da je ovaj grad skoro sasvim bio uništen za vreme Drugog svetskog rata, koji je i započeo napadom na Poljsku. Međutim, kada su Poljaci krenuli u obnovu, oni su grad rekonstruisali u izvornom obliku na osnovu slika, nacrta i sećanja. U tom smislu, zadiviće vas mlade zgrade, koje deluju kao da su iz nekih davnih vremena.
Stari grad se prostire od Barbakana do Trga Zamak. Tu ćete pronaći mnogobrojne kafiće, restorane, gde ćete se okrepiti, ali i kupiti neki suvenir u radnjama tog tipa. Zaštitni znak Varšave je čuvena statua sirene, i koja se nalazi na Pijačnom trgu. 
U novom delu grada, pronaći ćete Crkvu Svetog Kasimira, Crkvu uznesenja blažene Device Marije, kao i Katedralnu crkvu poljske vojske kraljice Marije. U ovom delu grada se nalazi i kip Marije Kiri.
Kraljevski put je dug četiri kilometara, dok je Ulica Krakowskie Przedmiescie najprestižnija ulica u Varšavi. Spomenimo i Etnografski muzej, kao i Muzej moderne umetnosti Zahenta, koje bi trebalo posetiti. 
Pod obavezno-videti je i park i palata Vilanov, kao i Lazjenki park, kod koga se završava Kraljevski put. 
Varšava ima deo grada, na istočnoj obali reke Visle, koji je poznat i kao Praga distrikt. To je i sedište varšavskog Zoološkog vrta, ali i raznih drugih zanimljivosti za turiste.
Trebalo bi da obiđete tokom svog boravka i najvišu zgradu u Varšavi, što je zapravo Palata kulture i nauke.
 

Koliko traje let od Beograda do Varšave?

Relativno brzo ćete stići u prestonicu Poljske, u pitanju je svega jedan sat i četrdeset minuta. Naravno, koliko ćete putovati, zavisi od toga da li ste na vreme rezervisali direktan let, koji znači i povoljnu cenu avio karte. U najdužoj varijanti, vaše putovanje može da traje šest časova.

Koliko su udaljeni Beograd i Varšava?

Dve prestonice deli 1044 kilometara.

Koja je vremenska razlika između Beograda i Varšave?

Kada sletite na aerodrom u glavnom gradu Poljske, svoje časovnike ne morate da pomerate, jer se gradovi nalaze u istoj vremenskoj zoni.
Aerodrom u Varšavi
Sletećemo na Međunarodni aerodrom Šopen, a do centra grada, koji je udaljen 10 km, stići ćemo vozom, koji polazi na svakih deset minuta. 

Koja je cena avio karte Beograd – Varšava?

Ako vas je Varšava osvojila nakon čitanja našeg teksta, i ukoliko ste poželeli da obiđete “Fenix sa Visle“, biće potrebno da izdvojite od 130 do 344 evra za povratnu kartu, a ako letite u jednom smeru, cene avio karata se kreću u rasponu od 163 do 1047 evra, u zavisnosti za koju avio kompaniju ste se odlučili.
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije za prodaju avio karata koje su oglašene ispod našeg teksta.  

Autor:
Ako Vam se svideo tekst podržite nas:

Izaberite neku od agencija gde mozete naci ponudu za kupovinu AVIO KARTE BEOGRAD - VARŠAVA

Avio karte Beograd – Varšava :
Avio karte Beograd – Varšava Beograd:
Vaši utisci, mišljenja i pitanja na temu Avio karte Beograd – Varšava
Napišite komentar:
Mihajlo Nastasovic

Petak, 01.09.2017. 09:55

Najvaznije od svega je to da se putovanje u Varsavu dobro plati a da pri tome zaista ne morate nesto previse da brinete. Mada, ne vidim sta bi to toliko lepo moglo da ima bas na ovoj destinaciji.

Simona Vucinic

Sreda, 17.05.2017. 11:29

Koliko se ovog grada tice, pre ili kasnije cete sigurno moci na vreme da se odlucite za kvalitet. Druge stvari po meni i nisu bas toliko vazne

Todor Markovic

Sreda, 03.05.2017. 07:53

Samo treba da znate da je varsava odlican grad.

Marta Dencevic

Četvrtak, 20.04.2017. 10:06

Koliko mi se samo cini, ovo je i vise vise nego odlican grad. Druge stvari po meni i nisu bas toliko vazne kao sto se mozda na prvi pogled cini,

Janko Zivanovic

Četvrtak, 06.04.2017. 07:37

Nikada nisam putovao u ovaj grad i tesko da mislim da cu to ipak ikada da uradim. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

Ljubinka Sreckovic

Utorak, 04.04.2017. 07:29

Varsava je sigurno bila i vise nego dobra destinacija ranije za putovanje. Sada to ipak nije vise toliko slucaj kao sto mi se mozda cini. Medjutim, mogu cene karata da budu i dalje i vise nego pristupacne.

Petar Jankovic

Ponedeljak, 20.03.2017. 10:29

Po meni je sto se ovog grada tice, kvalitet i vise nego vazan. Sve drugo je manje vazno i bitno.

Nikolina Pantelic

Sreda, 01.03.2017. 07:17

Moje licno misljenje je takvo da je sto se tice Varsave kvalitet i vise nego vazan. Sve ostalo je sto se mene tice cisto gubljenje vremena.

Ivan Stojanovic

Petak, 10.02.2017. 09:24

Varsava je odlicna destiancija. Ukoliko se vec za nju odlucite sigurno je samo to da se nikako necete pokajati.

Jana Stankovic

Utorak, 31.01.2017. 07:28

Koliko mi se samo cini, sto se Varsave tice, lep je to grad ali nema ipak tu sad nesto posebno da se vidi.

Marko Petrovic

Ponedeljak, 16.01.2017. 09:59

Ja licno nemam bas nikakvu zelju da otputujem na ovu destinaciju. Ne vidim sta bi to moglo da bude posebno u ovom gradu.

Biljana Brankovic

Ponedeljak, 26.12.2016. 02:43

Poljska je jedna zaista veoma velika i lepa zemlja. Ukoliko odlucite da je posetite sigurno cete moci da vidite koje su njene lepote. Narocito treba da posetite prestonicu Varsavu.

Dusan Markovic

Četvrtak, 08.12.2016. 10:51

Po pitanju letenja na ovo relaciji, samo treba da posetite neko strucno i provereno mesto i nista vise po tom pitanju ne treba da se brinete.