Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Avio karte Beograd – Sarajevo
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Avio karte Beograd – Sarajevo

Verovatno je svima nama prva asocijacija na glavni grad Bosne i Hercegovine – Baščaršija i miris ukusnih ćevapa. Naravno, Sarajevo je mnogo više od toga, a da biste se u to i sami uverili, organizujte obilazak ovog predivnog grada.

 

Znamenitosti Sarajeva

Sarajevo nudi dosta turističkih atrakcija, a mi smo za vas izabrali nekoliko, koje potpadaju pod kategoriju must-see.

Dakle, ako se nađete u ovom gradu, možete prošetati do Narodnog pozorišta, koje predstavlja najstariji bosanskohercegovački profesionalni teatar. Osnovano je 1921. godine.

Sledeća stanica je Akademija likovnih umjetnosti, koja postoji od 1972. god, a tu je i Bosanski kulturni centar, što je javna ustanova i deluje od 1993. godine.

Sarajevo ima veoma bogato kulturno nasleđe. Najstarija vaspitno-obrazovna institucija u Bosni i Hercegovini je Gazi Husrev-begova medresa, a može se pohvaliti time da je jedna od veoma retkih, čak i na svetskom nivou, koja neprekidno radi skoro 470 godina.

Na Mustaj-pašinom mejdanu, nalazi se Gradska vijećnica, i za istu se može reći da najlepši objekat iz austrougarskog perioda, dok je Svrzina kuća izuzetan primerak sarajevskog stambenog građevinarstva u osmanskom periodu. 

Spomenimo Staro jevrejsko groblje, koje posle praškog predstavlja najveći jevrejski sakralni kompleks, a pri tome i jedan od najvrednijih memorijalnih kompleksa Evrope.

Obavezno posetite Šeher-Ćehajinu ćupriju, koja se nalazi na reci Miljacka, i predstavlja nacionalni spomenik. Drvenija most, Čobanija most i Careva ćuprija su mostovi koji spajaju obale Miljacke, i svakako ih morate videti.

 

 

Ako želite da se relaksirate, tu je izletište Barice. Ono će vam pružiti prelep pogled na Sarajevo, i idealno je za duge šetnje, kada hoćete da se odmorite od gužve u centru grada.

I za sam kraj priče o znamenitostima Sarajeva, ostavili smo ono najvažnije, a to je – Baščaršija. Svakako čini najpoznatiji deo glavnog grada Bosne i Hercegovine, i predstavlja očuvan stari trgovački deo grada. Baščaršija je nastala u periodu osmanske vladavine. Sasvim sigurno ćete biti oduševljeni arhitekturom, jer postoje mnoge potkupolne džamije, ali i konaci, hanovi i bezistani. 

Koliko traje let od Beograda do Sarajeva?

Tek što se zavalite u udobno avionsko sedište, već ćete sleteti, pošto let traje svega pedeset minuta. Inače, preporučuje se let avionom, najviše zbog nepristupačnosti terena, tako da je najlakše, najbrže i najudobnije koristiti usluge avio kompanija.

Koliko su udaljeni Beograd i Sarajevo?

Dva glavna grada su veoma blizu i deli ih samo 325 kilometara. 

Da li su Beograd i Sarejevo u istoj vremenskoj zoni?

Koliko je sati u Beogradu, isto toliko je i u Sarajevu.

Aerodrom u Sarajevu

Pošto smo pročitali sve o znamenitostima ovog grada, i odlučili da isti obiđemo, sada želimo da znamo gde ćemo sleteti. U pitanju je Međunarodni aerodrom Sarajevo, koji je na samo desetak kilometara udaljen od centra do koga ćemo morati da se prevezemo taxijem. Vazdušna luka godišnje ugosti oko pola miliona putnika. 

Koja je cena avio karte Beograd – Sarajevo?

Kao i uvek, koliko ćete novca izdvojiti, najviše zavisi za koju avio kompaniju ste se odlučili, ali i od toga da li kupujete kartu u jednom smeru, ili znate tačan datum povratka u Beograd, pa ćete kupiti povratnu. 

U prvom slučaju, potrebno je da platite od 90 do čak 1721 evro, a u drugoj varijanti, od 143 do 3996 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije za prodaju avio karata koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

01.09.2017
Mihajlo Nastasovic
Sarajevo je koliko mi se samo cini, najbolja moguca destinacija. Cene za putovanje u nju su naravno veoma razlicite i jedini je problem u tome sto generalno govoreci moraju da se lepo plate. Druge stvari i nisu bas toliko vazne.
17.05.2017
Simona Vucinic
Po mnogo cemu je Sarajevo grad koij moze da se poseti za relativno male pare ali naravno da ne putujete tamo avionom.
03.05.2017
Todor Markovic
Koliko mi se samo cini, nisu bas avio karte do oog grada bas toliko povoljne kao sto bi mogle da budu
20.04.2017
Marta Dencevic
Koliko mi se samo cini, sto se Sarajeva tice, pre ili kasnije sigurno da treba da se odlucite za kvalitet. Druge stvari i nisu bas toliko vazne.
06.04.2017
Janko Zivanovic
Po pravilu, avio karte za Sarajevo su u svakom slucaju nesto sto je i vise nego kvalitetno. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
04.04.2017
Ljubinka Sreckovic
Sarajevo jeste blizu ali se cesto pokaze kao i vise nego potrebno i prakticno da u ovaj grad otputujete na vreme i da ispostujete sve rokove. Nisu cene karte do Sarajeva bas toliko skupe.
20.03.2017
Petar Jankovic
Po meni je sto se Sarajeva tice, kvalitet i vise nego vazan. Sve drugo je manje bitno i vazno.
01.03.2017
Nikolina Pantelic
iskreno da kazem i nemam bas neku volju i zelju da putujem u Sarajevo. Ne znam samo zbog cega.
10.02.2017
Ivan Stojanovic
Ako mislite da posetite Sarajevo, onda se sigurno na pravom putu da sebi napravite ugodjaj i potpuno uzivanje.
31.01.2017
Jana Stankovic
U Bosnu bih najvise voleo da putujem kolima. Sve drugo mi je daleko manje vazno.
16.01.2017
Marko Petrovic
Za Sarajevo zaista treba imati dovoljno volje i hrabrosti da se tamo ode. Pri tome, ni cene nisu nesto previse skupe.
26.12.2016
Biljana Brankovic
Ako mene pitate, realno do Sarajeva mozete i vozom. Ipak to nije nesto sto je privise daleko a i na kraju moze da bude pun ugodjaj.
08.12.2016
Dusan Markovic
Ako mene pitate, po pitanju letenja na relaciji Beograd Sarajevo, nisam bas siguran koliko se to samo isplati.