Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Avio karte Beograd – Frankfurt
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Avio karte Beograd – Frankfurt

Frankfurt na Majni, nekako te dve reči uvek idu zajedno, a možda niste znali da ovaj grad nosi nadimak „Menhetn“, iz razloga što je veliki poslovni centar. Po veličini, tek je peti u Nemačkoj, i spada u top 10 gradova na svetu kada se radi o kvalitetu života, dok je frankfurtska berza po veličini 10. na svetu. 

 

Znamenitosti Frankfurta

Ili, zašto ne bi trebalo propustiti obići Frankfurt na Majni? Za početak malo istorije, pa ćemo vam reći da je i Ana Frank rođena u ovom gradu, 1929. god. ali je njena porodica prebegla u Amsterdam pod najezdom nacista, kada je ona imala 4 godine. 

Znamo da je Ana Frank vodila dnevnik, a ako vi volite pisanu reč, treba da znate da je Međunarodni sajam knjiga u Frankfurtu najveći na svetu. Tu je prisutno oko 7000 izlagača, dok hiljade ljudi iz celog sveta svake godine hrli u ovaj grad na Majni da bi videli šta je novo na štandovima. 

Palmengarten je najveći botanički vrt u Nemačkoj i osnovan je 1871. godine. U njemu ćete pronaći bogatu zbirku flore i faune.

Možda niste znali da se izgled ovog grada dosta izmenio nakon Drugog svetskog rata, pa tipični stari centar grada nema mnogo sličnosti sa sadašnjim. Kuća verthajm na Fartoru, stari je primer gradnje, dok se još takvih građevina nalazi oko Romerberga, što je i najpoznatiji trg Nemačke. 

U starom gradu pronaći ćete frankfurtsku carsku katedralu, kao i Pavlovu crkvu. Centar današnjeg Frankfurta poznat je kao Novi grad, i karakteriše ga klasicistički stil izgradnje. Primer za to je Kuća literature, odnosno bivša zgrada bibilioteke. 

 

 

Osim što Frankfurt zovu Menhetnom, on je poznat i kao „grad solitera“, pa su najviši tornjevi 70-ih godina prošlog veka bili hotel Placa, DG-Banka i Srebrni toranj. Bili su visoki 150 metara. 1988. godine izgrađen je Sajamski toranj, sa visinom od 257 metara, što je bila i najviša zgrada Evrope. 

Obavezno obiđite Katedralu svetog Vartolomeja, čiji stil potiče iz 1950. godine kada je obnovljena. U muzeju ove katedrale nalaze se eksponati iz trezora, kao i spektakularna otkrića iz groba jedne devojke s kraja 7. veka. 

Crkva svetog Pavla je nacionalni istorijski spomenik sa velikim političkim simbolizmom, dok je Romer građevina iz srednjeg veka, i predstavlja jednu od najznačajnijih znamenitosti grada na Majni.

Alte Oper je sagrađena 1880. godine, i bila je jedna od glavnih operskih kuća u Nemačkoj, dok se danas sastoji od Velike sale, Mocart sale, koje primaju 2500, odnosno 700 mesta za publiku, i još nekoliko manjih sala za konvencije. 

U Frankfurtu se rodio i Gete, pa možete obići Geteovu kuću, u Starom delu grada, kao i Gete muzej. Naići ćete i na nepromenjenu zgradu još iz vremena kada je nastala, a to je 15. vek, u pitanju je Eschenheimer Turm. Građevina iz 12. veka, Saalhof, najstariji je očuvan objekat u Frankfurtu.

Koliko traje let između Beograda i Frankfurta?

Ako uzmete direktan let, vi ćete biti u gradu na Majni za samo dva sata. Mnogo duže ćete putavati ako odabere letove koji uključuju presedanja, pa put može trajati čak i 21 čas. 

Koliko su udaljeni Beograd i Frankfurt?

Između dva grada prostorna distanca je 1067 kilometara. 

Kolika je vremenska razlika između Beograda i Frankfurta?

Grad na ušću Save u Dunav, i grad na Majni, nalaze se u istoj vremenskoj zoni.

Aerodrom u Frankfurtu

Ova vazdušna luka je udaljena svega 12 km u odnosu centar grada. Frankfurtski aerodrom je 10. najveći na svetu, i kroz njega godišnje prođe oko 56 miliona putnika iz svih krajeva sveta. 

Od aerodroma do centra grada možete stići vozovima i to za samo 14 minuta. Polasci su na svakih 20 minuta. 

Cena avio karte Beograd – Frankfurt:

Koliko ćete platiti, zavisi da li birate povratnu kartu ili onu u jednom smeru. Na cenu će uticati i kompanija kojom letite, kao i mesec u godini u kome je termin putovanja. Takođe, bitnu stavku igra i da li imate direktan let ili presedate. 

U tom smislu, cene se kreću od 100 evra do 266 evra, za karte u jednom smeru. Kada je u pitanju povratna karta, cena je od 190 evra do 351 evro. 

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije za prodaju avio karata koje su oglašene ispod našeg teksta. 

 

 

 

 

 

Iskustva i preporuke posetilaca

01.09.2017
Marina Zivkovic
Definitivno je Frankfurt odlican destinacija ali je veoma bitno da znate da bi takva jedna destinacija trebala pre svega da se ralativno dobro plati. Mada, u globalu je problem u tome sto je mnogo veci izazov taj da je potrebno da kartu rezervisete na vreme.
17.05.2017
Milen Jovanovic
U svakom slucaju je ovo grad u koji mozete pre ili kasnije da imate puno poverenje.
03.05.2017
Jovana Milinkovic
Koliko samo mogu da vidim, za Frankfurt kao grad zaista treba da imate dosta novca.
19.04.2017
Filip Milutinovic
Po pravilu, sto se ovog grada tice, kvalitet je nesto sto vam u smislu putovanja sigurno nece izostati.
06.04.2017
Lea Stankovic
Po pravilu, sto se Frankfurta tice, sigurno je kvalitet nesto sto ce vam biti pre ili kasnije u svakom slucaju zagarantovano.
03.04.2017
Mihajlo Nastasovic
Naravno da je sto se ovog grada tice, kvaltiet leta i vise nego dobar i bitan.
20.03.2017
Simona Vucinic
Po meni je sto se ove destinacije tice, kvalitet sigurno nesto u sta necete morati da sumnjate.
28.02.2017
Todor Markovic
Sto se mene licno tice, Frankfurt je odlicno resenje. Sve drugo je daleko manje vazno.
10.02.2017
Marta Dencevic
Ako mene licno pitate, veoma je vazno da se na vreme odlucite za kvalitet. Sve drugo je samim tim daleko manje vazno.
31.01.2017
Janko Zivanovic
Ako nista, bar letova za Frankfurt u danasnje vreme ima koliko vam srce zeli.
16.01.2017
Ljubinka Sreckovic
Licno mislim da je najvaznije da se oko ovoga posavetujete sa bas nekom postenom agencijom koja ce da vas najbolje uputi oko popusta.
26.12.2016
Petar Jankovic
Frankfurt je ubedljivo najveca luka u svetu. Ako nista, bas iz tog razloga vredi da je vidite.
26.12.2016
Nikolina Pantelic
Frankfurt je ipak odlicna destinacija. Ako se odlucite bas za nju, sigurno se necete pokajati.
08.12.2016
Ivan Stojanovic
Nikada do sada nisam leteo za Frankfurt a i mislim da niakda necu, posto za to koliko mi se cini zaista nema potrebe.
22.11.2016
Jana Stankovic
Po pitanju mogucnosti leta za Frankfurt, bar to vise nije toliki problem. Bez problema mozete da letite nekom low cost komapnijom i da bukirate kartu u agenciji Avioteam.
03.11.2016
Biljana Brankovic
Ukoliko odlucite da posetite Frankfurt, onda je svako potrebno da uplatite aranzman preko agencije Play ravel i onda mozete da budeti mirni da ce sve biti kako treba.
13.09.2016
Marko Petrovic
Frankfurt je definitivno jedan od najvecih vazdusnih luka u svetu tako da bi bilo pravo cudo da do Frankfurta ne postoji direktan let.
08.08.2016
Dusan Markovic
Frankufrt je jedan od najvecih vazdusnih luka u Evropi. Zbog toga postoji i direktan let iz Beograd u ovaj nemacki grad. Slobobno u tom smislu treba da posetite avio karte Play Travel i licno se posavetujete oko svega.