Vratite se na mobilnu verziju sajta
Avio karte Beograd – Frankfurt Avio karte Beograd – Frankfurt - ove agencije imaju u svojoj ponudi avio karte za veliki broj destinacija. Saznajte sve o ovoj atraktivnoj destinaciji i znamenitostima Frankfurta, kao i cene i akcije za kupovinu avio karte za Frankfurt. www.navidiku.rs Avio karte Beograd – Frankfurt

Avio karte Beograd – Frankfurt

Frankfurt na Majni, nekako te dve reči uvek idu zajedno, a možda niste znali da ovaj grad nosi nadimak „Menhetn“, iz razloga što je veliki poslovni centar. Po veličini, tek je peti u Nemačkoj, i spada u top 10 gradova na svetu kada se radi o kvalitetu života, dok je frankfurtska berza po veličini 10. na svetu. 
 

Znamenitosti Frankfurta

Ili, zašto ne bi trebalo propustiti obići Frankfurt na Majni? Za početak malo istorije, pa ćemo vam reći da je i Ana Frank rođena u ovom gradu, 1929. god. ali je njena porodica prebegla u Amsterdam pod najezdom nacista, kada je ona imala 4 godine. 
Znamo da je Ana Frank vodila dnevnik, a ako vi volite pisanu reč, treba da znate da je Međunarodni sajam knjiga u Frankfurtu najveći na svetu. Tu je prisutno oko 7000 izlagača, dok hiljade ljudi iz celog sveta svake godine hrli u ovaj grad na Majni da bi videli šta je novo na štandovima. 
Palmengarten je najveći botanički vrt u Nemačkoj i osnovan je 1871. godine. U njemu ćete pronaći bogatu zbirku flore i faune.
Možda niste znali da se izgled ovog grada dosta izmenio nakon Drugog svetskog rata, pa tipični stari centar grada nema mnogo sličnosti sa sadašnjim. Kuća verthajm na Fartoru, stari je primer gradnje, dok se još takvih građevina nalazi oko Romerberga, što je i najpoznatiji trg Nemačke. 
U starom gradu pronaći ćete frankfurtsku carsku katedralu, kao i Pavlovu crkvu. Centar današnjeg Frankfurta poznat je kao Novi grad, i karakteriše ga klasicistički stil izgradnje. Primer za to je Kuća literature, odnosno bivša zgrada bibilioteke. 
 
 
Osim što Frankfurt zovu Menhetnom, on je poznat i kao „grad solitera“, pa su najviši tornjevi 70-ih godina prošlog veka bili hotel Placa, DG-Banka i Srebrni toranj. Bili su visoki 150 metara. 1988. godine izgrađen je Sajamski toranj, sa visinom od 257 metara, što je bila i najviša zgrada Evrope. 
Obavezno obiđite Katedralu svetog Vartolomeja, čiji stil potiče iz 1950. godine kada je obnovljena. U muzeju ove katedrale nalaze se eksponati iz trezora, kao i spektakularna otkrića iz groba jedne devojke s kraja 7. veka. 
Crkva svetog Pavla je nacionalni istorijski spomenik sa velikim političkim simbolizmom, dok je Romer građevina iz srednjeg veka, i predstavlja jednu od najznačajnijih znamenitosti grada na Majni.
Alte Oper je sagrađena 1880. godine, i bila je jedna od glavnih operskih kuća u Nemačkoj, dok se danas sastoji od Velike sale, Mocart sale, koje primaju 2500, odnosno 700 mesta za publiku, i još nekoliko manjih sala za konvencije. 
U Frankfurtu se rodio i Gete, pa možete obići Geteovu kuću, u Starom delu grada, kao i Gete muzej. Naići ćete i na nepromenjenu zgradu još iz vremena kada je nastala, a to je 15. vek, u pitanju je Eschenheimer Turm. Građevina iz 12. veka, Saalhof, najstariji je očuvan objekat u Frankfurtu.

Koliko traje let između Beograda i Frankfurta?

Ako uzmete direktan let, vi ćete biti u gradu na Majni za samo dva sata. Mnogo duže ćete putavati ako odabere letove koji uključuju presedanja, pa put može trajati čak i 21 čas. 

Koliko su udaljeni Beograd i Frankfurt?

Između dva grada prostorna distanca je 1067 kilometara. 
Kolika je vremenska razlika između Beograda i Frankfurta?
Grad na ušću Save u Dunav, i grad na Majni, nalaze se u istoj vremenskoj zoni.

Aerodrom u Frankfurtu

Ova vazdušna luka je udaljena svega 12 km u odnosu centar grada. Frankfurtski aerodrom je 10. najveći na svetu, i kroz njega godišnje prođe oko 56 miliona putnika iz svih krajeva sveta. 
Od aerodroma do centra grada možete stići vozovima i to za samo 14 minuta. Polasci su na svakih 20 minuta. 

Cena avio karte Beograd – Frankfurt:

Koliko ćete platiti, zavisi da li birate povratnu kartu ili onu u jednom smeru. Na cenu će uticati i kompanija kojom letite, kao i mesec u godini u kome je termin putovanja. Takođe, bitnu stavku igra i da li imate direktan let ili presedate. 
U tom smislu, cene se kreću od 100 evra do 266 evra, za karte u jednom smeru. Kada je u pitanju povratna karta, cena je od 190 evra do 351 evro. 
*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije za prodaju avio karata koje su oglašene ispod našeg teksta. 
 
 
 
 
 

Autor:
Ako Vam se svideo tekst podržite nas:
Vaši utisci, mišljenja i pitanja na temu Avio karte Beograd – Frankfurt
Napišite komentar:
Marina Zivkovic

Petak, 01.09.2017. 08:38

Definitivno je Frankfurt odlican destinacija ali je veoma bitno da znate da bi takva jedna destinacija trebala pre svega da se ralativno dobro plati. Mada, u globalu je problem u tome sto je mnogo veci izazov taj da je potrebno da kartu rezervisete na vreme.

Milen Jovanovic

Sreda, 17.05.2017. 11:02

U svakom slucaju je ovo grad u koji mozete pre ili kasnije da imate puno poverenje.

Jovana Milinkovic

Sreda, 03.05.2017. 02:36

Koliko samo mogu da vidim, za Frankfurt kao grad zaista treba da imate dosta novca.

Filip Milutinovic

Sreda, 19.04.2017. 02:36

Po pravilu, sto se ovog grada tice, kvalitet je nesto sto vam u smislu putovanja sigurno nece izostati.

Lea Stankovic

Četvrtak, 06.04.2017. 07:07

Po pravilu, sto se Frankfurta tice, sigurno je kvalitet nesto sto ce vam biti pre ili kasnije u svakom slucaju zagarantovano.

Mihajlo Nastasovic

Ponedeljak, 03.04.2017. 02:29

Naravno da je sto se ovog grada tice, kvaltiet leta i vise nego dobar i bitan.

Simona Vucinic

Ponedeljak, 20.03.2017. 10:06

Po meni je sto se ove destinacije tice, kvalitet sigurno nesto u sta necete morati da sumnjate.

Todor Markovic

Utorak, 28.02.2017. 11:58

Sto se mene licno tice, Frankfurt je odlicno resenje. Sve drugo je daleko manje vazno.

Marta Dencevic

Petak, 10.02.2017. 08:40

Ako mene licno pitate, veoma je vazno da se na vreme odlucite za kvalitet. Sve drugo je samim tim daleko manje vazno.

Janko Zivanovic

Utorak, 31.01.2017. 06:59

Ako nista, bar letova za Frankfurt u danasnje vreme ima koliko vam srce zeli.

Ljubinka Sreckovic

Ponedeljak, 16.01.2017. 09:20

Licno mislim da je najvaznije da se oko ovoga posavetujete sa bas nekom postenom agencijom koja ce da vas najbolje uputi oko popusta.

Petar Jankovic

Ponedeljak, 26.12.2016. 12:23

Frankfurt je ubedljivo najveca luka u svetu. Ako nista, bas iz tog razloga vredi da je vidite.

Nikolina Pantelic

Ponedeljak, 26.12.2016. 12:22

Frankfurt je ipak odlicna destinacija. Ako se odlucite bas za nju, sigurno se necete pokajati.

Ivan Stojanovic

Četvrtak, 08.12.2016. 10:06

Nikada do sada nisam leteo za Frankfurt a i mislim da niakda necu, posto za to koliko mi se cini zaista nema potrebe.

Jana Stankovic

Utorak, 22.11.2016. 01:09

Po pitanju mogucnosti leta za Frankfurt, bar to vise nije toliki problem. Bez problema mozete da letite nekom low cost komapnijom i da bukirate kartu u agenciji Avioteam.

Biljana Brankovic

Četvrtak, 03.11.2016. 10:50

Ukoliko odlucite da posetite Frankfurt, onda je svako potrebno da uplatite aranzman preko agencije Play ravel i onda mozete da budeti mirni da ce sve biti kako treba.

Marko Petrovic

Utorak, 13.09.2016. 07:37

Frankfurt je definitivno jedan od najvecih vazdusnih luka u svetu tako da bi bilo pravo cudo da do Frankfurta ne postoji direktan let.

Dusan Markovic

Ponedeljak, 08.08.2016. 12:58

Frankufrt je jedan od najvecih vazdusnih luka u Evropi. Zbog toga postoji i direktan let iz Beograd u ovaj nemacki grad. Slobobno u tom smislu treba da posetite avio karte Play Travel i licno se posavetujete oko svega.