Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Avio karte Beograd – Rim
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Avio karte Beograd – Rim

„Omnes viae Romam ducunt“, ili „Svi putevi vode u Rim“. Svi smo barem jednom u životu čuli za ovu izreku, pa neka bude lep uvod u priču o Večnom gradu i vašem putovanju u isti.

 

Znamenitosti Rima

Glavni grad Italije čini sedam brda: Aventino, Kampidoljio, Ćelio, Eskuilino, Palatino, Kuirinale, Viminale. Kroz njega protiče reka Tibar.

Slobodno se može reći da ceo Rim predstavlja jednu predivnu znamenitost. To je iz razloga, što gde god da krenete, nailazite na istoriju ili umetnost. Ipak, izdvojićemo najvažniji i svima poznat amfiteatar Koloseum, koji je izgrađen oko 70. godine. Predstavlja najveći amfiteatar koji je ikada izgrađen u nekom carstvu.

Forum romanum ili Rimski forum, sadrži mnoštvo porušenih hramova, rimske katakombe (to su mesta gde su se skrivali Hrišćani jer im je vera bila zabranjena), Panteon predstavlja hram svih bogova, Circus Maximus ili Veliki krug, takođe su mesta za nezaobilaznu posetu.

Ne zaboravite najveću građevinu u Rimu gde su se odigravale gladijatorske borbe, dok su obavezna mesta Appia Antica (stari put izvan Rima), kao i Fontana di Trevi. 

Ukoliko želite prijatan izlet, najbolje mesto je Cirkus Maksimus, a za umetničke duše tu je Piazza Navona, što je zapravo trg na kome se nalazi Fontana dei quattro fiumi, i za nju se vezuje priča da predstavlja četiri najvažnije reke na svetu, a to su evropski Dunav, azijski Gang, afrički Nil, kao i američki Rio della Plata. 

Ako volite dela čuvenog Mikelanđela Karavađa, obiđite crkvu San Luigi dei Francesi ili u prevodu, Sveti Luj Francuski.

Vatikan je nazaobilazan, za šta bi trebalo da izdvojite ceo dan, pošto uobičajeno vladaju velike gužve. Imaćete priliku da se divite najvećoj katoličkoj crkvi na svetu – San Pietro, oduševiće vas bazilika Svetog Petra, kao i Mikelanđelova Sikstinska kapela.

 

Koliko traje let od Beograda do Rima?

Veoma brzo ćete sleteti u Večni grad, i biće dovoljno svega sat i trideset pet minuta. 

Koliko su udaljeni Beograd i Rim?

Između dve prestonice je razdaljina od 1284 km, a ako se leti avionom, u pitanju je 718 kilometara. Ukoliko se dvoumite na koji način da stignete u prestonicu Italije, uvek je odgovor da je avio prevoz najudobniji i najbrži.

Koliko iznosi vremenska razlika između Beograda i Rima?

Pošto sletite na aerodrom, uvidećete da je u Rimu isto vreme kao i u Beogradu, što znači da se dva grada nalaze u istoj vremenskoj zoni.

Aerodrom u Rimu

Postoje dva naziva za isti aerodrom, a to su Fiumicino, ili Aerodrom Lenonardo Da Vinči. U odnosu na broj putnika, kao i promet, isti predstavlja šesti aerodrom u Evropi, a u svetu se nalazi na 25. mestu.

Kolika je cena avio karte od Beograda do Rima?

Verovatno ne postoji niko ko ne bi želeo da poseti Večni grad, pa nas u tom smislu, sve zanima cena avio karte. Na istu uvek utiče da li letite u jednom pravcu, ili znate kada ćete se vratiti u Beograd, pa ćete kupiti povoljniju, povratnu kartu. Koliko ćete novca izdvojiti za kartu zavisi i od datuma putovanja, pa se cene kreću u rasponu od 99 do 123 evra za povratne karte.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije za prodaju avio karata koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

01.09.2017
Mihajlo Nastasovic
Definitivno je veoma lako doci do ove destinacije i ukoliko se vec odlucite da je posetite onda ce to biti veoma lako putem avionske linije. Jedino bi pojednim ljudima mogla da bude problem cena avionske karte koja i nije bas povoljna.
17.05.2017
Simona Vucinic
Mogu samo da kazem da je po mnogo cemu Rim lep grad ali nije bas previse jeftin za turizam.
03.05.2017
Todor Markovic
Naravno da je Rim ''veciti grad'' ali je problem u tome sto je veoma skup za turizam.
20.04.2017
Marta Dencevic
Koliko mi se samo cini, sto se Rima tice, pre ili kasnije sigurno da treba da se odlucite za kvalitet. Druge stvari i nisu bas toliko vazne.
06.04.2017
Janko Zivanovic
Po pravilu, sto se ovog grada tice, sigurno je kvalitet nesto u sta u svakom slucaju ne treba da sumnjate, kako pre tako ni kasnije.
04.04.2017
Ljubinka Sreckovic
Nije tacno. Rim je i dalje i vise nego atraktivna lokacija i destinacija za putovanje. Sad, sto je za tu destinaciju potrebno imati dovoljno novca, to je vec neki drugi problem.
20.03.2017
Petar Jankovic
Sto se mene licno tice i samog Rima, pa i nemam bas neku posebnu zelju da u ovaj grad otputujem.
28.02.2017
Nikolina Pantelic
Po mom licnom misljenju, sto se Rima tice, naravno da je kvalitet veoma bitan. Sve ostalo slobodno da moze da bude u drugom planu.
10.02.2017
Ivan Stojanovic
Pre bi se moglo reci da je Rim ''veciti grad'' i vecita tursiticka destinacija.
31.01.2017
Jana Stankovic
Koliko mi se samo cini, Sot se Rima tice, ako posetite Rim imacete priliku da posetite ''veciti grad''.
16.01.2017
Marko Petrovic
Rim je veciti grad i rekao bih vecita turisticka destinacija. Ako se bas za njega odlucite, sigurno se necete pokajati.
26.12.2016
Biljana Brankovic
Sto se tice Rima, to je veciti grad i sigurno vecita turisticka atrakcija. Ko do sada nije video ili leteo za Rim taj bas i ne zna sta je propustio.
08.12.2016
Dusan Markovic
Sto se tice Rima, samo treba da potrazite neko strucno i provereno mesto u koje zaista mozete da imate puno poverenje.