Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Zlatotisak
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Zlatotisak

Zlatotisak smo viđali mnogo puta i verovatno smo uvek ostali fascinirani koliko lepo i dostojanstveno izgleda. Ako ste upravo završili svoj magistarski rad ili doktorsku disertaciju, onda svakako želite da tema bude ispisana zlatotiskom.

 

Šta je zlatotisak?

Hajde da se malo bliže upoznamo sa ovom tehnikom koju koriste knjigovesci. Dakle, zlatotisak je zapravo, poseban proces štampe, pri kojem se, za razliku od sito štampe, dobija visoki sjaj boje na određenom materijalu. 

Sve to omogućava postizanje efekta trodimenzionalne štampe. Kad je reč o bojama, kao što samo ime kaže, zlatotisak se koristi za zlatnu i srebrnu.

U svakodnevnom životu, zlatotisak ćemo videti na vizit kartama, omotima knjiga, etiketama, diplomama i slično.

Šta je blindruk (suvi žig)?

Verovatno ste dosta puta čuli za ove pojmove, ali vam nije jasno šta su oni u stvari, niti kada se koriste. 

Naime, blindruk ili suvi žig je tehnika oplemenjivanja poslovne galanterije, a najviše rokovnika, i to utiskivanje reljefnog detalja bez boje.

Na primer, firme često žele da na rokovnik bude utisnut njihov logotip ili naziv preduzeća. Osim rokovnika, suvi žig ćete pronaći i na agendama, ataše mapama kao i na drugim proizvodima. 

Ovaj postupak se obavlja zahvaljujući automatskoj mašini, koja radi najkvalitetniji blindruk i folija otisak. Mašina pruža kontrolisan pritisak i vreme otiskivanja, što je zadato elektronski. Sve to je veoma važno za krajnji efekat koji će biti postignut.

Zlatotisak – iskustva

Ako se bavite privatnim biznisom, sjajan utisak na svoje poslovne partnere i klijente ćete ostaviti ako im poklonite vizit kartu na kojoj je ime vaše firme, ili njen logotip, urađen u tehnici zlatotiska. 

 

Na taj način šaljete poruku, da kada je reč o vašem poslovanju, vodite računa i o najsitnijim detaljima. 

Sa druge strane, ako ste napisali određenu knjigu iz neke naučne oblasti, jedino što će je prezentovati na pravi način, barem što se tiče vizuelnog utiska, jeste tehnika zlatotiska. 

Ovu uslugu možete dobiti u knjigovezačkim radnjama, koje se mogu pohvaliti čak i višedecenijskim postojanjem i radom. Iza sebe nemaju nezadovoljne klijente, već samo ljude koji šire dalje pozitivne preporuke, i po potrebi, vraćaju se ponovo.

Svoj kredibilitet knjigovezačke radnje su stekle jer se rokovi izuzetno poštuju, pri radu se koriste savremene mašine, što sve uz kombinaciju sa dugogodišnjim iskustvom predstavlja garanciju visokokvalitetne usluge.

Ukoliko imate nekih dilema oko toga kako bi vaša vizit karta, knjiga, diplomski ili magistarski rad, doktorska disertacija ili knjiga trebalo da izgleda, stručno i ljubazno osoblje knjigovezačkih radionica rado će vam izaći u susret sa svojim savetima. 

Svima je u interesu da krajnji proizvod bude maksimalno kvalitetan i vizuelno perfektan, što se sve može postići zahvaljujući tehnici zlatotiska.

Zlatotisak – cena:

Kada se radi zlatotisak, obično se odradi i koričenje materijala. Za tu uslugu, potrebno je izdvojiti od 700 do 1000 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate knjigovezačke radnje koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

05.09.2017
Filip Milutinovic

Pravo da vam kazem do sada nisam ni cuo za ovu tehnihu. Medjutim, ako se suditi po nazivu zvuci da je ovo jedna drevna tehnika koja zahteva zaista dosta strpljenja i veliko znanje. Sigurno da ko to radi sada, to debelo i naplacuje.

07.08.2017
Mihajlo Nastasovic

Zlatotisk je nesto sto definitivno mora da valja. Cene koje za njega mozete da odredite su naravno i vise nego razlicite i moraju posebno da se dobro i debelo plate. Mada, sve veci broj stamparija je poceo da daje relativno velike popuste na kolicinu.

09.05.2017
Ivana Petrovic

U svakom slucaju je on oduvek bio bio veoma skup. Nista tu vise ne moze da se uradi.

04.05.2017
Todor Markovic

U svakom slucaju je zlatotisak odlican tehnika bez koje se u svakom slucaju ne moze. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

25.04.2017
Marina Zivkovic

Kako god da okrenete, ovaj zlatotisk treba da se posebno plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

20.04.2017
Stojance Ristovski

Koliko mi se samo cini, svaki zlatotisk je pre ili kasnije zlata vredan. Sve drugo je samo pitanje vremena i nista vise od toga.

12.04.2017
Jovana Milinkovic

Kako god da okrenete, zlatotisk je nesot sto treba i mora da se lepo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

06.04.2017
Milen Jovanovic

U svakom slucaju on treba i mora da se debelo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

28.03.2017
Lea Stankovic

Sto se ovog kabla tice, sigurno je kvalitet nesto sto ce pre ili kasnije da dodje do izrazaja.

21.03.2017
Filip Milutinovic

Po meni je zlatotisk veoma nezgodna tehnika. Sve drugo je po meni cisot gubljenje vremena.

13.03.2017
Simona Vucinic

Kako god da okrenete, on treba da se posebno plati. Sve drugo je cisot gubljenje vremena.

21.02.2017
Mihajlo Nastasovic

Koliko mi se samo cini, ovo je odlicna vrsta zlatotiska. Ukoliko se vec za njega odlcuite, sigurno je samo to da se nikako necete pokajati.

13.02.2017
Marta Dencevic

U svakom pogledu je ovo nesto sot mora posebno da se plati. Sve drugo je daleko manje vazno.

03.02.2017
Todor Markovic

Po pitanju zlatotiska, veoma je vazno da se odlucite za pravi kvalitet.

24.01.2017
Ljubinka Sreckovic

Licno mislim da samo sto se njega tice, treba da se bas onako odlucite za jedan ozbiljan kvalitet.

17.01.2017
Janko Zivanovic

Ako mene pitat, ovo je ipak tehinka koju jednostavno ne moze svako kvalitetno da uradi.

06.01.2017
Nikolina Pantelic

Ukoliko mene pitate, mogu samo da vam kazem da je ovo veoma lepa tehnika tako da se u svakom slucaju isplati da se uradi.

27.12.2016
Petar Jankovic

Moje licno misljenje je da je zlatotisk jedan ipak bas onako posebna tehnika. Ako se odlucite za nju, onda se sigurno necete pokajati.

16.12.2016
Jana Stankovic

Ako mene pitate, samo treba da spremite dovoljno novca i vise nista nemate da se brinete.

09.12.2016
Ivan Stojanovic

Ako mene pitate, po pitanju zlatotiska, samo treba da svoje poverenje ukazete nekom proverenom mestu i u tom slucaju se sigurno necete pokajati.

30.11.2016
Marko Petrovic

Po pitanju zlatotiska, ubedljivo je najbolje resenje da posetite neku proverenu stampariju u Beogradu. Evo, na ovom mestu mozete da pronadjete i dosta preporuka.

15.11.2016
Biljana Brankovic

ovo je ubedljivo najbolaj tehnika akda govorimo o nekom pozitivnom utisku. zaot treba da posetite stampraiju Jovsic I da se iskljucivo tamo opredelite za kvalitet.

24.10.2016
Dusan Markovic

Ovo mi najvise zvuci na neki stari zanat koji je kao I vecina drugih na pragu izmiranja. Ali svaka cast onim ljudima koji nastavljaju da se bore I opstaju I dalje u uslovima kada je trziste preplavljeno kineskom robom.