Dodaj firmu

Štampanje knjiga Jovšić Printing Centar

Stamparija Jovsic Printing Centar pretstavlja jednu od najmodernijih stamparija ne samo u Beogradu, vec i u regionu. Od samog pocetka naseg poslovanja imali smo jasne ciljeve i planove, a klijent uvek na pravom mestu. Radite sa najboljima - stamparija JPC .
Pročitaj više

Patrijarha Dimitrija 53
Rakovica, Beograd

Štampanje knjiga Copy centar Akademija

Copy Centar Akademija je jedini digitalni centar za štampu lociran u samom centru grada koji radi do 21h. Po najpovoljnijim cenama, nudimo Vam sve vrste štampe i izradu reklamnog materijala na jednom mestu. Takođe, vršimo najbržu isporuku na teritoriji cele Srbije.
Pročitaj više

Kraljice Natalije 43
Stari grad, Beograd

Verzal štamparija stampanje knjiga

Verzal štamparija Beograd je porodično preduzeće sa 30+ godina iskustva u grafičkoj industriji, specijalizovano za pripremu, dizajn, štampu i doradu papirne galanterije.
Pročitaj više

Ive Lole Ribara 7
Čukarica, Beograd

DMD Stamparija stampanje knjiga

Štamparija u Beogradu koja se bavi izradom i štampom knjiga, publikacija, kao i štampom reklamnog materijala, brošura, kataloga, vizit karti.
Pročitaj više

Miljakovacka 30
Rakovica, Beograd

Digital Solution štamparija

Digital Solution štamparija nalazi se na Novom Beogradu. Posvećena je kako pravnim tako i fizičkim licima kroz digitalnu i ofset štampu
Pročitaj više

Narodnih Heroja 63, lok 11
Novi Beograd, Beograd

Štampanje knjiga Štampačija štamparija

Štamparija “Štampačija” nalazi se na Paliluli. Nudi usluge dizajna i pripreme za štampu kao i štampu velikog broja proizvoda putem digitalne i ofset štampe.
Pročitaj više

Uralska 9
Palilula, Beograd

Štampanje knjiga Milošević Print

Sve vrste usluga štampe, od pripreme, odabira materijala, grafičkog dizajna do krajnjeg proizvoda - profesionalno i u dogovorenim rokovima, uz garanciju kvaliteta
Pročitaj više

Jovanke Radaković 70, Mirijevo
Zvezdara, Beograd

Štampanje knjiga Mrak Štampa

Mrak štampa štamparija nalazi se na Bežanijskoj kosi. Bavi se uslugom grafičkog dizajna, štampanjem reklamnog materijala i grafičkim uslugama.
Pročitaj više

Alekse Dundića 10, Bežanijska kosa
Novi Beograd, Beograd

Prometej Graf štamparija

Osnovna delatnost štamparije Prometej Graf je ofset štampa knjiga i kompletnog propagandnog materijala na jednom mestu. Nakon 25 godina iskustva, naš rad karakteriše vrhunski kvalitet štampe, kratki rokovi isporuke, kao i prihvatljiva cena usluga.
Pročitaj više

Prve Pruge 43e
Zemun, Beograd

Stampanje knjiga Skener studio Lazić

Tuzlanska 29
Rakovica, Beograd

Stampanje knjiga Beograd Stampa

Štamparija „Beograd Štampa“ nalazi se na adresi Makedonska 1A, lokal 13, u Beogradu na teritoriji opštine Zemun. Na jednom mestu pripremili smo Vam široku paletu usluga grafičkog dizajna, odnosno pretvaranja Vaših zamisli po pitanju štampe u originalna rešenja na najrazličitijim materijalima.
Pročitaj više

Makedonska 1A, lokal 13
Zemun, Beograd

Štampanje knjiga Simbol štamparija

Štamparija Simbol se nalazi na adresi 27-og Marta 27, Beograd. Veliki izbor vizit karti.
Pročitaj više

27-og Marta 27
Palilula, Beograd

Grafomed štamparija

Štamparija Grafomed počela je sa radom 1991. godine, a danas poseduje najsavremeniju opremu za flekso, ofset, tampon, sito štampu, kao i druge štamparske usluge
Pročitaj više

Stanjevo bb, Aleksandrovac
Beograd

Nataša Reiki Master

Reiki Master terapeut Nataša Cvetković Lazić radi Usuji reiki tretmane i Anđeoski reiki za odrasle i decu. Tretmani se mogu primenjivati direktno na klijentu ili se praktikuje rad na daljinu. Pored reiki tretmana pruža i coaching sesije.
Pročitaj više

Risanska 4
Vračar, Beograd

Stampanje knjiga je odrzalo civilizaciju. Ljudi su kroz istoriju, uvek imali potrebu da beleže svoje misli, znanja i iskustva i da ih prenose drugim ljudima. Srednjovekovne knjige većinom su bile Biblije, a kasnije su se pojavile knjige iz prava, medicine, prirodnih nauka... 

Nije na odmet ponoviti činjenicu koju smo svi nekada učili u školi, a to je da je u petnaestom veku, knjige prvi štampao Johan Gutenberg. 

Danas, knjige se obično štampaju na formatu B5 ili A5 formatu. Hartija koja se koristi je ofsetna, rade se u broširanom povezu, odnosno, lepljene su sa strane. Naravno, knjige se mogu raditi i u drugim dimenzijama i na drugačijim vrstama hartije.

Štampa knjiga

Što se tiraža tiče, potrebno je da znamo da se mali tiraži rade na digitalnoj štampi, a veliki u ofset tehnici. Mali tiraži u ofset štampi bi bili ekonomski neisplativi. Za unutrašnje strane, obično se koristi ofsetni papir debljine 80 gr/m2. Naravno, korice uvek moraju biti deblje, pa će se za njih iskoristiti kunstdruk debljine 350 gr. 

Što se poveza tiče, on može biti meki, ili binder; zatim tvrdi povez; spirala; heftanje ukoliko je mali broj strana.

Važno je i pitanje u koliko boja se štampa unutrašnjost knjige? Najčešće, unutrašnje strane su crno-bele, međutim, ako postoje kolorne strane, u pripremi se tačno mora videti gde „padaju“ strane u boji.

Korice knjige uvek ostavljaju najjači utisak, barem na prvi pogled. Nekada je to i presudno da li ćemo određenu knjigu kupiti ili ne. Na vama je da odlučite, da li želite varijantu u jednoj boji, ili će to biti pun kolor, što je svakako atraktivnije i efektnije.

Izrada knjiga – iskustva

Svakako, uvek postoje manje poznate stvari koje puno znače, pa tako i kod izrade, odnosno, štampanja knjiga. To mogu biti: povez knjige po kraćoj strani; radi luskuznog izgleda vaših korica, možete poželeti UV lak, blindruk, pantone boju ili zlatotisak. Sve ovo će ostaviti izuzetno prijatan utisak na buduće čitaoce vaše knjige.

Papir od koga su izrađene unutrašnje stranice, ne mora biti ofset papir od 80 gr, već može biti neki specijalan papir, čime se isto dobija na prestižu. 

Takođe, možda je vaša želja da se knjiga šije. Štamparije su u mogućnosti da vam izađu u susret po pitanju svih vaših zahteva, kako bi prvi pogled na vašu knjigu budio radoznalost kod čitalaca i njihovu želju da vašu knjigu imaju na policama svoje kućne biblioteke.

Štampanje knjiga – cena

Cene štampanja knjiga digitalnom tehnikom, kreću se od 130 dinara po komadu za tiraž od 100 komada knjiga koje imaju po 100 strana, preko 110 dinara po komadu za 500 primeraka knjiga. Reč je o B5 formatu, knjige sa mekim povezom.

Za knjigu od 500 strana, na primer, i tiraž od 500 komada, potrebno je izdvojiti 420 dinara po komadu.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate štamparije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane