Dodaj firmu

Spiralno koričenje Štamparija Simbol

Štamparija Simbol se nalazi na adresi 27-og Marta 27, Beograd. Veliki izbor vizit karti.
Pročitaj više

27-og Marta 27
Palilula, Beograd

Verzal štamparija spiralno koričenje

Verzal štamparija Beograd je porodično preduzeće sa 30+ godina iskustva u grafičkoj industriji, specijalizovano za pripremu, dizajn, štampu i doradu papirne galanterije.
Pročitaj više

Ive Lole Ribara 7
Čukarica, Beograd

Digital Solution štamparija

Digital Solution štamparija nalazi se na Novom Beogradu. Posvećena je kako pravnim tako i fizičkim licima kroz digitalnu i ofset štampu
Pročitaj više

Narodnih Heroja 63, lok 11
Novi Beograd, Beograd

Spiralno koričenje Milošević Print

Sve vrste usluga štampe, od pripreme, odabira materijala, grafičkog dizajna do krajnjeg proizvoda - profesionalno i u dogovorenim rokovima, uz garanciju kvaliteta
Pročitaj više

Jovanke Radaković 70, Mirijevo
Zvezdara, Beograd

Spiralno koričenje Print Stop

Ukoliko Vam je potrebno fotokopiranje, štampa velikih formata ili izrada reklamnog materijala, fotokopirnica Print Stop nudi profesionalnu i efikasnu uslugu. Upotrebom savremene opreme i kvalitetnog papira možemo da garantujemo kopije bolje od originala
Pročitaj više

Vojvode Stepe 71, lok 2
Voždovac, Beograd

Spiralno koričenje Štampačija štamparija

Štamparija “Štampačija” nalazi se na Paliluli. Nudi usluge dizajna i pripreme za štampu kao i štampu velikog broja proizvoda putem digitalne i ofset štampe.
Pročitaj više

Uralska 9
Palilula, Beograd

Spiralno koričenje Kopirnica ARENA

Fotokopirnica Arena nudi usluge fotokopiranja, skeniranja, štampe i koričenja po najpristupačnijim cenama u gradu. Po Vašoj želji izrađujemo flajere i vizit karte u formatu i količini koja Vam je potrebna. Fotokopirnica Arena - brzo, kvalitetno i pristupačno.
Pročitaj više

Bulevar Arsenija Čarnojevića 68
Novi Beograd, Beograd

Fotokopirnica Tifo

Fotokopirnica Tifo u najkraćem mogućem roku Vam izlazi u susret po pitanju brojnih usluga u oblasti fotokopiranja i štampanja. Takođe, nudimo pomoć oko popunjavanja formulara na engleskom jeziku (Kanada, USA, Šengen), kao i prevođenje dokumenata.
Pročitaj više

Kneza Milosa 67
Savski venac, Beograd

Spiralno koričenje MP Print digital štampa

MP Print digital štampa - Centar se nalazi na adresi Požeška 118a i Šćerbinova 6 Banovo Brdo
Pročitaj više

Pozeska 118a, Šćerbinova 6
Čukarica, Beograd

Spiralno koričenje Copy centar Index

Fotokopirnica Copy centar Index nalazi se na Novom Beogradu i nudi Vam širok asortiman usluga u oblasti fotokopiranja, štampe i dizajna. U našem radu koristimo savremene mašine što nam omogućava da na sve Vaše zahteve odgovorimo u najkraćem mogućem roku
Pročitaj više

Tošin bunar 188a/2 (TC 11. April)
Novi Beograd, Beograd

Verovatno smo se svi mnogo puta susreli sa knjigama, katalozima, skriptama, dokumentima i drugim štampanim materijalom koji je ukoričen uz pomoć spirale. Spiralno koričenje, osim što vizuelno lepo izgleda, pruža mogućnost da se materijal veoma lako koristi.

Spiralno koričenje knjiga

Kod fotokopirnica koje se nalaze oglašene ispod našeg teksta možete pronaći uslugu spiralnog koričenja knjiga. Spomenimo najpre da postoji takozvano plastično spiralno koričenje koje se obavlja uz pomoć automatske mašine. Ova mašina svakoga puta pravi ravnomerne rupe za provlačenje plastične spirale.

Kada se knjige ukoričavaju na ovaj način, nije od velike važnosti koliko stranica postoji, jer ne čini bitnu razliku u ceni.

Spiralno koričenje skripti

Skripte spadaju u štampani materijal koji se najčešće koriči uz pomoć spirale. Pored skripti, veoma često se povezuju na ovaj način i razni priručnici, seminarski radovi ili udžbenici koji se fotokopiraju.

Spiralno koričenje dokumentacije

Razna dokumentacija, može da se pojavi i van klasičnog A4 formata i da bude u formatu A3, na primer. Zahvaljujući tome što moderno opremljene fotokopirnice poseduju vrhunsku opremu poslednje generacije, A3 format se ukoričava bez ikakvog dopunskog napora.

Napomenućemo da su koričenje i štampanje dve različite usluge, koje se obično obavljaju istovremeno. U ponudi fotokopirnica se nalaze razne veličine spirala, za koričenje štampanog materijala koji ima od pet do pet stotina listova.

Spiralno koričenje iskustva

Ako planirate da ukoričite knjigu, skriptu, dokumentaciju, priručnik, udžbenik, katalog ili slično, svakako vas zanima i u kojoj boji nam dolaze spirale. Naime, najčešće se koriste crne ili bele.

Kada se određeni materijal fotokopira, na njegovu prednju stranu stavlja se providna PVC folija. Ako ipak želite da ova folija bude u boji, osoblje fotokopirnice vam može ponuditi i druge varijante – crvenu, zelenu, plavu, crnu ili žutu foliju. Na poleđini, obično se stavlja karton koji je u sličnoj ili sasvim istoj boji.

Iz svega što smo nabrojali, jasno se vidi da koričenje uz pomoć spirale treba da poverimo stručnom osoblju, koje će nam pružiti kvalitetnu uslugu, uz poštovanje kratkih rokova. Zahvaljujući spiralnom koričenju vaš štampani materijal će biti odlično organizovan, a korisno je znati informaciju, da ukoliko imate dosta toga za šta je potrebno koričenje pomoću spirale, cena znatno opada.

Najsavremenije digitalne mašine će dati otisak vrhunskog kvaliteta, postojane boje, tako da će vam štampanje i koričenje određenog materijala predstavljati pravo zadovoljstvo. Ukoliko su vam neophodni dodatni saveti, pitanja i slično, uvek se možete obratiti ljubaznom osoblju.

Koričenje metalnom spiralom je jedan od najzastupljenijih vidova povezivanja. Kada se radi o brzini izrade, ona zavisi od obima dokumenta. Primera radi, za materijal do 35 listova, radi se oko 80 koričenja za sat vremena.

Kao što vidimo iz celog teksta, format materijala nije problem, kao ni veličina spirale, a što se tiče estetitike, dostupno je više različitih boja PVC folije, uz koju se uklapa nijansa spirale, mada se obično bira bela ili crna boja.

Spiralno koričenje cena:

Kod koričenja plastičnom spiralom, cena zavisi od prečnika, kao i od broja listova, pa se kreće u rasponu od 100 din. sve do 200 dinara. Kod koričenja metalnom spiralom, trebalo bi platiti od 100 din. do 500 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate fotokopirnice koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane