Dodaj firmu

Katovanje folije - AS štamparija

Štamparija za štampu velikih formata u Beogradu. Baneri, folije, plakati, brendiranje izloga
Pročitaj više

Patrijarha Pavla 1, Radiofar
Surčin, Beograd

Katovanje folije Štamparija Simbol

Štamparija Simbol se nalazi na adresi 27-og Marta 27, Beograd. Veliki izbor vizit karti.
Pročitaj više

27-og Marta 27
Palilula, Beograd

Verzal štamparija katovanje folije

Verzal štamparija Beograd je porodično preduzeće sa 30+ godina iskustva u grafičkoj industriji, specijalizovano za pripremu, dizajn, štampu i doradu papirne galanterije.
Pročitaj više

Ive Lole Ribara 7
Čukarica, Beograd

Katovanje folije Fotokopirnica Servis Dragan

AKCIJSKE NAJNIŽE CENE! Kopija već od 0,90 PARA, kolor štampa već od 10 DIN! Štampanje, kopiranje, skeniranje, plotovanje, koričenje, dopuna kertridža, servis štampača i još mnogo toga - sve na jednom mestu
Pročitaj više

Prote Mateje 72
Vračar, Beograd

Katovanje folije Milošević Print

Sve vrste usluga štampe, od pripreme, odabira materijala, grafičkog dizajna do krajnjeg proizvoda - profesionalno i u dogovorenim rokovima, uz garanciju kvaliteta
Pročitaj više

Jovanke Radaković 70, Mirijevo
Zvezdara, Beograd

Katovanje folije Mrak Štampa

Mrak štampa štamparija nalazi se na Bežanijskoj kosi. Bavi se uslugom grafičkog dizajna, štampanjem reklamnog materijala i grafičkim uslugama.
Pročitaj više

Alekse Dundića 10, Bežanijska kosa
Novi Beograd, Beograd

Katovanje folije Dinex DOO štamparija

Dinex doo štamparija radi već skoro 30 godina i iza sebe imamo veliki broj zadovoljnih klijenata. Nudimo usluge digitalne i offset štampe, sečenja, koričenja, idejnih rešenja i grafički dizajn, kao i ostale doradne poslove.
Pročitaj više

Kneževačka 17-19
Rakovica, Beograd

Katovanje folije Master print štamparija

Štamparija Master Print jedna je od vodećih štamparija u Beogradu i dostupna Vam je za sve vrste uslužnog štampanja na svim mogućim materijalima. Pored standardnih usluga sa kojima ćemo Vas rado upoznati
Pročitaj više

Radovana Simića Cige 21
Voždovac, Beograd

Katovanje folije Slovo

Profesionalne usluge štampanja, industrijskog i arhitektonskog obeležavanja, izrade pečata i reklama, obeležaanje hotela i drugo.
Pročitaj više

Braće Jerković 117v
Voždovac, Beograd

Katovanje folije Štampačija štamparija

Štamparija “Štampačija” nalazi se na Paliluli. Nudi usluge dizajna i pripreme za štampu kao i štampu velikog broja proizvoda putem digitalne i ofset štampe.
Pročitaj više

Uralska 9
Palilula, Beograd

Katovanje folije Samitean

Osnovna delatnost naše firme je izrada i štampa svih vrsta nalepnica i stikera, kao i digitalna štampa velikih formata i bredniranje izloga i automobila.
Pročitaj više

Blagoja Parovića 15, Banovo Brdo
Čukarica, Beograd

Sta podrazumeva katovanje folije? Svi znamo da na engleskom jeziku „cut“ znači iseći ili napraviti rez. U tom smislu pominjemo katovanje folije, što bi značilo sečenje folije prema vektorskom crtežu. U toku daljeg teksta objasnićemo kakav postupak je u pitanju, kao i kada se najčešće koristi.

Kada se radi katovanje folije?

Ova tehnika je posebno preporučljiva za potrebe brendiranja vozila, štandova, izloga, za podnu grafiku ili reklamne panoe...

Međutim, postupak se može primeniti i za sasvim male tiraže. U praksi se često dešava da se sečenje (katovanje) folije, radi prema crtežu koji donosi klijent. Ponekad se radi o crtežima koji su izrađeni u više boja, i neophodno je da se takav crtež obradi za katovanje.

To se radi na taj način što se svaka boja katuje posebno.

Katovanje folije prednosti

Tehnika katovanja ima dosta prednosti. Ako ste, na primer, odlučili da svoj izlog izbrendirate na ovaj način, vi dobijate jednu reklamu koja će trajati u dužem nizu godina, pri čemu će uspešno odolevati vremenskim prilikama i neće izgubiti svoje boje, tj. izbledeti sa protokom vremena.

Za katovanje se najčešće koriste PVC kolorne folije, ali isto tako i folije koje su poluprovidne a imaju različite dezene. Zahvaljujući svemu tome, vi dobijate neprovidan izlog, ali koji neometano propušta dnevnu svetlost u unutrašnjost lokala.

Katovanjem PVC folije dobijate mnogobrojne mogućnosti za izradu reklama i natpisa za firme. Nekim drugim tehnikama štampe nije moguće ostvariti efekte koji se postižu na ovaj način, kao što su reflektujuće površine ili metalik boje.

Kada je o samim folijama reč, u ponudi firmi koje se bave ovom vrstom delatnosti, nalaze se folije različitih vrsta u širokom spektru boja. Na primer, reklame i logotipi, tj. grafike i slova, mogu se uraditi u više boja ili u samo jednoj, ako tako klijent želi.

Katovanje folije iskustva

Ovaj postupak se može raditi na više načina: vi sami možete da uradite dizajn i grafičku pripremu; druga varijanta je da je idejno rešenje osmislio klijent a grafički dizajneri će odraditi pripremu. Po sistemu „ključ u ruke“, poveravate sve stručnom timu – od kreiranja idejnog rešenja do grafičkog dizajna.

Katovana reklama se na kraju lepi na transfer foliju. Na ovaj način se olakšava pozicioniranje elemenata reklame kao i lepljenje.

Ostale usluge na koje možete računati su takozvano ricovanje, ili opsecanje nalepnica koje se štampaju na posebnim papirima koji su samolepljivi.

Potrebno je znati da katovanjem folije dobijate određeni tekst ili ime firme većih dimenzija, a uslugu možete da iskoristite i kada želite izradu grafika ili logoa, raznih znakova ili informativnih poruka.

U početku teksta smo napomenuli da se katovanje folije često koristi kod brendiranja automobila ili autografike. Svoju primenu katovanje nalazi kod višebojnih ili jednobojnih grafika, ali bi trebalo voditi računa da se ova tehnika ne koristi kod slika koje imaju dosta nijansi boja – tada je najbolje rešenje digitalna štampa.

Katovanje folije cena:

Sečenje folije na kateru se naplaćuje se od 400 din/m2 do 750 dinara po kvadratnom metru.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate fotokopirnice koje se nalaze oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane