Dodaj firmu

Koričenje Štamparija Simbol

Štamparija Simbol se nalazi na adresi 27-og Marta 27, Beograd. Veliki izbor vizit karti.
Pročitaj više

27-og Marta 27
Palilula, Beograd

Verzal štamparija koričenje

Verzal štamparija Beograd je porodično preduzeće sa 30+ godina iskustva u grafičkoj industriji, specijalizovano za pripremu, dizajn, štampu i doradu papirne galanterije.
Pročitaj više

Ive Lole Ribara 7
Čukarica, Beograd

Digital Solution štamparija

Digital Solution štamparija nalazi se na Novom Beogradu. Posvećena je kako pravnim tako i fizičkim licima kroz digitalnu i ofset štampu
Pročitaj više

Narodnih Heroja 63, lok 11
Novi Beograd, Beograd

Koričenje Fotokopirnica Servis Dragan

AKCIJSKE NAJNIŽE CENE! Kopija već od 0,90 PARA, kolor štampa već od 10 DIN! Štampanje, kopiranje, skeniranje, plotovanje, koričenje, dopuna kertridža, servis štampača i još mnogo toga - sve na jednom mestu
Pročitaj više

Prote Mateje 72
Vračar, Beograd

Koričenje Milošević Print

Sve vrste usluga štampe, od pripreme, odabira materijala, grafičkog dizajna do krajnjeg proizvoda - profesionalno i u dogovorenim rokovima, uz garanciju kvaliteta
Pročitaj više

Jovanke Radaković 70, Mirijevo
Zvezdara, Beograd

Koričenje Štampačija štamparija

Štamparija “Štampačija” nalazi se na Paliluli. Nudi usluge dizajna i pripreme za štampu kao i štampu velikog broja proizvoda putem digitalne i ofset štampe.
Pročitaj više

Uralska 9
Palilula, Beograd

Koričenje Kopirnica ARENA

Fotokopirnica Arena nudi usluge fotokopiranja, skeniranja, štampe i koričenja po najpristupačnijim cenama u gradu. Po Vašoj želji izrađujemo flajere i vizit karte u formatu i količini koja Vam je potrebna. Fotokopirnica Arena - brzo, kvalitetno i pristupačno.
Pročitaj više

Bulevar Arsenija Čarnojevića 68
Novi Beograd, Beograd

Koričenje MP Print digital štampa

MP Print digital štampa - Centar se nalazi na adresi Požeška 118a i Šćerbinova 6 Banovo Brdo
Pročitaj više

Pozeska 118a, Šćerbinova 6
Čukarica, Beograd

Fotokopirnica Copy Studio

Kumanovska 2
Vračar, Beograd

Koričenje Copy centar Index

Fotokopirnica Copy centar Index nalazi se na Novom Beogradu i nudi Vam širok asortiman usluga u oblasti fotokopiranja, štampe i dizajna. U našem radu koristimo savremene mašine što nam omogućava da na sve Vaše zahteve odgovorimo u najkraćem mogućem roku
Pročitaj više

Tošin bunar 188a/2 (TC 11. April)
Novi Beograd, Beograd

Fotokopirnica Milovanovic print

Osnovna delatnost fotokopirnice Milovanović Print je štampanje, fotokopiranje i koričenje Vaših najznačajnih radova i dokumenata. Takođe, za Vas izrađujemo flajere, letke, brošure, majice i drugi reklamni materijal koji će Vašu firmu učiniti prepoznatljivom.
Pročitaj više

Jaksiceva 17a
Zemun, Beograd

Sta je to koričenje? Zamislimo situaciju da imate veliki broj nekih papira koji ni na koji način nisu organizovani, a potrebni su vam za poslovanje. Da biste se snašli sa dokumentacijom, skriptama, fotokopiranim listovima knjiga i slično, potrebna je usluga koričenja.

Svi znamo da postoji nekoliko vrsta koričenja, a u daljem tekstu ćemo objasniti svaki postupak pojedinačno.

Koričenje knjiga

Recimo da imate knjigu koju ste upravo fotokopirali i želite nekome da je poklonite ili zadržite za sebe, da bi upotpunjavala vašu kućnu biblioteku. Gomila fotokopiranih listova vam zaista ne znači ništa, tako da je usluga koričenja neophodna.

Kod koričenja knjiga se obično koristi meki povez. To je vrlo ekonomičan način povezivanja, gde se tehnika izvodi tako što se lepak rastapa pomoću zagrevanja i nanosi se na riknu, a to je bočna ivica knjige. Za nju se posle toga lepi korica.

Koričenje diplomskih radova

Za koričenje diplomskih radova najčešće se koristi tehnika tvrdog poveza. Pored diplomskih radova, tehnikom instant tvrdog poveza koriče se i magistarski radovi i doktorske disertacije, projektne dokumentacije i razni važni ugovori.

U odnosu na klasični tvrdi povez, kod instant poveza se ne vrši prošivanje niti lepljenje, tako da na ovaj način svoj materijal možete dobiti kao urađen za svega par sati.

Tvrdo koričenje

U tekstu koji sledi još ćemo se pozabaviti tehnikom instant tvrdog poveza. Na primer, važno je da znate da format dokumenta koji se koriči mora biti A4 i to uspravne orijentacije. Još neke od karakteristika su da leva margina treba da bude za bar dva centimetra veća od desne.

Tehnikom instant tvrdog koričenja se može ukoričiti maksimalno trista listova koji su debljine 80 grama. Postoji rešenje i ako želite da se koriči papir koji je deblji, to jest, ima veću gramažu i to na taj način što se ukoriči proporcionalno manji broj listova u odnosu na debljinu papira.

Natpis može biti urađen tehnikom zlatotiska. Ova boja, kao što joj ime kaže je zlatna, ali vi možete da odaberete i natpis bele ili srebrne boje. Ostalih boja ima preko četrdeset u ponudi.

Kada je reč o koricama, one mogu biti teget ili bordo boje. Rikna ili šine koje se nalaze bočno, uvek su u boji u kojoj je i korica. Ukoliko imate zahtev za nekom drugom bojom, možete da računate i na zelene, crne ili sive varijante.

Meko koričenje

U prethodnom delu teksta smo dotakli na kratko meko koričenje ili meki povez. U ovom slučaju, format knjižnog bloka mora biti A5 ili veći, ali manji od 235 x 320 milimetara. Pomenuti blok može biti od premazanog ili nepremazanog papira, ali se preporučuje uvek ova druga mogućnost i to iz razloga što lepak tada bolje prodire.

Maksimalna debljina poveza u ovom slučaju mora da bude do četrdeset milimetara, a drugim jezikom rečeno, to je četiri stotine listova koji su debljine 80 grama.

Kada je reč o samim koricama, naravno da one moraju da budu nešto deblje, pa se preporučuje najmanje dupla gramatura u odnosu na unutrašnjost štampanog materijala. Korice bi trebalo da po svojoj visini odgovaraju visini knjižnog bloka.

Koričenje – cena:

Cena mekog koričenja je u proseku 330 dinara za prvi primerak, a za svaki naredni, znatno opada, tako da može biti oko 90 dinara. Ova cena ne uključuje doradu i izradu korica. Kada je reč o tvrdom povezu, cena zavisi od broja listova, i kreće se od 900 dinara za prvi primerak za 150 listova ili manje, do 950 dinara za prvi primerak koji ima od 151 do 300 listova. Cena opada kada postoji veći broj primeraka za koričenje.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate fotokopirnice koje su oglašene ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane