Dodaj firmu

Verzal štamparija vez na platnu

Verzal štamparija Beograd je porodično preduzeće sa 30+ godina iskustva u grafičkoj industriji, specijalizovano za pripremu, dizajn, štampu i doradu papirne galanterije.
Pročitaj više

Ive Lole Ribara 7
Čukarica, Beograd

Studio 2-M pamučni program

Studio 2-M iz Beograda, ima radionicu finih pamučnih muških i ženskih majica različitih veličina uz mogućnost kvalitetnog veza sa vašim imenom.
Pročitaj više

Deligradska 15.
Palilula, Beograd

Vez na platnu Patuljak Radionica za dekoracije proslava

Ukoliko Vam je potrebna dekoracija za proslave, rođendane, venčanja, pozovite nas. Mogućnost dostave za celu Srbiju, kao i dekoracija prostora na dogovorenoj adresi.
Pročitaj više


Savski venac, Beograd

Vez na platnu Krojacka radnja Taja

Pružamo usluge izrade mašinskog veza, opremanja enterijera za restorane, prepravke kože, šivenja HTZ opreme, izrade muške i ženske konfekcije
Pročitaj više

Janka Lisjaka 4, Kaluđerica
Zvezdara, Beograd

Vez na platnu je veoma popularan, a takođe se radi i na drugim materijalima. Ući u tajne vezenja je veoma zanimljivo, jer je to jedna posebna tehnika i veština, a u ovom tekstu pokušaćemo da vas zainteresujemo za vez i kako on može da bude vama koristan.

Mašinski vez na platnu

Vez na platnu možemo da vidimo i u smislu brendiranja, kada na primer, osoblje jednog ugostiteljskog objekta ima uniforme koje poseduju amblem sa prednje strane ili na leđima. Mašinski vez je vrlo zastupljen, zbog toga što mogu da se urade veće količine u kraćem vremenskom periodu, za razliku od veza koji se radi ručno.

Vezenje na platnu

Obično se kao osnova upotrebljava jednobojno platno, mada se koristi i platno koje je štampano. Bitno je da uzorak bude nežan, odnosno, da dozvoljava da motiv koji je izvezen dođe do izražaja. Vez se lepo uklapa sa aplikacijama.

Mnoge ljude verovatno zanima kako se prenosi motiv koji će se koristiti za vez na platnu. To se radi uz pomoć odgovarajućeg pribora, i to mogu da budu papiri i markeri koji služe da prenesu motiv. Kada se radi, koriste se igle i odgovarajući konci za vezenje.

Igle koje se koriste za ovaj posao imaju oštar kraj, dok je konac sastavljen od šest niti.

Vez na platnu iskustvo

Interesantno je da kada se veze, može da se koristi svih šest, ali i samo tri ili dve, pa čak i jedna nit. Pedeset centimetara je maksimalna dužina konca koji se koristi za vezenje, a to je zbog toga što bi se nit zamrsila ako bi bila predugačka ili bi se po njoj stvorili čvorići.

Ako bismo procenjivali šta je to lep izvezeni rad, onda bi to bio onaj koji je urađen bodovima koji su jednaki. Kada se radi, posebna pažnja se posvećuje tome da dužina veza uvek bude jednaka i da se konci ne zatežu.

Platno se može staviti u obruč za vez, ali i ne mora, tj. to nije obavezno. Vez se započinje sa naličja. Tada se ostavi malo viška konca, da bi se na kraju mogao zavezati čvorić. Na taj način se završava vezenje. Dok se veze, igla je uvek gore, tako da možemo da je vidimo.

Odakle ćemo početi da vezemo, zavisi od našeg izbora. Vez je vrlo zanimljiv, jer se pre svega koristi za ukrašavanje, i time mogu da se dekorišu zavese, odeća, salvete i još mnogo toga.

Vez na platnu cena

Da biste saznali tačnu cenu veza na platnu, najbolje je da pozovete odabranu firmu koja će taj posao uraditi za vas. Cena zavisi od motiva koji će da se veze, od njegovih dimenzija i mnogo toga još, pa je idealno da se raspitate za konkretan slučaj.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane