Vratite se na mobilnu verziju sajta
Plotovanje Plotovanje - ove stamparije rade indoor i outdoor plotovanje, saznajte kako se radi plotovanje, kao i cene i akcije za plotovanje www.navidiku.rs PlotovanjePLOTOVANjE Beograd, Stampa na ploteru cena PLOTOVANjE Pančevo, Stampa na ploteru cena PLOTOVANjE Novi Sad, Stampa na ploteru cena PLOTOVANjE Beograd, Stampa na ploteru cena PLOTOVANjE Pančevo, Stampa na ploteru cena PLOTOVANjE Novi Sad, Stampa na ploteru cena PLOTOVANjE Novi Beograd, Stampa na ploteru cena PLOTOVANjE Čukarica, Stampa na ploteru cena PLOTOVANjE Palilula, Stampa na ploteru cena PLOTOVANjE Rakovica, Stampa na ploteru cena PLOTOVANjE Stari grad, Stampa na ploteru cena PLOTOVANjE Voždovac, Stampa na ploteru cena PLOTOVANjE Vračar, Stampa na ploteru cena PLOTOVANjE Zvezdara, Stampa na ploteru cena

Plotovanje

Kada kažemo plotovanje, mislimo na štampu velikih formata koja je namenjena za spoljašnju – outdoor, i unutrašnju – indoor, upotrebu. Glavna namena je štampa na PVC folijama za brendiranje izloga, svetlećih reklama, cirada, banera i drugih materijala namenjenih za spoljnu upotrebu. Za ovu vrstu štampe koriste se eko-solvent ploteri najnovije tehnologije. 

Indoor upotreba

Za ovu vrstu upotrebe, veliki formati se štampaju na ploteru na vodenoj bazi. Posteri, foto tapete, tehnički crteži, štampa na platnu – sve se može odraditi uz pomoć ovakvog plotera, dok je format, odnosno dimenzija štampe, neograničena. 

Plotovanje – materijali

Spomenimo najpre papir. On može biti samolepljivi ili bez lepka. Može biti debljine od 80 gr po m2 do 250 gr/m2. Što se tiče plastifikacije, mat ili sjajni. Najčešće se koristi za štampu postera, plakata i crteža koji su namenjeni za prikazivanje u zatvorenom prostoru.
Canvas ili slikarsko platno. Nekada, u prošlosti, materijal na kome su čuveni slikari radili svoja remek dela, danas dostupan običnim ljudima, razvojem tehnologije. Canvas platno pruža mogućnost da se urade veoma dobre reprodukcije poznatih slika, portreti ili bilo šta što vi zamislite. 
PVC folije, one su providne ili neprovidne, mat ili sjane plastifikacije, samolepljive su. Njima se uglavnom oblepljuju reklamne table, panoi, izlozi, brendiraju se vozila i slično. PVC folije se mogu koristiti i za štampu nalepnica, koje imaju pravilan ili nepravilan oblik. Ovakve folije su otporne na sve vremenske prilike (sunce, kiša, sneg, vetar...) i stoga su idealne za reklame koje su na otvorenom prostoru.
PVC cirada, sa nitnama za privezivanje. Koristi se za reklamne poruke na mestima gde je praktično da se zategne cirada. Ovakav materijal se koristi za outdoor upotrebu, jer je otporan na sve vremenske prilike, što će vašoj reklami omogućiti dugovečnost.
Mesh, ili perforirana, takozvana rupičasta cirada, najčešće se koristi prilikom brendiranja velikih fasadnih displeja, koji su izloženi udarima vetra i promaje. Ono što je karakteristično za rupičastu ciradu je velika propusna moć vazduha upravo zbog rupičaste strukture. Jako je važno istaći da ovakva cirada ne blokira dnevnu svetlost niti pogled kroz prozore. Često ćete je videti na fasadama većih objekata.
One Way Vision, ili rupičasta folija. Za razliku od rupičaste cirade, folija se koristi za brendiranje staklenih površina. Svakako ste mnogo puta videli izloge, staklena vrata, prozore ili zadnje staklo na automobilima, kombijima, koji na sebi imaju ovakvu rupičastu foliju u svrhu brendiranja. Efekat ovakve folije je izuzetan, jer se iznutra ka napolju sve lepo vidi, a spolja ka unutra, vidi se samo vaša reklama. Osnovna svrha joj je da izbrendira izlog a da se spoljno prirodno osvetljenje u potpunosti sačuva.

Štampa na ploteru – cena

Cene za štampu na PVC foliji sjajnoj, 12 evra do 2 metra kvadratna, do 8 evra ako se radi na površini od 10 do 20 metara kvadratnih. PVC auto folija, od 31 do 35 evra/m2, u zavisnosti od veličine štampe. PVC folija prozorska One Way Vision, od 17 evra po m2 ako se radi do 2 kvadratna metra, odnosno 11 evra/m2, ako je površina štampe od 10 do 20 kvadratnih metara.  Cirada, od 8 do 15 evra/m2, u zavisnosti da li se radi o povšini od 2, 5, 10 ili 20 kvadratnih metara. 
*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne infomracije, predlažemo da kontaktirate štamparije ispod teksta.

Autor:
Ako Vam se svideo tekst podržite nas:
Vaši utisci, mišljenja i pitanja na temu Plotovanje
Napišite komentar:
Uros Vukicevic

Petak, 13.07.2018. 11:13

Plotovanje je tehnika koja se koristi prilikom stampe velikih formata ali za meterijale koji ce se koristiti napolju izlozeni spoljnim uticajima. Najvise se koristi na pvc folijama za brendiranje firmi. Za ovu uslugu preporucio bih firmu Neo komerc jer zaista su povoljni i kvalitetni.

Lea Stankovic

Utorak, 05.09.2017. 12:50

Sada sve veci broj fotokopirnica pocinje da radi plotovanje sto mi zasigurno daje za pravo da mislim da ce na kraju da to dovede do opadanja kvaliteta a to opet kako god da okrenete i nije preterano dobro.

Petar Jankulovski

Utorak, 21.02.2017. 11:24

Po pitnaju plotovanja, kvalitet je veoma bitan. Ukoliko se vec za njega odlucite, onda cete svako da vodite racuna o tome kome poklanjate svoje poverenje.

Simona Vucinic

Ponedeljak, 13.02.2017. 10:22

Mnogi ljudi misle da ako vec izaberu neko malo losije mesto da ce bez nekih vecih problema moci da se uradi plotovanje. To cesto i nije bas u potpunosti slucaj.

Stojance Ristovski

Petak, 03.02.2017. 09:17

Licno mislim da skoro svako plotovanje mora bas onako dobro da se plati, kako bi sve to bilo kako treba.

Marta Dencevic

Utorak, 24.01.2017. 09:24

Sto se tice plotovanja, smao treba da znate da je veoma bitno da se po tom pitanju opredelite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno - posebno cena.

Milen Jovanovic

Utorak, 17.01.2017. 08:10

Nije plotovanje ipak nesto sto svako moze bez nekih vecih problema da uradi. Zato vam je ipak potrebno bas neko strucno i provereno mesto.

Ljubinka Sreckovic

Petak, 06.01.2017. 07:10

Moje licno misljenje je da sto se tice plotovanja, samo treba da se odlucite za kvalitet. Ako mene pitate, po tom pitanju se onda sigurno necete pokajati.

Mihajlo Nastasovic

Četvrtak, 05.01.2017. 09:07

Plotovanje je posebna tehnika koja u svakom slucaju ima psoebnu cenu.

Nikolina Pantelic

Utorak, 27.12.2016. 10:41

Po pitanju plotovanja, odmah trebad a znate da je ovo sigurno tehnika od koje mozete da imate jednu veliku korist.

Todor Markovic

Petak, 16.12.2016. 10:00

Plotovanje je koliko mi se cini nekada bila bas popularna tehnika ali nazalost to vise i nije toliko slucaj.

Jana Stankovic

Petak, 09.12.2016. 10:10

Moram da budem potpuno iskren i da kazem kako zaista do sada nisam video u stvarnosti kako postupak plotovanja moze stvarno da izgleda.

Mihajlo Nastasovic

Sreda, 30.11.2016. 11:54

Po pitanju plotovanja samo vam je bitno da od samog pocetka imate odlicno idejno resenje - kada pricamo o kvlaitetnim resenjima po pitanju grafickog dizajna.

Biljana Brankovic

Utorak, 15.11.2016. 09:10

Ukoliko vam je vec potrebno kvalitetno plotovanje, onda je definitinov najbolje resnej za vas Scream.

Todor Markovic

Ponedeljak, 24.10.2016. 02:25

Zaista nisam nesto previse upoznat sa tehnikom plotovanja. Medjutim, ukolik bi mi iz nekog razloga bila potrebna, svakako bih posetio stampariju Grafotehna posto imaju veoma dobru reklamu.

Janko Zivanovic

Četvrtak, 25.08.2016. 07:44

Dusane, mislim da ne moras da nuzno juris za nekom marketisnkom agencijom. Slobodno mozes da posetis i neku proverenu stampariju koja ima vec pripremljen katalog prethodnih radova pa onda sam izaberes sta zelis.

Petar Jankovic

Sreda, 24.08.2016. 09:07

Ukoliko vam je potrebno kvalitento plotovanje onda slobondo mozete da posetite stampariju Simbol. To je stamparija za koju sam ja cuo jos pre nekoliko godina i nalazi se u neposrednoj blizini centra grada.

Marko Petrovic

Četvrtak, 21.07.2016. 09:35

Po pitanju plotovanja, zaista mozete cuti milion razlicitih prica. Koliko sam ja cuo Elit Print digitalna stamparija predstavlja provreno mesto na kojem mozete poprilicno kvalitetno dobiti uslugu takve vrste.

Ivan Stojanovic

Sreda, 15.06.2016. 12:36

Cini mi se da se kvalitetno plotovanje u beogradu moze odraditi na dosta razlicitih mesta. Onda sto vam ja svim mogu preporuciti je da vodite racuna o kvalitetu i o uredjajima koji se koriste u te svrhe.

Filip Milutinovic

Sreda, 15.06.2016. 10:26

Iz licnog iskustva mogu da kazem da se kvalitetno plotovanje zasniva prvo na kvalitetno odradjen grafickom dizajnu. Zbog toga licno uvek prvo saradjujem sa AS stamparijom i mogu samo reci da sam i vese nego zadovoljan.

Ivana Petrovic

Utorak, 14.06.2016. 07:32

Gde moze da se uradi kvalitetno plotovanje u Beogradu?

Dusan Markovic

Ponedeljak, 13.06.2016. 09:52

Potrebna mi je reklama za firmu. Sada bih zeleo da uradim veliki crtez metodom plotovanja. Potrebni su mi veoma kvalitetni crtezi, koje bih zeleo da mi uradi neka marketinska agencija. Neka preporuka?

Ponedeljak, 13.06.2016. 09:01