Spiralno koričenje Beograd

Adresa: Tadeuša Košćuška 54, lok 1
Beograd
Adresa: Radovana Simića Cige 21
Beograd
Adresa: Save Mrkalja 28
Beograd
Adresa: Vojvode Stepe 71, lok 2
Beograd
Adresa: Bulevar Arsenija Carnojevica 68
Beograd
Adresa: Kneza Milosa 67
Beograd
Adresa: Prote Mateje 72, Resavska 35
Beograd
Adresa: Pozeska 118a, Šćerbinova 6
Beograd
Adresa: Prvomajska 2 c, Zemun, Maksima Brankovića 3, Batajnica
Beograd
Adresa: Tošin bunar 188a/2 (TC 11. April)
Beograd
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Spiralno koričenje
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Spiralno koričenje

Verovatno smo se svi mnogo puta susreli sa knjigama, katalozima, skriptama, dokumentima i drugim štampanim materijalom koji je ukoričen uz pomoć spirale. Spiralno koričenje, osim što vizuelno lepo izgleda, pruža mogućnost da se materijal veoma lako koristi.

spiralno koričenje

 

Spiralno koričenje knjiga

Kod fotokopirnica koje se nalaze oglašene ispod našeg teksta možete pronaći uslugu spiralnog koričenja knjiga. Spomenimo najpre da postoji takozvano plastično spiralno koričenje koje se obavlja uz pomoć automatske mašine. Ova mašina svakoga puta pravi ravnomerne rupe za provlačenje plastične spirale.

Kada se knjige ukoričavaju na ovaj način, nije od velike važnosti koliko stranica postoji, jer ne čini bitnu razliku u ceni.

Spiralno koričenje skripti

Skripte spadaju u štampani materijal koji se najčešće koriči uz pomoć spirale. Pored skripti, veoma često se povezuju na ovaj način i razni priručnici, seminarski radovi ili udžbenici koji se fotokopiraju.

Spiralno koričenje dokumentacije

Razna dokumentacija, može da se pojavi i van klasičnog A4 formata i da bude u formatu A3, na primer. Zahvaljujući tome što moderno opremljene fotokopirnice poseduju vrhunsku opremu poslednje generacije, A3 format se ukoričava bez ikakvog dopunskog napora.

spiralno koričenje cena

 

Napomenućemo da su koričenje i štampanje dve različite usluge, koje se obično obavljaju istovremeno. U ponudi fotokopirnica se nalaze razne veličine spirala, za koričenje štampanog materijala koji ima od pet do pet stotina listova.

Spiralno koričenje iskustva

Ako planirate da ukoričite knjigu, skriptu, dokumentaciju, priručnik, udžbenik, katalog ili slično, svakako vas zanima i u kojoj boji nam dolaze spirale. Naime, najčešće se koriste crne ili bele.

Kada se određeni materijal fotokopira, na njegovu prednju stranu stavlja se providna PVC folija. Ako ipak želite da ova folija bude u boji, osoblje fotokopirnice vam može ponuditi i druge varijante – crvenu, zelenu, plavu, crnu ili žutu foliju. Na poleđini, obično se stavlja karton koji je u sličnoj ili sasvim istoj boji.

Iz svega što smo nabrojali, jasno se vidi da koričenje uz pomoć spirale treba da poverimo stručnom osoblju, koje će nam pružiti kvalitetnu uslugu, uz poštovanje kratkih rokova. Zahvaljujući spiralnom koričenju vaš štampani materijal će biti odlično organizovan, a korisno je znati informaciju, da ukoliko imate dosta toga za šta je potrebno koričenje pomoću spirale, cena znatno opada.

Najsavremenije digitalne mašine će dati otisak vrhunskog kvaliteta, postojane boje, tako da će vam štampanje i koričenje određenog materijala predstavljati pravo zadovoljstvo. Ukoliko su vam neophodni dodatni saveti, pitanja i slično, uvek se možete obratiti ljubaznom osoblju.

Koričenje metalnom spiralom je jedan od najzastupljenijih vidova povezivanja. Kada se radi o brzini izrade, ona zavisi od obima dokumenta. Primera radi, za materijal do 35 listova, radi se oko 80 koričenja za sat vremena.

Kao što vidimo iz celog teksta, format materijala nije problem, kao ni veličina spirale, a što se tiče estetitike, dostupno je više različitih boja PVC folije, uz koju se uklapa nijansa spirale, mada se obično bira bela ili crna boja.

Spiralno koričenje cena:

Kod koričenja plastičnom spiralom, cena zavisi od prečnika, kao i od broja listova, pa se kreće u rasponu od 100 din. sve do 200 dinara. Kod koričenja metalnom spiralom, trebalo bi platiti od 100 din. do 500 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate fotokopirnice koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i komentari posetilaca

Stojance Ristovski
Zaista spiralno koricenje i nije bas toliko tesko da bi vam to sad neko toliko posebno naplatio. Jedini je problem u tome sto usled zauzetosti u terminima mogu da vas ucenjuju sa cenom (da bi vam brze uradili traze vise novca).
Marina Zivkovic
Kako god da okrenete, spiralno koricenje je standardni deo usluge koje one svojim musterijama posebno naplacuju. Uvek kada radite stampu u nekoj stamparji mozete da birate da li cete to da uradite s akoricenjem ili bez koricenja. Ukoliko se odlucite vec za koricenje treba da gledate da vam to uradi neko ko se kvalitetno bavi sa tom problematikom.
Milen Jovanovic
Koliko mi se samo cini, samo treba da znate da je spiralno koricenje nesto bez cega ne treba da imate previse poverenja.
Jovana Milinkovic
Mora ono da se lepo plati.
Filip Milutinovic
Koliko mi se samo cini, nije ono ni malo jeftino, kako god da okrenete.
Lea Stankovic
Sto se mene licno tice, svako spiralno koricenje je nesto bez cega se ne moze. Sve drugo samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
Mihajlo Nastasovic
Po meni, ako nesto valja u celoj prici onda je to spiralno koricenje. Druge stvari i nisu bas toliko vazne kao sto se mozda na prvi pogled cini.
Simona Vucinic
Nije ono po meni bas tako jednostavno kao sot se mozda na prvi pogled cini.
Todor Markovic
Po meni ono u svakom slucaju treba da se pre ili kasnije dosta plati. Sve drugo je samo onda po meni jedno cisto gubljenje vremena.
Marta Dencevic
U svakom slucaju, svaka vrsta koricenja pa i ova mora da se debelo plati.
Janko Zivanovic
U svakom slucaju je uvek poenta u tome da se svako spiralno koricenje debelo plati. Sve drugo je cisto gubljenje vremena.
Ljubinka Sreckovic
Ovo je i dalje nesot sto u danasnje vreme podrazumeva postojanje nekog standarda.
Petar Jankovic
Koliko mi se samo cini, spiralno koricenje zaista nije nista posebno. Ukoliko se za njega odlcuite sigurno se necete pokajati.
Nikolina Pantelic
Ukoliko mene pitate, ovo je vec posebna jedna vrsta koricenja. Samo je bitno da se kvalitetno uradi.
Ivan Stojanovic
Kod spiralnog koricenja je najvaznije da se odlucite za kvalitet.
Jana Stankovic
U svakom slucaju je ovoposebna vrsta koricenja u koju ako mene licno pitate, mozete da imate puno poverenje. To jednostavno tako funkcionice. Ni jedan posao ne moze da se radi bez poverenja.
Marko Petrovic
Ovo je ipak posebna vrsta koricenja koja se u danasnje vreme smatra za neku normalnost.
Biljana Brankovic
Ovo je ipak posebno koricenje koje u danasnje vreme predstavlja standard.
Dusan Markovic
Ovo bukvalno mogu da vam urade u vecini stamparija a i cene su zbog toga poprlicno slice. AKo se za njih odlucite sigurno se necete pokajati.