Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Katalozi
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Katalozi

Možda imate firmu koja veoma dobro posluje i izlagači ste na Sajmu u Beogradu? Na vašem štandu, nema bolje reklame od kataloga. Svi slučajni ili namerni prolaznici, vaši poslovni saradnici, mogu dobiti po jedan primerak vašeg kataloga, koji na najbolji mogući način, kroz tekstualni opis i slike, predstavlja delatnost kojom se vi bavite.

Izrada kataloga

U dogovoru sa izabranom štamparijom, biće osmišljeno grafičko rešenje vašeg kataloga. Ova usluga često zna biti gratis kada kod određene štamparije izrađujete kataloge. Grafičko rešenje koje će vam biti predloženo, svakako će po mišljenju stručnih lica, biti najefektnije i  najatraktivnije. 

Ukoliko imate neku akciju, ona će biti istaknuta, te vaši najtraženiji i najpovoljniji proizvodi. Katalog, za razliku od flajera, nudi dovoljno mesta da se o svakom proizvodu napiše po nešto, što bi potencijalnog kupca moglo zanimati – osnovni podaci o artiklu, njegove performanse, cena pre sniženja i aktuelna cena... I još niz drugih informacija.

Na katalog, svakako stavićete adresu vašeg web sajta, pa će budući kupci vašu kompletnu ponudu moći da pogledaju preko Interneta. A katalog je tu da im privuče pažnju i usmeri ih na vas i vašu firmu. 

Štampa - akcije i katalozi

Malo stručnijim rečnikom rečeno, kazali bismo da je katalog zapravo, kolekcija proizvoda koji su grupisani u kategorije i podkategorije. Iz tog razloga omogućena je izuzetna preglednost korisnicima. Ono što je glavni cilj kataloga, jeste da sveobuhvatno opiše vašu celokupnu ponudu, akciju i deo vaše ponude.

Sam format kataloga nije standardizovan, i on zavisi od vaših želja i potreba. Katalog se obično tako izrađuje da se savija jednom ili dva do tri puta, što sve omogućava jasnu prezentaciju onoga što treba da bude predstavljeno krajnjem kupcu. 

Pošto se obično radi u punom koloru, osoblje štamparije će vam predložiti izradu flajera na malo debljem papiru, kao što je 175 gr kunstdruk, na primer. To daje i notu elegantnosti, kao i mat ili sjajna plastifikacija koja se može uraditi.

Izrada kataloga – cena

Cena varira od broja stranica koje su vam potrebne, debljine papira, plastifikacije i slično.

Navedimo primer:

Cena za katalog A3 koji se savija na pola, pa je konačan format A4, pun kolor obostrano, debljina papira 175 grama, za 300 komada – od 120 do 160 evra. 

Cena istog kataloga, za tiraž od 200 komada, prosečna cena je oko 100 evra.

Ukoliko želite ovakav katalog da plastificirate mat plastifikacijom, doplata po komadu kataloga je u proseku oko 20 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate štamparije ispod teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

14.12.2018
Zeljana Jeremic
pre nekog vremena sam uradio kataloge za svoju firmu. Uradio sam ih u velicini A4 formata. Saradjivao sam sa stamparijom Jovsic i imam samo reci hvale. Veoma su profesionalni savesni i odgovorni. Imaju veoma moderan i savremena resenja po pitanju grafickog dizajna. Dajem samo pozitivne preporuke za saradnju.
13.07.2018
Snezana Aleksic
Po meni sve firme koje se bave prodajom nekih proizvoda trebali bi da imaju svoje kataloge. Jer ipak je dosta ozbiljnije i lepse kada klijent koji dodje da kupi neki vas proizvod moze da pogleda i vas katalog pa tu pogleda i druge nijanse, dimenzije ili modele nekog proizvoda koji bi da kupi.
12.04.2017
Simona Vucinic
Sto se mene licno tice, samo gledam na koji nacin katalozi mogu da se urade ne jedan proveren i pouzdan nacin. Po meni je veoma vazno da sadrzina bude jednostavna i pregledna i da prema tome tacno znate sta je to sta tacno zelite.
12.04.2017
Marta Dencevic
Koliko mi se samo cini, katalozi su nesto sto je pre sili kasnije sigurno nesto sto ce trebati da dodje do izrazaja. Prema tome, onda druge stvari po meni i nisu bas toliko vazne koliko bi mozda trebale da budu.
21.02.2017
Petar Jankulovski
Sto se mene licno tice, svaki katalog je veoma bitan. Po meni je to u svakom slucaju jedan od ozbiljnijih vidova reklame.
03.02.2017
Ljubinka Sreckovic
Licno mislim da je sto se tice kataloga veoma bitno da se sami odlucite za kvalitet. Graficki dizajn je u tom pogledu veoma bitan. Odnosno, pre stampe zaista je potrebno da vam to neko kvalitetno osmisli.
24.01.2017
Stojance Ristovski
Licno mislim da je najvaznije da se po ovom pitanju odlucite za kvalitet. Sve drugo je sto se mene tice daleko manje vazno.
06.01.2017
Nikolina Pantelic
Sigurno da razne stamparije mogu da urade kvalitetne kataloge i to po veoma povoljnim cenama.
05.01.2017
Milen Jovanovic
katalozi jesu jedan veoma dobar materijal ali je problem u tome sto nisu za svaciji dzep.
16.12.2016
Jana Stankovic
Samo treba da strogo vodite racuna o ceni i da se unapred dogovorite oko svega, kako se na kraju ne biste pokajali po pitanju troskova.
30.11.2016
Filip Milutinovic
Kada pricamo o kvalitentim katalozima, naravno da oni sto se tice grafickog dizajna trebad a budu na bas visokom nivou.
15.11.2016
Biljana Brankovic
Definitno je po pitnu kataloga ubedljivo najbolje resenje za vas da posetite Kolorton I bas se tamo licno uverite u kvalitet.
24.10.2016
Mihajlo Nastasovic
Narocito ukoliko imate veliki broj razlicith proizvoda, potrebno je da zbog toga imate katalog.
25.08.2016
Todor Markovic
Ukoliko vec radite neki katalog onda je najbolje da on bude sadrzajan sa kratkim informacijama koje bi bile sasvim dovoljne da na pravi nacin prezentuju neku informaciju o vasem proizvodu/proizvodima.
24.08.2016
Marko Petrovic
Katalozi su po meni u svakom slucaju pravi vid promocije i reklame. Oni omogucaju laksi pregled i vizuelizaciju ponude konkretnog subjekta.
20.07.2016
Janko Zivanovic
Ivane, i ja sam cuo za Merek i Pendu. U svakom slucaju volim kada dodjem na poslovni sastanak i neko mi da svoju svoj katalog. U svakom slucaju mi je to otmenije nego samo da se prica u prazno.
15.06.2016
Ivan Stojanovic
Nasao sam pozitivne komentare za M Spiralu, Marek i Pendu. Da li neko moze jos nesto da preporuci. Kakva su vam iskustva sa Jovsic po pitanju kataloga. Cuo sam da su malo jaci sa cenama ali da zato odlicno odrade posao. Pozdrav
15.06.2016
Petar Jankovic
pre nekog vremena sam uradio kataloge za svoju firmu. Uradio sam ih u velicini A4 formata. Saradjivao sam sa stamparijom Jovsic i imam samo reci hvale. Veoma su profesionalni savesni i odgovorni. Imaju veoma moderan i savremena resenja po pitanju grafickog dizajna. Dajem samo pozitivne preporuke za saradnju.
14.06.2016
Ivana Petrovic
Veoma profesionalne kataloge izradjuje stamparija Penda. Veoma sam zadovoljna kvalitetom usluge ali i profesionalni odnosom prema klijentima. Dajem sve preporuke za saradnju.
13.06.2016
Dusan Markovic
Sediste firme mi je u Beogradu. Trazim mesto gde bih mogao da uradim kataloge kao kvalitetan reklamni materijal.