Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije NCR blokovi
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

NCR blokovi

NCR ili kopirajući blokovi, koriste se u svakodnevnom poslovanju. U firmama gde se ručno popunjavaju otpremnice, predračuni, za razne proizvode i usluge, česta je primena ovakve vrste štamparskog materijala.

NCR blokovi često imaju funkciju i priznanica i potvrda, iz razloga što drugi list ostaje u bloku.

Štampa NCR blokova

Najpre, istaći ćemo u kojim se dimenzijama izrađuju kopirajući blokovi.

  • A4 format, ili 210 x 297 mm
  • A5, format, odnosno 148,5 x 210 mm
  • A6 format, dimenzije 148,5 x 105 mm.

Kod ovakve vrste blokova, prilikom njihovog popunjavanja, kopira se svaki list. Da biste vi popunili samo onoliko koliko vam je potrebno, koristi se razdelnik. Njime se određuje gde će biti prekid, odnosno do kojeg lista će se kopirati rukopis. 

NCR blokovi standardno sadrže po 100 listova.

Dorada NCR blokova

Preduzeća najčešće interesuju blokovi formata A5, ali se potražuju i drugi navedeni formati. 

Često je na NCR blokovima potrebno uraditi doradu. To bi značilo da je potrebno numerisati listove, odnosno da svaki list ima svoj redni broj.

Potom, perforacija (rupice ili linijice) koja se uradi na bloku, omogućava precizno i lakše cepkanje.

NCR blokovi se ponekad klamuju odnosno heftaju. 

Grafički dizajn NCR blokova, bez obzira što uglavnom ne podrazumeva slike, sem logotipa firme koja ih naručuje, takođe je relativno zahtevan. U pitanju su određene tabele, razna polja koja moraju biti urađena veoma precizno. Za vas će tu uslugu odraditi stručno lice, odnosno grafički dizajner odabrane štamparije.

Rokovi su uglavnom kratki, od trenutka kada odobrite pripremu, obično oko 1-3 dana.

NCR blokovi – cena

NCR crno-beli blokovi, A5 formata, 10 komada, cena od 3500 dinara, 30 komada, 6000 dinara, 100 komada, 13000 dinara. 

NCR blokovi, u boji, takođe A5 format, 20 komada, 6500 dinara, 40 kom, 9000 dinara. Za tiraže od preko 100 komada, štamparije obično nude dogovor oko cene.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate štamparije ispod teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Lea Stankovic
Stamparije ne bi trebalo da nesto previse naplate za stampanje NCR blokova u Beogradu. takvo pravilo bi posebno trebalo davali ukoliko bi neko istakao zahtev za nesto vecom kolicinom ovih proizvoda.
Stojance Ristovski
Kako god da okrenete, ovi blokovi moraju da se lepo plate. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
Simona Vucinic
Koliko mi se samo cini, naravno da su ovo i vise nego kvalitetni blokovi.
Milen Jovanovic
Po pravilu su ovo i vise nrgo odlicniblokovi koji u svakom slucaju trebaju da se dosta plate. Sve ostalo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
Marta Dencevic
Sto se mene licno tice, ovi su blokovi zaista jedna i vise nego odlicna stvar. Sve drugo je samo cisto gubljenje vremena.
Filip Milutinovic
Ovi blokovi zaista u danasnje vreme nisu vise toliko skupi. Sve drugo je po meni cisot gubljenej vremena. Tako da je po meni to nesto sto je jako bitno i vazno.
Ljubinka Sreckovic
Sto se tice NCR blokova, to su ipak blokovi u koje po meni mozete da imate puno poverenje i mislim da od njih nema nista bolje.
Mihajlo Nastasovic
Koliko mi se samo cini, osnovna stvar je da se NCR blokovi dobro i kvalitetno plate. To je ipak jedna od osnovnih stvari.
Nikolina Pantelic
Koliko mi se samo cini, NCR blokovi su najvaznija stvar koju jedna kancelarija moze da poseduje.
Todor Markovic
Koliko samo mogu da vidim, ovo nisu ni malo jeftini blokovi. A ja u svakom slucaju nemam dovoljno novca da bih ga trosio i bacao.
Jana Stankovic
Po ovom pitanju samo mogu da kazem da su ovo blokovi koji su bas onako dobrog kvaliteta. Ako mene pitate, naravno da je potrebno da budu bas onako dobro ocuvani.
Janko Zivanovic
Ako pricamo realno, samo ncr blokove treba da radite na nekim proverenim mestim. Sva sreca pa koliko mogu da vidim po komentarima, takvih mesta je zaista puno u danasnje vreme u Beogradu.
Biljana Brankovic
Cula sam da se NCR blokovi mogu po veoma povoljnim cenama izraditi u stampariji Kolortone. Pri tome, u toj stampariji zaista daju I vise nego povoljne popuste.
Petar Jankovic
Kada priacamo o kvalitetnim NCR blokovima onda zaista treba da imate poptuno poverenje da ukoliko se odlucite da ih uradite u stampariji grafotehna da se po tom pitanju sigurno necete pokajati
Marko Petrovic
Uh, to je koliko sam cuo bas dobra stamparija. Ukoliko ste vec dobili preporuku za stampraiju Macanovic, onda je u svakom slucaju najbolje da nju i posetite.
Ivana Petrovic
Pre nokog vremena sam putem javne nabavke nabavila veci broj NCR blokova po veoma povoljnim cenama. Blokove je izradila stamparija Macanovic. Kvalitet otiska i papira su zaista izuzetni.
Dusan Markovic
Imam manju firmu. Potrebni su mi NCR blokovi. Da li postoji mogucnost da ih uradi u A4 formatu?Srdacan pozdrav i unapred hvala