Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Sito stampa
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Sito stampa

Hajde na samom početku da istaknemo odmah prednosti sito štampe – to su visok kvalitet otiska i njegova trajnost. Spektar primene sito štampe je veoma širok, recimo: vaš logo će biti perfektno vidljiv na radnim kombinezonima vaših zaposlenih, na majicama, ili na primer, na kišobranima, koje delite kao poklon kupcima. Na postojanost otiska, kao što se vidi iz istaknutog, neće uticati pranje na visokim temperaturama, sunce i slično.

Sito štampa – gde se radi?

Uz pomoć sito štampe moguće je ostaviti otisak na skoro svim vrstama materijala i ravnim površinama. Ova tehnika štampe se može primeniti na drvenim, keramičkim, metalnim, plastičnim, kao i staklenim površinama. 

Svoju najširu primenu sito štampa nalazi u tekstilnoj industriji, iz razloga što je kvalitet otiska izuzetan. Tekstilni predmeti kao što su majice, košulje, uniforme, torbe i sve ostalo što dizajneri mogu zamisliti, dobijaju sasvim drugu dimenziju kada se primeni tehnika sito štampe. 

Sito štampa – kada se radi?

Ukoliko su vam potrebni: PVC artikli, odnosno folije i nalepnice različitih dimenzija; papir – pozivnice, koverte, čestitke; promotivni artikli – privesci, upaljači, hemijske olovke, rokovnici, pepeljare, podmetači za miš, kišobrani...; tekstil – majice, duksevi, radne uniforme...

Sito štampa – kako se radi?

Postupkom sito štampe dobija se otisak kroz štamparsku formu, koja se radi od svile, najlona ili poliestera, zategnute na ramu. Ramovi za sito štampu napravljeni su od drveta, metala i plastike. Najpre se na zategnutu formu nanosi nepropusni sloj, koji se kasnije u toku štampe uklanja, nakon čega sledi potiskivanje boje u zahtevanom sloju za dobijanje otiska. Kvalitet reprodukcije zavisi od vrste materijala od koga je napravljeno sito. Ukoliko je broj otvora na situ veći, kvalitet otiska će biti bolji, ali boja će teže prolaziti kroz otvore. 

Sito štampa – iskustva

Razlog zbog kojeg je sito štampa tako popularna i zastupljena leži u činjenici da se primenom ove tehnike štampe može naneti znatno deblji sloj boje u odnosu na druge tehnike štampe. To sve rezultira otiskom visokog kvaliteta kao i njegovom dugotrajnošću. Primera radi, za reprodukciju slika poznatih umetnika, koristi se upravo ova tehnika štampe. 

Sito štampa – cene

Cena je uslovljena brojem boja i veličinom štampe. Na primer, za brendiranje majica,  za štampu do 12 cm, i 2 boje, cena je 0.65 evra po komadu, format A3, 2 boje, 1, 60 evro po majici.

Za štampu na radnim odelima, prslucima i sl,  do formata A4, 2 boje, 1,60 evra, štampa do formata A3, takođe 2 boje, cena 2.60 evra.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate štamparije ispod teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Miroslav Jagnjic
Po pitanju sito stampe imas veliki broj stamparija koje pruzaju tu vvrstu usluge. zapravo cak i one radnje koje sa bave stampon digitalnih fotografija se bave pruzanjem te vrste usluge.
Marina Dakic
Bavim se u slobodno vreme sa izradom kermamickih posduda razliciith velicina. Zbog toga cesto praktikujem da ih nakon postupna izrade graficki ukrasim sa sito stampom. U tom smislu, cesto saradjujem sa As stamparijom i mogu vam reci da sam prezadovoljna.
Marina Zivkovic
Sto se ove vrste stampe tice, najvaznije od svega je da se odlucite za kvalitet sve ostalo i nije zapravo toliko vazno.
Jovana Milinkovic
I ne treba za ovako nesto da imas neko veliko znanje. Vazno je samo da pronadjes bas neko dobro i profesionalno mesto koje se bavi sa strucnim radom.
Lea Stankovic
Moje licno misljenje se po ovoj temi bazira pre svega na tome, da o sito stampi zaista nemam u napred bas neko veliko znanje.
Petar Jankulovski
Ovo je ipak posebna jedna vrsta stampe u koju mozete da imate puno poverenje da ce na vas ostaviti efekat.
Marta Dencevic
Po ovom pitanju je najbolje da se opredelite za kvalitet. Ako bas to budete uradili mozete da budete sigurni da se necete pokajati.
Stojance Ristovski
Ako mene licno pitate sito stampa je i dalje u velikoj meri bas onako u upotrebi. Sve naravno zavisi od toga za sta vam konkretno treba.
Ljubinka Sreckovic
Ipak je ako mene pitate, sito stampa nesto u sta mozete da imate puno poverenje da vas nece izneveriti. Naravno, pre bilo cega je veoma bitno da unapred dobro sve graficki osmislite.
Milen Jovanovic
Po pitanju sito stampe, samo treba da vam se sve unapred graficki dobro isplanira. U tom slucaju, znate da dobro planiranje unapred smanjuje troskove.
Nikolina Pantelic
Po pitanju sito stampe, najbolje resenje je da posetite agenciju Buba Mara i sigurna sam da se u tom slucaju necete pokajati.
Jana Stankovic
Po pitanju sito stapre, ubdljivo je najbolej resenje da posetite stampariju As stamparija u koju zaista mozete da se u punom smislu uverite u kvalitet.
Biljana Brankovic
Ukoliko vec imae potrebu da uradit sito stampu, ubedljivo je najbolje resenje da onda po tom pitanju posetite stamprariju Prografic i da se tamo licno uverite u kvalitet.
Filip Milutinovic
Ukoliko vam je vec potrebna kvalitetna sito stampa onda smatramd a je po tom pitnjau mozda najbolje da posetite stampariju Grafotehna. Kazu da ona ima jedne od najboljih cena u Beogradu.
Mihajlo Nastasovic
Smatram da je po pitnju amablaze sito stampa definitivno najbolje resenje za vas. istovremeno to je i stampa u koju mozete da imate puno poverenje.
Todor Markovic
Dusane, slobodno po pitanju sito stampe idi u stampariju Jovanovic i sigurno se neces pokajati. To je stamparija u koju mozes imati puno poverenje.
Petar Jankovic
Po pitanju sito stampe mogu da dam iskljucivo pozitivnu preporuku za stampariju Kolorton. To je stamparija koju mozete posetiti tokom radnog vremena i licno se uvertiti u kvalitet.
Janko Zivanovic
Po pitanju sito stampe imas veliki broj stamparija koje pruzaju tu vvrstu usluge. zapravo cak i one radnje koje sa bave stampon digitalnih fotografija se bave pruzanjem te vrste usluge.
Ivan Stojanovic
Simona, kada radim sito stampu onda to radim iskljucivo u Pangolin. uvek su mi izlazili u susret sa modernim i savremenim idejama i nikada se nisam pokajao. Uvek slobodno mozes da ih pitas sve sto te zanima.
Simona Vucinic
Da li neko moze da mi preporuci kvalitinu agenciju za graficki dizajn u kojoj bih mogao da osmislim rodjendanske cestitke. Sve bih radila sito stampom. Da li nekom ima pozitivno iskustvo u saradnji sa nekom od njih?
Marko Petrovic
Da li neko moze da mi preporuci kvalitinu agenciju za graficki dizajn u kojoj bih mogao da osmislim rodjendanske cestitke. Sve bih radio sito stampom. Da li nekom ima pozitivno iskustvo u saradnji sa nekom od njih?
Ivana Petrovic
Bavim se u slobodno vreme sa izradom kermamickih posduda razliciith velicina. Zbog toga cesto praktikujem da ih nakon postupna izrade graficki ukrasim sa sito stampom. U tom smislu, cesto saradjujem sa As stamparijom i mogu vam reci da sam prezadovoljna.
Dusan Markovic
Treba mi sito stampa za kisobrane. Stalo mi je da dobro reklamiram svoju formu. Preporuka?Pozz