Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Sito stampa
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Sito stampa

Hajde na samom početku da istaknemo odmah prednosti sito štampe – to su visok kvalitet otiska i njegova trajnost. Spektar primene sito štampe je veoma širok, recimo: vaš logo će biti perfektno vidljiv na radnim kombinezonima vaših zaposlenih, na majicama, ili na primer, na kišobranima, koje delite kao poklon kupcima. Na postojanost otiska, kao što se vidi iz istaknutog, neće uticati pranje na visokim temperaturama, sunce i slično.

Sito štampa – gde se radi?

Uz pomoć sito štampe moguće je ostaviti otisak na skoro svim vrstama materijala i ravnim površinama. Ova tehnika štampe se može primeniti na drvenim, keramičkim, metalnim, plastičnim, kao i staklenim površinama. 

Svoju najširu primenu sito štampa nalazi u tekstilnoj industriji, iz razloga što je kvalitet otiska izuzetan. Tekstilni predmeti kao što su majice, košulje, uniforme, torbe i sve ostalo što dizajneri mogu zamisliti, dobijaju sasvim drugu dimenziju kada se primeni tehnika sito štampe. 

Sito štampa – kada se radi?

Ukoliko su vam potrebni: PVC artikli, odnosno folije i nalepnice različitih dimenzija; papir – pozivnice, koverte, čestitke; promotivni artikli – privesci, upaljači, hemijske olovke, rokovnici, pepeljare, podmetači za miš, kišobrani...; tekstil – majice, duksevi, radne uniforme...

Sito štampa – kako se radi?

Postupkom sito štampe dobija se otisak kroz štamparsku formu, koja se radi od svile, najlona ili poliestera, zategnute na ramu. Ramovi za sito štampu napravljeni su od drveta, metala i plastike. Najpre se na zategnutu formu nanosi nepropusni sloj, koji se kasnije u toku štampe uklanja, nakon čega sledi potiskivanje boje u zahtevanom sloju za dobijanje otiska. Kvalitet reprodukcije zavisi od vrste materijala od koga je napravljeno sito. Ukoliko je broj otvora na situ veći, kvalitet otiska će biti bolji, ali boja će teže prolaziti kroz otvore. 

Sito štampa – iskustva

Razlog zbog kojeg je sito štampa tako popularna i zastupljena leži u činjenici da se primenom ove tehnike štampe može naneti znatno deblji sloj boje u odnosu na druge tehnike štampe. To sve rezultira otiskom visokog kvaliteta kao i njegovom dugotrajnošću. Primera radi, za reprodukciju slika poznatih umetnika, koristi se upravo ova tehnika štampe. 

Sito štampa – cene

Cena je uslovljena brojem boja i veličinom štampe. Na primer, za brendiranje majica,  za štampu do 12 cm, i 2 boje, cena je 0.65 evra po komadu, format A3, 2 boje, 1, 60 evro po majici.

Za štampu na radnim odelima, prslucima i sl,  do formata A4, 2 boje, 1,60 evra, štampa do formata A3, takođe 2 boje, cena 2.60 evra.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate štamparije ispod teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

14.12.2018
Miroslav Jagnjic

Po pitanju sito stampe imas veliki broj stamparija koje pruzaju tu vvrstu usluge. zapravo cak i one radnje koje sa bave stampon digitalnih fotografija se bave pruzanjem te vrste usluge.

27.11.2018
Marina Dakic

Bavim se u slobodno vreme sa izradom kermamickih posduda razliciith velicina. Zbog toga cesto praktikujem da ih nakon postupna izrade graficki ukrasim sa sito stampom. U tom smislu, cesto saradjujem sa As stamparijom i mogu vam reci da sam prezadovoljna.

17.01.2017
Marina Zivkovic

Sto se ove vrste stampe tice, najvaznije od svega je da se odlucite za kvalitet sve ostalo i nije zapravo toliko vazno.

09.01.2017
Jovana Milinkovic

I ne treba za ovako nesto da imas neko veliko znanje. Vazno je samo da pronadjes bas neko dobro i profesionalno mesto koje se bavi sa strucnim radom.

06.01.2017
Lea Stankovic

Moje licno misljenje se po ovoj temi bazira pre svega na tome, da o sito stampi zaista nemam u napred bas neko veliko znanje.

05.01.2017
Petar Jankulovski

Ovo je ipak posebna jedna vrsta stampe u koju mozete da imate puno poverenje da ce na vas ostaviti efekat.

27.12.2016
Marta Dencevic

Po ovom pitanju je najbolje da se opredelite za kvalitet. Ako bas to budete uradili mozete da budete sigurni da se necete pokajati.

16.12.2016
Stojance Ristovski

Ako mene licno pitate sito stampa je i dalje u velikoj meri bas onako u upotrebi. Sve naravno zavisi od toga za sta vam konkretno treba.

09.12.2016
Ljubinka Sreckovic

Ipak je ako mene pitate, sito stampa nesto u sta mozete da imate puno poverenje da vas nece izneveriti. Naravno, pre bilo cega je veoma bitno da unapred dobro sve graficki osmislite.

30.11.2016
Milen Jovanovic

Po pitanju sito stampe, samo treba da vam se sve unapred graficki dobro isplanira. U tom slucaju, znate da dobro planiranje unapred smanjuje troskove.

23.11.2016
Nikolina Pantelic

Po pitanju sito stampe, najbolje resenje je da posetite agenciju Buba Mara i sigurna sam da se u tom slucaju necete pokajati.

15.11.2016
Jana Stankovic

Po pitanju sito stapre, ubdljivo je najbolej resenje da posetite stampariju As stamparija u koju zaista mozete da se u punom smislu uverite u kvalitet.

04.11.2016
Biljana Brankovic

Ukoliko vec imae potrebu da uradit sito stampu, ubedljivo je najbolje resenje da onda po tom pitanju posetite stamprariju Prografic i da se tamo licno uverite u kvalitet.

24.10.2016
Filip Milutinovic

Ukoliko vam je vec potrebna kvalitetna sito stampa onda smatramd a je po tom pitnjau mozda najbolje da posetite stampariju Grafotehna. Kazu da ona ima jedne od najboljih cena u Beogradu.

29.08.2016
Mihajlo Nastasovic

Smatram da je po pitnju amablaze sito stampa definitivno najbolje resenje za vas. istovremeno to je i stampa u koju mozete da imate puno poverenje.

25.08.2016
Todor Markovic

Dusane, slobodno po pitanju sito stampe idi u stampariju Jovanovic i sigurno se neces pokajati. To je stamparija u koju mozes imati puno poverenje.

24.08.2016
Petar Jankovic

Po pitanju sito stampe mogu da dam iskljucivo pozitivnu preporuku za stampariju Kolorton. To je stamparija koju mozete posetiti tokom radnog vremena i licno se uvertiti u kvalitet.

20.07.2016
Janko Zivanovic

Po pitanju sito stampe imas veliki broj stamparija koje pruzaju tu vvrstu usluge. zapravo cak i one radnje koje sa bave stampon digitalnih fotografija se bave pruzanjem te vrste usluge.

15.06.2016
Ivan Stojanovic

Simona, kada radim sito stampu onda to radim iskljucivo u Pangolin. uvek su mi izlazili u susret sa modernim i savremenim idejama i nikada se nisam pokajao. Uvek slobodno mozes da ih pitas sve sto te zanima.

15.06.2016
Simona Vucinic

Da li neko moze da mi preporuci kvalitinu agenciju za graficki dizajn u kojoj bih mogao da osmislim rodjendanske cestitke. Sve bih radila sito stampom. Da li nekom ima pozitivno iskustvo u saradnji sa nekom od njih?

15.06.2016
Marko Petrovic

Da li neko moze da mi preporuci kvalitinu agenciju za graficki dizajn u kojoj bih mogao da osmislim rodjendanske cestitke. Sve bih radio sito stampom. Da li nekom ima pozitivno iskustvo u saradnji sa nekom od njih?

14.06.2016
Ivana Petrovic

Bavim se u slobodno vreme sa izradom kermamickih posduda razliciith velicina.

Zbog toga cesto praktikujem da ih nakon postupna izrade graficki ukrasim sa sito stampom.

U tom smislu, cesto saradjujem sa As stamparijom i mogu vam reci da sam prezadovoljna.

13.06.2016
Dusan Markovic

Treba mi sito stampa za kisobrane.

Stalo mi je da dobro reklamiram svoju formu.

Preporuka?

Pozz