Vratite se na mobilnu verziju sajta
Ofset štampa Ofset stampa - ove stamparije rade ofset stampu, saznajte koje su prednosti ofset stampe, kao i cene i akcije za ofset stampu www.navidiku.rs Ofset štampaOFSET STAMPA Beograd cena, Reklamni materijal, iskustva OFSET STAMPA Šabac cena, Reklamni materijal, iskustva OFSET STAMPA Pančevo cena, Reklamni materijal, iskustva OFSET STAMPA Novi Sad cena, Reklamni materijal, iskustva OFSET STAMPA Novi Beograd cena, Reklamni materijal, iskustva OFSET STAMPA Palilula cena, Reklamni materijal, iskustva OFSET STAMPA Rakovica cena, Reklamni materijal, iskustva OFSET STAMPA Stari grad cena, Reklamni materijal, iskustva OFSET STAMPA Voždovac cena, Reklamni materijal, iskustva OFSET STAMPA Vračar cena, Reklamni materijal, iskustva OFSET STAMPA Zemun cena, Reklamni materijal, iskustva OFSET STAMPA Zvezdara cena, Reklamni materijal, iskustva OFSET STAMPA Borča cena, Reklamni materijal, iskustva

Ofset štampa

Kada odlučite, na primer, da izradite 1000 komada vizit karata, ili 4000 flajera – takav reklamni materijal će se štampati u tehnici ofset štampe. Ovo je najzastupljeniji oblik štampe i u svetu i kod nas. Prema nekim istraživanjima, od ukupnog broja štampanih proizvoda širom planete, čak 85%  rađeno je u tehnologiji ofset štampe.

Ofset štampa – proizvodi

Sve što je potrebno za vaše poslovanje, može se uraditi u ovoj tehnici: spomenute vizit karte i flajeri, potom svakodnevno korišćeni NCR blokovi, katalozi – potrebni prilikom sajamskim manifestacija, na primer; memorandumi, brošure, fakture, nalepnice, otpremnice, koverte, kutije, papirne kese, publikacije, knjige...
Interesantan je podatak da se i novčanica Evro takođe štampa u tehnologiji ofset štampe. 

Ofset štampa – iskustva

Pretpostavljamo da mnoge od vas zanima kako uopšte izgleda ova tehnika. Najpre bi trebalo reći da je ofset štampa postupak indirektne štampe. To znači da se ploča postavlja na jedan cilindar, pri čemu se ista ne otiskuje na papir, već na gumenu prekrivku na drugom cilindru. Nakon toga sledi postupak otiskivanja slike na papir koji prolazi između dva cilindra. 
Kod ove tehnike štampe, prikaz i ono što neće biti prikaz nalaze se u istoj ravni, pri čemu se ulje i voda ne mešaju. Prikazi su prijemčivi za boju a odbijajući za vodu. Takozvane neštampajuće površine imaju suprotan princip rada, odnosno, pripremaju se za privlačenje vode i odbijanje boje koja je na bazi ulja.
Na štampajuću formu prvo se nanosi sredstvo za vlaženje (voda), koje prekriva u tankom sloju neštampajuće elemente, dok boja koja se na formu nanosi posle vode prekriva samo štampajuće elemente. 

Prednosti ofset štampe

Najpre, kod ove tehnike je oštrija i čistija štampa slova, a to se postiže time što se gumeni prekrivač prilagođava teksturi štampajuće površine.
Postoji mogućnost korišćenja širokog spektra štampajućih površina sem glatkog papira. 
Štamparima je bitna brza i laka izrada štamparskih ploča, kao i njihov duži životni vek. To je iz razloga što ne postoji direktan dodir ploče i štampajuće površine.

Ofset štampa – cene

U zavisnosti šta vam je potrebno, navešćemo neke primere za cene reklamnog materijala u ofset štampi: 1000 vizit karata – 1400 do 1900 dinara, flajeri A6, 4000 komada – 4000 dinara, katalozi, A3 fotmat koji se savija na pola, pa je konačan format A4, pun kolor obostrano, debljina papira 175 grama, za 300 komada – od 120 do 160 evra. 
*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate štamparije ispod teksta.

Autor:
Ako Vam se svideo tekst podržite nas:

Ofset štampa je najčešće korišćena tehnika štampe. Pogledajte različite uzorke

Vaši utisci, mišljenja i pitanja na temu Ofset štampa
Napišite komentar:
Katarina Perisic

Petak, 14.12.2018. 11:42

za firmu sam radila ofset stampu kancelarijskog materijala. Saradjivala sam sa Office Expo. Cena je i vise nego povoljna

Milana Aleksic

Petak, 13.07.2018. 10:41

Ofset stampa neizbezna je u svakom poslovanju. Bilo da stampate veliki broj vizit karti ili npr flajera, ofset stampa je neizbezna tehnika jer se na taj nacin dobija najbolji kvalitet stampe. Moja preporuka kada je ofset stampa u pitanju je stamparia Sinag print.

Lea Stankovic

Utorak, 21.02.2017. 11:20

Sto se mene licn o tice, ofset stampa je poseban oblik stampe ali je veoma bitno da od pocetka znate ko ce da vam je radi.

Simona Vucinic

Petak, 03.02.2017. 09:08

Mogu samo slobodno da kazem da je ovo stampa koja u krajnjem slucaju mora bas onako debelo da se plati. Sve drugo je sto se mene licno tice nebitno.

Petar Jankulovski

Utorak, 24.01.2017. 09:27

Mogu sam iz licnog iskustva da vam kazem da ukoliko planirate da uradite flajere u velikom broju, od preko 1000 primeraka, da je najbolje da to uradite putem ofset stampa i da je najbolje mesto za to stamparija M Spirala. Sa tom stamparijom imam pozitivno iskustvo u radu.

Marta Dencevic

Utorak, 24.01.2017. 09:10

Koje mesto je najkvalitenije po pitanju ofset stampe reklamnog materijala u Beogradu? Interesuju me pravi odnos cene i kvaliteta u Beogradu

Stojance Ristovski

Utorak, 17.01.2017. 08:07

Uvek je veoma bitno da se plotovanje uradi kvalitetno. Na kraju je ipak to jedino sto se racuna. Sve ostalo zapravo i nije toliko vazno.

Ljubinka Sreckovic

Petak, 06.01.2017. 06:55

Koja agencija se bavi podelom flajera i ofset stampom. Hvala unapred na odgovoru.

Milen Jovanovic

Četvrtak, 05.01.2017. 08:52

Sa kojom marketinskom agencijom mozemo da saradjujemo po pitanju ofset stampe?

Nikolina Pantelic

Petak, 16.12.2016. 09:46

Kvalitetnom ofset stampon se bavi stamparija elit Print. Veoma sam zadovoljna cenom.

Filip Milutinovic

Petak, 09.12.2016. 10:09

Interesuje me da uradim vizit karte metodom ofset stampe. Da li bi neko mogao da mi kaze koja bi to bila cena?

Jana Stankovic

Sreda, 30.11.2016. 11:13

Penda je mesto sa kojim sam saradjivala i koje se veoma kvalitetno bavi ofset stampom. Dajem mu sve preporuke.Pozz

Biljana Brankovic

Utorak, 15.11.2016. 08:57

Planiramo da u nasoj skoli uradimo jednu malu brosuru. Da li znate neku agencijom koja se bavi izdavastvom a koja bi nam tu brosuru izdala? Radili bismo je metodom ofset stampe.

Mihajlo Nastasovic

Ponedeljak, 24.10.2016. 02:08

Koliko je meni poznato ovo je jedan u danasnje vreme od najpozantijih stamparskih tehnologija.

Todor Markovic

Četvrtak, 25.08.2016. 07:20

Uradio sam flajere metodom ofset stampe. Iste mi je veoma savesno i odgovorno podelila agencija Mega Flayer. Dajem sve svoje preporuke.

Petar Jankovic

Sreda, 24.08.2016. 09:09

Potrebne su mi brosure i otpremnice. Ima li neko da daje popust na kolicinu?Janko

Marko Petrovic

Sreda, 24.08.2016. 08:43

Pre neki dan sam uradio ofset stampu za flajere u stampariji Grafotehna. Mogu samo reci da sam i vise nego zadovoljna kvalitetnom haterije od kojih su flajeri uradjeni.Marko

Janko Zivanovic

Sreda, 20.07.2016. 12:17

I ja dajem svoj glas za stampariju Pangolni po pitanju ofset stampe posto zaista imaju i vise nego povoljne cene a i moci koji u njoj rade su zaista i vise neg profesionalni.

Ivan Stojanovic

Sreda, 15.06.2016. 11:46

Nije da se nesto previse razumem u ofset stampu ali sam od nekoliko ljudi cuo da je Pangolini odlicno mesto. Naravno, ne treba ove moje reci uzimati zdravo za gotovo. Raspitajte se i sami malo ali sto se tice kvaliteta, ma koliko cudno izgledalo nije previse velik izbor.

Jovana Milinkovic

Sreda, 15.06.2016. 09:39

Uvek vizit karte ili flajere kao vrstu reklamnog materijala za firmu radim uz pomoc ofset stampe. Pre pristupanja samoj izradi uvek se po pitanju grafickog dizajna konsultujem sa agencijom Pangloni. Od njih uvek dobijem pozitivna misljenja i odlicna resenja. Zato svoju preporuku dajem agenciji za graficki dizajn Pangolin.

Ivana Petrovic

Utorak, 14.06.2016. 07:49

za firmu sam radila ofset stampu kancelarijskog materijala. Saradjivala sam sa Office Expo. Cena je i vise nego povoljna bila.

Dusan Markovic

Ponedeljak, 13.06.2016. 09:44

Koja agencija ima najpovoljnije cene za osmisljavanje materijala za ofset stampu u Bregradu? Hvala unapred na odgovoru.Pozz